Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. CrazyGirl23

CrazyGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    14
    Според мене, годините немаат врска. Немам некое искуство пошто најголема разлика ми биле 2 години, што воопшто не е многу. Според мене и до 7 години разлика е во ред. Сега 10 години, вака така, зборат дека може да нема да се согласувате баш во се, бидејки нели сте различни генерации. Имам така слушано, а и јас расмислувам така. Можеби не е секогаш така... не знам, извинете ако навредив некој со мојот коментар. Поздрав девојки :)

2. Virgo-Lucifer

Virgo-Lucifer Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

Da svesna sum.Ama zatoa sto fizickiot izgled ne mi e vazen,nikogas ne sum pomislila so gadenje prema godinite, zatoa znam deka I togas ke bidam so nego. A I ne lici ni toj na godinite sto gi ima

3. Virgo-Lucifer

Virgo-Lucifer Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

Da me gledal kako kjerka na drugar mn raboti ne bi se desile:D inaku poveke zadovolstvoto e more otkolku obratno;)

4. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    355
    Што мислите за разлика од 5 години, 5,5 години одприлика?
    Женското 17, а машкото скоро 22?
    Дали ќе може некој ако има лично искуство да сподели?

5. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.145
    а шо викате за 15 години разлика? мислам сингл сум не сум во врска ама онака си прашвам

6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Абе ДОСТА ВИКАТЕ, пробајте си сами, уфффффффффффф...што викате вака, што викате за онака(facepalm)
    Кога ќе ве праша човек дали сте радознали, тогаш сите велите дека носот не го пикате во туѓи работи, а тука на форумов саде радознали глупави прашања(facepalm)

На Petar80, Summerlover и daylight им се допаѓа ова.
  7. Felony

Felony Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    48
    Што знам, не е нешто страшно. Можеби во тој период нема да имате некој широк нзс, но за година - две, може коцките совршено да се совпаднат.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    4.254
    Нема строги правила. Можно е да испадне идеална комбинација ако си ти женското а тој машко постар - ама пак зависи колку сте компактни како карактери, и секако желбата да биде взаемна. Е сеа, ако си ти машко а таа 15 години постара не ми се верува дека тоа може долго да трае, освен чисто како привремени часови по полово образование. :D Не дека има некој пропис, ама повеќето машки воглавно се позелени од девојките долго време, па откако ќе созреат може да им се смени драстично вкусот и гледиштата.

9. Deep

Deep Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    143
    A sto vikas na " ajde da probame pa da si dobies odgovor od prva raka " ;)

На mula и baba Rada им се допаѓа ова.
  10. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    Гoдините не се вaжни.. Кoгa ќе се нaредaт кoцките и ќе се пoчувствувa љубoвтa, гoдините ништo не мoжaт.

На inicka.., SamovilkaH, Summerlover и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Фин Дечко

Фин Дечко Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    47
    Во љубовта годините се само бројка...
    само внимајте да не претерате многу до 8 е лимит:D

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.993
    Кога имаш 15год, 5 години разлика е многу..
    Кога имаш 20, 5 год разлика е сосема ОК
    Кога имаш 30, ни 10 год не се страшни..
    Така да немам баш некое мислење..
    На моиве години 5-7год ми е ОК

На Bozica1980, allaround, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. gordanamcv

gordanamcv Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    13
    Имав другарка која се гледаше со еден кој беше 20 години постар од нејзе плус човекот имаше семејство. Ова не го оправдувам. Но ако станува збор за нормална врска во која и двете страни можат да размислуваат за некаква иднина годините не се битни. Моите родители се 10 год разлика и супер функционираат.

На Hristov му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TipTop

TipTop Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    54
    Таа има проблем со тежината,добро дебела е,никако да најде дечко соодветен на возраста,едноставно не ја погледнуваат,но најде еден пред развод со деца,нормално ногу постар, околу 20 год. +/- некоја година разлика, и ете ја приметува.Таа добива внимание „љубов“,овој млада девојка,секој си ги лечи фрустрациите.Не е се до спонзорство :D

15. Anabela111

Anabela111 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Јас 6 месеци сум во врска. со 13 години постар маж. Се супер имаме премногу заеднички работи и се сакаме. Проблемот е во тоа што тој знае да биде премногу љубоморен и сака да го контролира секој аспект од мојот живот. Мислев ме сака ама сега не сум сигурна во тоа, мислам дека ме гледа како некој предмет што го поседува, а можам да замислам дека работите ќе станат полоши. Очигледно е дека нашата врска нема некоја иднина, ама не знам како да го заборавам, а ни тој не сака да ме остави. Понекогаш мислам дека и затоа до сега не успеал да се остане во некоја врска, поради неговата посесивност. Инаку сметам дека нема ништо лошо да бидеш со некој постар секако тоа си зависи од самиот карактер и созреаност на двајцата. Во мојот случај се работи за човек кој сака да ме контролира, излолира од сите за да бидам само од него зависна во секоја смисла. Тој вели дека се однесува љубоморно затоа што ме сака, ама јас знам дека тоа не е здрава љубов, туку токсична во која полека го губам секој аспект од себе.

На mimiiiii и teddytea им се допаѓа ова.
  16. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    A devojkata postara 4 god od deckoto ? :)

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    97.003
    Ни прва, ни последна ќе бидеш таква.

На Bojana.20, Bozica1980, anaja1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. valarmorghulis

valarmorghulis Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки
    Нова сум на форумот и би ми било мило доколку добијам некои ваши мислења и совети.
    Јас и дечко ми сме разлика 11 години (јас 20 тој 31). Во врска сме година ипол,и го сакам многу. Се сложуваме многу добро и врската ни е полна со љубов и разбирање. Сепак имам голем проблем бидејќи моите родители не ми дозволуваат да бидам со толку повозрасен. Тој е многу грижлив и добар ,а знам дека ме сака многу како што и јас него. Би ве замолила за совет бидејки не сакам да го изгубам ,
    Благодарам :)

19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Јас имав две колешки,кој мажите беа постари 12 години....сега се среќни баби и дедовци:l:

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Не е битна колкава е 'далечината во годините' колку што е важна 'блискоста на умот'!

На inicka.., softy1, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.