Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Ок, фала на споделените информации, верувам на многумина ќе им се најдат и ќе ги инспирираат.

2. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    474
    Сo мoјoв сме 4 гoдини рaзликa и не сметa ни мaлку 8)

На elvittta, anaja1 и Petar80 им се допаѓа ова.
  3. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Па 4 години е нормална разлика:D

На fallenangel, Emy867, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  4. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    4-8 години мислам дека е најдобро, за мене си зборувам. Бидејќи со дечко ми сме 3 години разлика и некогаш не се сложуваме за некои работи.

5. Bojana_Ilcevska

Bojana_Ilcevska Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    109
    Мислам дека повеќе од 2-3 години ралзика не е баш најдобро. Барем за мене, некако чудно би ми било. Или може дека така ми се погодило до сега, не знам..

6. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    186
    Јас немам никакви предрасуди кога се годините во прашање и сметам дека е многу поважен човекот со кого сте во врска, отколку годините. Со врсник не значи дека се ќе ви биде погодено и обратно.
    Мојот поранешен дечко беше постар од мене (скоро) 7 години и таа разлика меѓу нас се забележуваше. Не мислам на физичкиот изглед, туку на други полиња. Тој веќе го беше поминал и изживеал она што мене дури ме следуваше и нормално тука настануваа проблеми. Во кафеани не преферирам да одам, а тој доста често инсистираше со негови женети пријатели да седиме баш во кафеани. Кога сакав да излеземе во кафич или диско тој ме молеше да сме си седеле кај него дома во соба, не му се излегувало. И тој веќе размислуваше за веридба и брак а мене на крај памет не ми паѓаше тоа, посебно што само се имав вработено, први плати, знаете како идат тие работи. Па почна да ме уценува што ќе се случело ако останам бремена и јасно и гласно му кажав дека абортус ќе се случи и ништо повеќе. Тука добив коментар дека сум безчуствителна лично што дури и дете би убила. Каква и да сум во неговите очи, а сум сигурна во себе дека не сум ниту себична, ниту безмислосна туку едноставно сметам дека за се во животот си има свое време. Не гледам причина зошто да брзам со брак и деца на само 19 години. Најубавите години кога треба да излегувам, да шетам, со друштво а јас да гледам деца. Далеку од тоа дека го потценувам бракот и децата, поубаво нешто од тоа нема, многу сакам еден ден да бидам мајка ама тој ден не е сега, ниту ќе биде наскоро. Тоа беше причината зошто ја прекинав таа врска, дечкото ме сакаше премногу па сакаше и со брак на тој начин да ме врзе засекогаш за себе ама не, фала.

На krEM4Eto, Nausicaa, Aleksandar1212 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Blondie.18

Blondie.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    87
    И јас мислам дека до 2-3 години е идеално. Бидејќи колку е поголема разликата толку се поголеми и различните желби, сфаќања, погледи во животот,..... и тоа може понатаму доста проблеми да ти носи во бракот или врската

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    Па не сакам многу голема разлика , но не сакам и да биде колку мене или помал од мене. 2-3 години најсоодветно.

9. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Разлика во години не е толку битна ако двајцата се сакаат навистина, а не се заедно заради пари или друга корист. За мене 5 до 10 години е прагот на толеранција, иако натаму кога ќе имам 40+ години не би ми пречела некоја над 25 години. Под таа возраст не би одел заради етички “закони“, но љубовта нема граници така што никогаш не се знае.

Имам роднини кои се 10 години разлика, мажот е постар 10 години и е во средни 50ти години, а жената е во средни 40ти. Тоа е прифатливо. Разлика од 10-15 или повеќе години не сум баш сигурен дека е исплатливо на долг план, освен ако не е за секс каде што нема правила, секој како сака со своето тело.

На Taa и Oscar Lady им се допаѓа ова.
  10. martina997

martina997 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    10
    Јас и дечко ми сме 7 години разлика, и сме заедно 2 години и 5 месеци. Секако некогаш се случува и да се скараме но за мене тоа е нормално. За мене идеална разлика е околу од 5-7 години.

11. RealUnicorn

RealUnicorn Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Со дечко ми сме разлика 6 години и искрено ми одговара, со самото тоа што позрело размислува. Никогаш не сум сакала да бидам со некој што сме на иста возраст, бидејќи сметам дека не би ми одговарал. Зборувам лично за мене и според мене разлика до 10год е max. али секој со своите размислувања. На крај на краиштата годините и не играат голема улога ако се разбирате и почитувате меѓусебно.

На minne992 и Summerlover им се допаѓа ова.
  12. Taa

Taa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    69
    Јас со дечко ми сум 10 години разлика и интересно е што е позабавен и пораздвижен. Мене ми нема значење разликата битно е да сум среќна и исполнета. @Mr.Awesome се сложувам со тебе во однос на поголема разлика само за секс

На Mr.Awesome му/ѝ се допаѓа ова.
  13. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    Јас и мојот сме разлика 3 години. И има врска возраста со разликата во години зашо не е исто 15 и 20 години и 30 и 35 години..

14. CuteSugar

CuteSugar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    232
    Се согласувам со членката над мене дека има разлика во различна доба од животот колкава е разликата во години. Сепак сето тоа е индивидуално па ако се согласуваат годините не би тербало да претставуваат никаков проблем.

На Aleksandar1212 и КикиМаус им се допаѓа ова.
  15. Virgo-Lucifer

Virgo-Lucifer Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

Vo vrska sum so covek sto e 20godini postar od mene. Koga sum se rodila toj veke bil na fakultet... Profesijata ne spoi, jas razocarana od semejni problem a i ljubovni,toj razveden so 2deca(prinuden na nekoj nacin na toj brak), covek sto ima se samo ne ljubov. I ovaa luda kombinacija opstojuva. Tesko e da me zamisli bilo koj so nego, lugjeto znaat da sudat pred vreme,parite ne me interesiraat(zatoa sto neli obicno sponzorusi se so postari), ednostavno pokraj nego se osekam sigurno,zastiteno... Taka da mislam deka ne se precka godinite,samo razbiranje treba da ima pred se

На Purelove92 и one_girl им се допаѓа ова.
  16. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Да е 10 ајде. Ама 20. :o
    Да не е школски со татко ти, па те гледа како ќерка на другар?
    Денес не се жените спонзоруши, него мажите. Тој тебе внимание и почит преку триста работи, ти него задоволство.

17. Virgo-Lucifer

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Da me gledal kako kerkja na drugar mn raboti ne bi se desile :D poveke bi rekla toj mene zadovolstvo otkolku jas nego ;)

18. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    И ќе останете во врска,или ќе завршите во брак

19. Virgo-Lucifer

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

Toj saka brak,mn pati neoficijalno mi rekol aj da se zememe. Ama jas uste ne sakam takvo nesto

20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Годините многу брзо одат,колку ли да има,набрзо ќе биде старец:x
    Свесна си?