Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рак во блиската фамилија

Дискусија во 'Психологија' започната од Zlatusko, 11 ноември 2010.

1. MimichkA✨✨✨

MimichkA✨✨✨ Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    22
    Navistina ti blagodaram za se sto si mi pisala, znam deka moram da se boram, na tableti bilo kakvi ne sum ni pomislila, sum si pomislila da si razgovaram so psiholog so cel da se motiviram nekako za da si gi polozam ispitite na fax, so ovaa koronata sto ne ideme na fax sve ni se poremeti, a si go sakam mn toa sto go ucam (stomatologija).

Ke pocnam da go primenuvam toa sto mi kaza da si pisuvam na hartija, se nadevam deka ke mi bide polesno, od septemvri pocnuvam so polaganja i mislam deka ke bide se podobro.

Site bidete hrabra i silni, ke pomine i ova deka e samo eden losh del od zivotot. ❤️

BRAVO! Fala ti, se motiviram pak deka tatko mi bese i uste e presreken sto so tolku ljubov mu zboram za mojot fax, ke go zavrsam sekako.

Последна измена од модератор: 21 август 2021
    На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Жалам што го читам ова.... ако си ген.'83 премногу си млад/а.... Имаш време, бори се, не се откажувај!!! Никако, во никој случај :muscle: :l: пиши се што те интересира

3. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Луѓе,

кажете ми метастази на црн дроб по претходна успешна операција на др орган и извадено се, превентивни терапии хемо меѓутоа во истиот период додека прима хемо се појавуваат метастази..
    дали тоа значи дека телото не реагира на терапијата? Предлог е да се дадат уште терапии меѓутоа се прашуваме дали воопшто реагира ?
    Даваме масло, црно семе, б17 масло… цедени сокови…
    Предложете ми нешто што би можело да помогне но НАГЛАСУВАМ само од луѓе кои знаат или минале низ слични ситуации…

4. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Да се провери дали е точна дијагнозата, типот на рак .

5. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Дали има некој после хемотерапии ,зрачење па после некое време си има мака со простата и нужда не може да издржува , до кога вака се справивте со маката и дали има некој лек за ова ?

6. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Не те разбрав добро. Зошто, мислиш дека има некаква грешка во дијагнозата, во резултатите ?

7. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Затоа што една од причините поради која хемото не би делувало, е погрешна дијагноза. Тоа му се случи на мојот сопруг. Го "лечевме " со хемо наменета за сарком, а уствари од кога почина се испостави дека било меланом. За кој е соодветен сосема друг тип терапија. Во меѓувреме, не самп што хемото не делуваше кај него туку додатно му го ослабна имунитетот, со што ракот зема мн побрзо замав

8. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Не знам како би можела да знам дали се работи за погрешна дијагноза… После операција е даден хистопатолошки наод на кој пишува каков вид е. Во нашиот случај викаат дека овој вид се јавува мн ретко и не знаат дали на овој вид делува воопшто хемо, по што се испостави дека изгледа не зошто за време на хемото се појавија метастази на црн дроб кои по забршување со хемо се зголемени по димензија…
    Што да правиме во ваков случај?

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.650
    За таа од Велес збориш?

10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.491
    Да барате чаре во странство.

11. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Не, од Скопје

12. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Во овој случар ќе барате второ мислење и повторна биопсија. Дали од првичното ткиво, дали од наредна операција, битно направете го тоа. Не велам дека и кај вас е таков случајот, не можам да тврдам. Ама сличноста е голема. И кај нас се работеше за исклучително редок тип на рак според државна, односно MPNST сарком, за во Систина да откријат дека е уствари меланом.
    А јас сматрам дека сум виновна за смрта на мојот сопруг затоа што го терав да оди на хемо, мислејќи дека само така можам да го спасам. Не знаејќи дека го убивам.

13. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Доколку ви треба некое инфо за на Онкологија - Скопје, пишете ми во лп. Што можам ќе ви помогнам и насочам..

14. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Немој така да си мислиш,освен ако не си лекар.

На GirlLove и Someday им се допаѓа ова.
  15. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    @Someday секој би направил така во твојата ситуација. Не е твоја грешка зошто си мислела дека тоа ќе помогне.
    Друга работа е што ако не одел и починел ќе си рекла сама на себе дека требало да го тераш да оди, може ќе помогнело. Во овие ситуации за никаде не си, кој пат и да го фатиш, која одлука да ја направиш некогаш за жал, завршува вака.
    Секогаш постои тој само ако момент ама ако им дозволиш тие мисли можат само да те измачуваат.
    Жал ми е многу ама жал ми е што се чувствуваш така, бидејќи ти апсолутно не си виновна. :hug:

Последна измена: 13 септември 2021
    На Someday му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Благодарам. Не, не сум доктор. Ама можев да бидам поупорна за да најдам друго мислење. Не морав слепо да се водам по првичното иако гледав дека ништо не успева. Ми се потсмеваа, не можело да се згреши. Излезе, грешките скапо ги плаќаме.

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Здраво,

некој што имал искуство да предложи онколог но некој кој особено си ја разбира работата и знае да процени/даде насоки…
    Се работи за панкреас со метастази на црн дроб. Би сакале консултација да направиме и на приватно. Може ли да ми препорачате каде и кај кого/која но стварно ни треба некој со искуство и кој знае да прочита/направи анализа…
    Фала Ви. Да сме живи и здрави

18. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Доколку одите на државно, односно Радиотерапија и онкологија-Скопје, на одделот за гастро, би ви ги препорачала Спец. д-р Билјана Гроздановска ( амбуланта понеделник и среда ) или Спец. д-р Ненад Митрески ( амбуланта вторник и четврток )

19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Овде немам инфо за лекар, ама во Германија да.
    https://www.ukbonn.de/kontakt/
    https://www.ukbonn.de/patient_innen/international/english/oncology-hematology-and-rheumatology/
    Татко ми се лечеше на УКБ 1999г. -2000г. од рак на панкреас

20. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    321
    Дали некој знае број на домашна посета од поликлиника Јане Сандански ? Ви благодарам.