Рак во блиската фамилија

Discussion in 'Психологија' started by Zlatusko, Nov 11, 2010.

1. Лиде2022

Лиде2022 Активен член

Здраво може ли да се најдеме на фб, и ние сме оперирани матка и јајници стадиум 2а, сакам да размениме искуство

Giulia likes this.
  2. IsaDenis

IsaDenis Истакнат член

Може не е проблем

3. Hisha

Hisha Популарен член

Гледам 22 октомври сум пишала , тешко ми е па да си пишам пак. Како оди работава.. оди ?! Ваљда некако оди…

Никоој не ме разбира нити разбира колку ова е сериозно и колку тешко ми е на срцево.
    Мислам пишуваат ме прашуваат ќе ми речат ајде жива здрава ти, тука сме за што и да треба .. и знам дека се.. епа што повеќе барам ? Не знам … ваљда да ми најдат лек и да ми кажат помина помина готово можеш да се издишиш и да се вратиш на живуркање на својот живот ..

од страна 1 па до 31.. се пронаоѓам во повеќето чувства кои сте ги почуствувале додека сте помагале/ седеле и гледале во него/неа…

Сменет е , полош не пази на зборови, нервозен е ептен ,фрла рандом фрази ако сум жив; ако ме поживее господ и што да кажеш кога ни самиот не знаеш каков исход ќе има.

Не сфатив што е ова, поминаа 7 хемотерапи супер беше, неверојатен супер херој сам се, ваму таму,држеше катедри за све и свашта ко по обичај , ама ТАП хемото зема замав вена не можат да му најдат, слаба крв он инает за тоа што треба да де јаде и пие.. лекари нема, сите те прфлаат иди на тој иди на тој а ти дома со него читајќи нет читајќи во групава што како да купиш/ и зготвиш.

Има денови кога е океј но, има и кога не може да стане .. надеж .. не знам … ми се одвраќаат нозе кога одам да го видам . Можеби лошо звучи не знам, страв од она што можам да затекнам. Мачно е кога чуваш мислиш некој, одмор ми треба ха ама од што?! … што ли ме очекува месециве што доаѓаат м ? Не знам не знам
    Каша попра е напишаното ама така и ми е во главата .. прегратки до сите

Giulia likes this.
  4. The.E.T.

The.E.T. Истакнат член

Здраво ме интересира дали има некој искуство со дигестивни хирурзи од Систина?

5. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Молам за утеха и надеж...
    Татко ми на блага настинка на ренгенот на бели дробови му најдоа канцер. Го оперираа му извадија дел од крилото и се осеќа супер. Се врати во форма месец дена од операцијата. Извештајот од хистолаб вели САРКОМАТОИДЕН КАРЦИНОМ, I - b стадиум.

Кој е најдобар на онкологија во моментов со сите случувања не знам кому да верувам. За да најдеме соодветна терапија.

Очајно молам за совет.

6. Flier

Flier Истакнат член

Прв стадиум има многу повисока прогноза кај сите карциноми тоа е дефинитивно најважна работа што е фатено на време иако претпоставувам случајно што е секако голема среќа и треба да помине се како што треба. Хемотерапијата ако кажал хирургот сигурно и тоа треба.

SummerGirl likes this.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

На онкологија се поделени специјалистите според дел од телото кој се третира, за бели дробови мислам дека се вкупно двајца, Симонида Црвенковска, и Јакимовски..
    Што да речам, да не згрешам...
    Секогаш консултирајте и други доктори, макар од надвор, чисто за второ мислење за терапијата..
    Исчитај се што ќе можеш, и барајте објаснувања секогаш..
    Ви посакувам среќа и здравје.

Last edited: Sep 27, 2023
    TarantulaA likes this.
  8. Hisha

Hisha Популарен член

Немам конкретна препорака но еве онколог за консултација, IMG_1750.png
    Океј човек е комуникативен достапен, коректен, консултации прави( доколку е потребно) со проф.др Зоран Трајковски ( систина) што за мене е еден од најдобрите ренгенолози.

9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Александар Ѓорески, ако е истиот што од 8ми прејде во Систина, не е онколог, радиолог е, но се занимава и со емболизација на тумори.

H.VAGA and joy1 like this.
  10. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Ви благодарам <3

11. Hisha

Hisha Популарен член

Е добро, сега работи на онкологија во систина. Јас бев кај него за татко ми кој беше онко пациент за специфична работа ..

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Знам дека работи на онко, и преходно работеше со онко пациенти.
    Ама онколог не е, он работи интервентна радиодијагностика и процедури кај онколошко пациенти.

H.VAGA likes this.
  13. Flier

Flier Истакнат член

Веројатно работи со зрачење затоа е така бидејќи радиолозите се надлежни за таа работа и не сите додека онколозите се за хемотерапија.

CameliaMiller likes this.
  14. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Здраво пред месец дена на мајка ми при рутинска контрола откриена и е циста на панкреас беше испратена да се направи компјутерка томографија за да се утврди дали сигурно е циста, на тоа се виде дека е циста е сега е пратена на магнетна за да се види за кој вид на циста се работи, докторот и кажа дека е полна со вода цистата ама на магнетна ке се знаело дали цистата може да се претвори во рак јас сум многу загрижена затоа што ако треба да се оперира во македонија цисти не вагале ве молам за одговор ако некој нешто знае извинете на долгиот пост

15. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Во Белград на Клиника е оперирана моја блиска личност од циста на панкреас, по препорака на лекари дека е вид што мора да се вади и ете личноста си е сега добро. Повеќе од две години има изминато и све ок, така да видете најпрво мислење од лекарите.. Секое добро.

Aledarkali likes this.
  16. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Здраво дали ке може да ми кажете колку пари е операцијата во Белград?

17. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Таа по националност е Србинка, така да тоа не знам да ви кажам. Ако решите за операција таму можам да прашам кој лекар ја оперирал. Доктор Александар Шунковски кај нас на државна - као специјалист за панкреас не ви го препорачувам, од лично мое мислење и исклучиво лошо искуство со истиот. Бизнисмен за пари, само не лекар.

Aledarkali likes this.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Реагирајте што е можно побрзо, затоа што сте во трка со времето. Ова ви го кажувам од искуство од рак на панкреас на блиска личност (мајка). Цело време се мавтаа де ова е , де она е, абе не е рак и оп на крајот метастазирана сета.. :(

Реагирајте побрзо, не чекајте и ви посакувам среќа...

sj *O*, Aledarkali and SummerGirl like this.
  19. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Ако може да ми кажите кој доктор е па некако кжќе пробам да стапам во контакт ви благодарам

Ти благодарам на одговорот мајка ми само оди од еден на друг доктор и никој ништо конкретно не кажува сега магнетна ке се прави кај др зоран охрид него го фалат па да видиме тој што ке каже, но лоша е ситоацијата што кај нас не прават операција на циста а надвор од државата е скапо, лугево што имаат циста на панкреас се пуштени на милост и немилост кој има сега толку пари да даде на пример во турција е 18000 евра

Мајка ми била скопје кај стефан павлоски

Last edited by a moderator: Dec 10, 2023
  20. Flier

Flier Истакнат член

Мислам дека темава не е за мито и корупција во здравството и за покажување со прсти бидејќи ако веќе се зборува за истото и самитс пациенти се дел од шемата и поради побарувачката има и понуда.
    Си ја згрешила темата.