Јас со мм сме скоро генерација,10 месеци е поголем од мене.Ама ке кажам дека се чуствувам како јас да сум постара и сите одлуки преку мене се.Он некако не е така озбилен.Да би одбрала пак,би било постар(само да не ме види мм оти така пишам) Татко ми и маќеата се разлика 18 години,тато е постар од неа.Имаат и дете,брат ми.Никогаш не му рекол некој на брат ми-дедоти дојде...Мислам банални ви се гледиштата за тоа.Кога има љубов,разликата е најмалото нешто.
Мојата претходна девојка беше 10 години помала од мене и се осеќаше малку разликата, ама не беше тоа некаков проблем. Сега ми кажаа дека таа одела со некој 17 години постар од неа. Изгледа сум и отворил апетит за постари
Ме интересираат различни мислења за разлика во години кога таа има 18 (девојката е многу зрела) а тој 28? Мислите дека нешто вакво може да опстои и да имат успешна врска?
Mi vikq Petar pan sum bila.Nikogas ne pomisliv deka bi mozela so pomal.Sekogas vikav ligavi detista ne razbiraat nisto.Se dur ne go sretnav nego.Ni godini ni nisto ne mi e bitno samo da e ovde
Ние сме врсници, дури во ист месец родени, и сме пријатели пред се друго, и двајцата сме сменети од почетокот на нашата врска до сега, на почетокот он не беше толку созреан и јас бев избувлива за многу работи и врската ни имаше турбуленции, но заедно созреавме и со тоа и врската ни созреа, сега вака ми е супер и не би менувала за ништо, се надевам и во иднина така ќе остане.
8 год е поголем од мене. Имав само 16 год кога се фатив со него, дете Јас и сега си сум дете ама знам кога треба да се качам на негово ниво и он мн добро знае да се спушти на мое дјечје ниво. До сега веќе 5 год не се почувсвтвувала разлика само мислам дека ќе треба за скоро да се мажам, како да ми се спрема такво нешто.. Па и доста е влечкање
Hm..Da ne odovlekuvam.Za vrska ne e mnolgu bitna/presudna razlikata vo godini ,ama za brak da...Godinite si go pravat svoeto..ako ne razmisluvate razumno pred da stapite vo brak , koga togas ke. ve "zgazi" taa razlika..Oti zamislete kako bi bilo mazh vi da ima 60god vie 35-40.
@aleks blond Ima pravo...sega sme site mladi - ni e gajle...ama ko ke podostarime odma ke se poznava razlikata vo godini. Vkomsii imam maz i zena kade mazot e 12 godini postar i sega se stari i dvata. Ama zamisli razlika, taa ako e 60 godini, toj e 72. I premnogu se poznava
Јас размислувам обратно од вас....Голема е разликата помеѓу пар од 18год и речиси 30, зашто колку и да изгледаат младо и привлечно, постариот е зрела и возрасна личност и немаат заеднички интереси со толку помлад партнер (тинејџер). Додека повозрасни луѓе немаат пречки во комуникацијата и судир на желби, зашто се работи за изреализирани особи во животот. Надворешниот изглед е најсубјективното нешто за да кажеме дали некој си одговара како пар.