@cooleye Ако навистина се сакате и планирате нешто сериозно зошто да не. Во љубовта годините не се битни. Гледај тебе да ти биде убаво не живееш за народот туку за себе. Тие секогаш зборувале.зборуваат и ке зборуваат. Гледајте си на вас двајцата да вие добро терајте и ич не мој да мислиш.
Не сум сигу не сум сигурна и во чувствата,дека тој се поминал во животот,јас во убави години... :/...
@cooleye Да,те сфакам,ама ако осеќа нешто спрема тебе тој ќе разбере дека ти треба низ уште многу работи да поминеш,а доколку не си сигурна во твоите чуства....е тогаш не знам.
Мене искрено би ми била многу таа разлика. Не е само за сега, треба да се размислува и за во иднина. До кај 10-12 години мислам дека не е проблем, после веќе е. Ако не во моментот, замисли по 20 години, потребите ќе ви бидат скроз различни. А и не знам за деца како ви е планот, ако сакате деца, спремна ли си на тој чекор, ќе треба веднаш да раѓаш деца. Мада што ако мислиш дека љубовта е толкава и вреди толку многу, направи жртва. Што знам, подобро па така отколку да бидеш во брак со некој што воопшто не ти одговара, а е на твоја возраст.
Kakva vrska ima toa so chuvstvata? Razbiram kako misla da ti pominalo niz glava, ama nema logika da ti vlijae vrz chuvstva. A i toa shto napisha deka ti bilo sram... wtf, od kogo ti e sram, shto ima tuka sramota? Kako slichno, doobjasni se? Ne e razlikata vo godini nikakva prechka, toa shto si go opishala vo boldot e tvojot problem.
Da, mozebi e do mene...ne osekam cuvstva seuste za nego, kako toj za mene, moze so tek na vreme ke se smeni.
Zoshto izleguvash so tipot i razmisluvash za seriozna vrska ako ne ti predizvikuva intenzivni chuvstva? Zgora na toa prefrlash za negovite godini... Mislam deka ova ti e samo momentalna potreba za vnimanie kakvo shto znaeme deka povozrasen partner e posposoben da pruzhi, a otkako kje ti pomine kje go povredish chovekot...
Тогаш ти ќе бараш некој помлад за да си задоволиш потребите, на детето твое ќе го прашуваат дали е со дедому или таткому на прошетка, на училиште градинка. И да не набројувам. Мислам дека е убаво можеби за авантура некаква си он поискусен а ти млада и стрвна. Ама за понатамошен живот незнам. А дел што те охрабруваат и ти велат дека не треба да размислуваш и да не се секираш незнам зошто не се стават во твоја ситуација па нека си тераат врски они на 20 со некој на 50 години инека си се омажат со среќен брак ама да не е тоа од профит. Љубовта не ја сочинуваат само чувствата поготово во бракот. Која љубов без добар секс. Прво генерациските сваќања се различни на толкава голема разлика. Можебиу не во текот на врската но со текот на годините ќе се покаже тоа.
izleguvam zasto sakam da vidam dali ke mi se pojavat postepeno pointezivni cuvstva, zasto sepak i tesko e deneska da se najde masko, posebno moja generacija, sto znae i e posposoben da dade zrela ljubov, vnimanie na edna zena kako ovoj...no razlikata vo godinite mi se problem...
@cooleye сепак си возрасна особа за да ги размислиш и прецениш работите во ваквата ситуација на зрел и најсериозен начин. Јас подржувам вакви врски, но девојче тука праиме муабет за 18 години разлика а не 8. Пак ќе кажам не си мала за да согледаш дека со таков човек ќе ти требаат челични нерви и троа трпение низ животот, а тука се и безбројте жртви што муабет не се прави во ситуацијава. Ете може денес "бајкава" ти изгледа перфектна и сјајна, тој зрел, стои на цврсти нозе, поседува финансиска стабилност, имотно прашање решено итн итн.. сето тоа ти лежи на душава знам а поготово вниманието и посветеноста од возрасна особа. Но, после некоја година ќе почнуваат сите овие генерациски долгометражни разлики да ти пливат на површина, кавги, жртви, борба за живот и турболентност, животните генерациски желби и фунционалност што тој нема да може да ги подари а ниту би можел да ги поседува во себе и што ќе направиш?! Размисли, не си мала возрасна си. Се дур не си се впуштила но нешто по сериозно и подлабоко со човекот треба да размислиш на последиците и дали си спремна да се жртвуваш ти и твојот живот за да го поминеш со старец во твоите најубави години од животот. Ако си спремна не ти судам јас, далеку од тоа.. но сепак мислам дека животот треба да си го проживееш максимално како физички така и психички.. ќе имаш потреби.. многу потреби кој што тој нема да може да ти ги подари.
Znachi istoto shto go pishav, potreba za vnimanie. Ti da beshe zagreana za tipot, nemashe voopshto da postavuvash prashanja okolu razlikata vo godini. Chudni mi pagjaat tvoite mislenja, naogjash partner kon koj ne chuvstvuvash nishto posebno, samo kolku da ti pruzhi vnimanie, 18 godini povozrasen, trn vo oko ti e negovata vozrast, a si razmisluvash kakov kje vi bide zaednichkiot zhivot. I ne gi koristi kako opravduvanje tie argumenti koi ti gi dale pogore, nishto ne se znae u zhivotot, mozhe ti kje zhiveesh 60 godini, on 90, mozhe on e mladolik, mozhe on kje ostane potenten dosta dolgo vreme i red drugi stvari, me mrzi da navleguvam sega. Tuka edinstvena prechka se tvoite razmisluvanja okolu nego.
И јас мислам дека сето ова ти е потреба за внимание. Ако сега не го сакаш, според мене нема да го засакаш никогаш, можеш само да се навикнеш на него. Сите знаеме, постармаж знае да третира жена, да биде посериозен, постабилен и ред други работи ама мене не ми изгледа како да го сакаш него.
За мене 18 години разлика се премногу. Според мене некоја најнормална разлика е 5 години најмногу, но еве со одредена отстапка да кажам под 10 години.
Јас познавам едни од мојата околина се и мажот е постар 18 години од жената имаат и 2 убави дечиња а живеат во странство,се гледа дека им е добро,незнам,сепак премногу се 18 се познава ептен,и јас сум со мм 10 па понекогаш кога се закараме за некои работи..... Ти најдобро си знаеш,дали ти одговара.
Мислам дека мене не би ми била многу важно,само да не е премногу стар Мислам дека може и до петнаесетина години постар Тие што имаат постари партнери ми е само глупо тоа што еве да речеме жената има 45 години,а мажот 60,многу се приметува па така. Иначе кога бев во основно,ми имаат кажувано за некоја средношколка што си одела со некој од 60 години,или повеќе,веројатно во пензија.Овој и купувал ова она,и на крајот и рекол дека имал пари само за да и купе една кола(не знам точно каква) Еднаш ги фанале заедно,овој легнал со неа