Кај нас всушност е разлика во месеци . 4 месеци и не се многу но бидејќи јас сум постара некако ми е чудно и не ми е пријатно но го сакам најмногу па не размислувам многу за тоа
Девојки она што треба да го мерите кај партнерот е паметот и неговиот карактер, 100 пати да премерите еднаш да пресечете, настрана годините тука има многу поважни животни прашања за една врска и брак. Само да се надополнам дека не зборувам за педофилија и огромни не суштински разлики!
Zdravo. Imam 19 godini i ima licnost na koe dolgo vreme mu se dopagjam i ima seriozni nameri so mene. Toj ima 25 godini, jas 19 i me saka za seriozno ama jas ne se cuvstvuvam spremna za toa sto toj go saka so mene. Sto da napravam, kako da postapam?
Па ти и самата си го кажа одговорот дека не си спремна, ако не се чуствуваш спремна за некој чекор зошто се форсираш? Остави и уживај, со тек на време ќе си ги добиеш одговорите на твоите прашања. Годините се инд ивидуалност и бројка, паметот е оној клуч кој ја отвора врата за нов животен правец.
Од мојот прв дечко бев постара две години. Тогаш и дури срам да ми беше да кажам дека е помал од мене, ама ете ти будаличка. После него излегов кратко и тајно со три години помало дете од мене. Другарка ми почна да ме мајтапи следниот од класот на брат ми да го барам. Епа тој после беше цела година постар од мене па се жалев како не ми е по мерка (it never happened again) Сегашниов ми дечко е дури 1 месец постар од мене и си сме најпогодени. Значи од генерација моја надолу ахахаха
Кога ми заврши претходната врска со дечко кој ми беше генерација,си реков нареден 5-6 год постар обавезно..тогаш бев 25 години,според мене и искуствено и старосно зрела да веке знам што сакам. Запознав неколку момци од околу 30тина години,и слободно можам да кажам дека ги стаив у група"lost generation". Тие функцинираа на принципот разработени фори и по првичните муебети ми се чинеа ко "момци на место",ама после некое време стануваа така тешки и тегави....едноставно имав впечаток дека не можеа да се помират со тоа дека 'нивното" време поминало,и има нови помлади и позабавни генерации што е сосем нормален процес. Завршив со дечко 6 месеци помал,уште еднаш си ја повторив лекцијата никогаш не вели никогаш,и еве 2 години имаме супер разбирачка
Haha jas delam tuka,obratno e ) ne mislam deka ima golema bitnost vozrasta,jas 2 meseci sum pogolema i isto mi e,ne gledam nekoi prechki
toj od mene e 2 godd i 8 mesecii postar no se pak jas go sakam a i toj menee i razmisluvam za poseriozni vrski vo panatamosniot zivott
Мене некако без врска ми е. Ај да е 5-6 години, ама 10. Познавам многу такви, од кои и една роднина, што имаат дечко 10 години постар од него.
Здраво,ви пишувам за мислење/совет.Излегувам со постар од мене, јас имам 26, тој 44,не сум сигурна како околината ќе реагира ако дознаат колку е постар од мене,а и јас многу се двоумам,тој многу се грижи за мене и поинаку ме гледа од другите машки близу моја возраст,но немам некое чувство одма да чекам да го видам како тој што сака и слично... :/
Јас мислам дека не треба да се замараш толку многу. А зборувачи и оговарачи има и ќе има секогаш. Дали ќе бидеш со 18 години постар, со 8 или со 2. Мој совет е, ако си се сакате, да си терате заедно двајцата и ич да не се замарате што и како зборат другите. Ова е Македонија. Тука и ако излезеш на тераса поинаку ќе те гледаат, а не пак со постар дечко. Не се откажувај и гледај тебе да ти е добро, а не на другите.
Прави тоа што ти кажува срцето а за луѓето не се секирај секако зворуваат било се работи за помлад или постар сеедно...Јас лично никако не можам да се замислам со толку возрасен човек би изгледал како татко покрај мене Чекај не брзај види како стоат работите размисли прво ти шо сакаш, можеви ти надпполнува тоа што ти фали од друга особа па ти е драг...
Neznam sto da pravam,nesakam lazna nadez da davam, ama nekako 44 mi se mnogu godini,kako da mi e stram,ama mi se dopagjaat drugi negovi osobini,sto e tolku uporen da me osvoi...no samo radi golemata razlika vo godini ne sum voopsto sigurna.
@cooleye на 26 години треба да си веќе зрела и оформена личност која знае што сака. Во ред е да си помалку несигурна ама мислам дека маалски муабети и озборувања се последното нешто што треба да те засега. Ако ти е убаво со него, те сака, те почитува, зошто да не? Околината секако ќе зборува, всушност тоа и е работа на околината да го пика носот секаде каде што не треба. Не можеш да им угодиш на сите ама самата на себе можеш. Ако си среќна со тој човек нема зошто да се двоумиш.
Ete jas vo ovoj slucaj sum nesigurna...mozebi toa e znak deka nemam vistinski cuvstva za nego...negovite godini kako da mi gi blokiraat cuvstvata sekogas koga ke mi tekne na negovite godini,toa e problemot...a, i sto ke bide koga jas bi imala 40,toj 58... :/