Да кажам и јас неколку збора во врска со годините. Се е индувидуално,зависи од луѓето,било жена,било маж. Имам неколку примери кога жената е помлада 12-13 па до 15 години разлика.Од тие што јас ги знам,некој се уште живи, а некој не.(зборам за пријатели на мојте родители) Од тие што ги знам,само еден брак не успеал (тие се свекор ми и свекрва ми)кој беа 12 години разлика,и свекрва ми после десет години и текнало дека свекорми е стар за неа. Другите беа многу успешни,посебно едни кај што жената е сеуште жива, а има над 80 години,нејзиниот маж умре 84 год.Е тие имаа многу голема разлика,а супер брак. Инаку да кажам дека јас сум постара од мојот 6,5 години.и одлично функционираме,па дури и разлика не се гледа.
Можеби сум скептик и “заостаната“ за оваа област, ама голема разлика во години според мене не е во ред, посебно па и женско повозразсно од машко никако. До 7-8 години разлика во години максимум мислам дека можам да толерирам, да разберам, ама за повеќе мислам дека тука има други причини, можеби нечија корист ( на машкото - женското ).
Знам случај (тетка ми) каде маж и е постар 16 години што значи кога таа се венчала била млада , е сега неа тек кога децата и се возрасни, а мажот опаднат, нејзе и се живее и се шета, се крие.... да не навлегувам во детали Таа разлика е судир на генерации која кога тогаш ќе избувне Љубовта е за наивни Трае две до три години Се понатака е респект Мое мислење, извинете ако некого навредив
Моите комшии т.е. мажот и жената се разлика 16 години. И кога беа млади кога се зедоа таа разлика не се приметуваше мн.Но сега тој е веќе стар........старец да не речам има околу 55 год а таа доцни 30-ти и разликата е огромна. Се што е повеќе од 8 год. разлика јас мислам дека е мн. До 8 е ок кај нас во фамилија и дедо- баба се 8 год разлика и мама- тато
Пишав веќе и во друга тема, ама сепак ќе се повторам. Сега брзо дознав за еден другари кои има 30 фатиле женска од 20. И сето тоа ми е чудно, за мене таа веќе е преголема разлика. Јас би можела да толерирам до 5-6 години разлика.
Јас мислам дека годините немаат толку многу врска, колку што има начинот на размислување. Има луѓе кои и на 20 години се зрели како за 30 и обратен случај, кога триесетгодишници размислуваат како да имаат многу помалку. Сега нормално дека секој си има мање-више некои свои критериуми за врска, за некого 5 години се многу, за друг 10 и така, пак ќе кажам битен е човекот кој го имате до вас, годините не толку.
Ама хајка се кренала против. Јас па од секад си сакам повозрасни. Мене не ми пречи колку и да сум помлада од некој ако си одговараме; ако е физички убав и ако има карактер кој ми годи. Помал не би сакала. До душе, помалите од мене се се уште во клупи, ама не верувам дека и во догледна иднина би ми се допаѓало.
Јас и маж ми сме точно 10 години разлика во години и си имаме нормален живот , немаме некои пречки дека тој е поголем од мене , јас како помала знам да избрзам да згрешам а он знае да ме смири и да ми попушта. Секој за себе
Конкретно,не мислам нешто позитивно. На тие години играв серва на улица со 2 год постари од мене и немав дечко пошо ми беше срам машко да погледнам.Туку да не забегам од темава па да ме судите... Женското е уште дете,а тој штом има 22 нема ваљда да ја ожени. Со еден збор АВАНТУРА. тенкс а лот
Седум години разлика сме и воопшто не ја осеќам. Баш напротив, сум преферирала постар дечко. Не можам да се најдам во врска со врсник едноставно.
22 Ако ме прашуваш ради твојот пост погоре, нема врска возраста. Ако си позрела ко особа и можеш да се најдеш во муабет со него, нема зашто да ти пречи.
Protiv sum za ogromna razlika vo godini. Ne sakam ni da e mnogu postar ni mnogu pomal od mene. Moze +-3-4 god.
Mislam deka godinite ne igraat nikakva uloga vo vrskite, Imam 20 godini a mojot decko 33 sega napolni. Imame harmonicna vrska, so razbiranje i mnogu ljubov.Treba da najdes licnost sto ti e skladna na karakterot a ne godinite imam 20 no ne mi e do izleguvanje, ili pravenje mangupka sega toj se grizi za mene bidejki sum pomala me poducuva no ke mi bide golema cest edna den jas da se grizam za nego. Za gjabe ne rekle prava ljubav godine ne broi.