Здраво, искуства со др Билјана Гроздановска на Онко? Се работи за тумор на дојка, отстранет само квадрант, и извадени 13 јазли, негативни.
На моја братучетка млада 40г дијаг.карцином на дојка направена операција одстранета дојка сега треба да се прават хемотерапии со тоа и опаѓање на косата ве молам сакам да помогнамм околу наоѓање на перика има ли некој што подарува (веќе не му треба) или инфо од каде да најдам купам
https://www.facebook.com/share/ErtfWUknwWs94dWm/?mibextid=qi2Omg Мислам дека и тука може да се донира https://www.facebook.com/share/mDJh61XAGxG9E7uL/?mibextid=qi2Omg
Здраво ајде малку помош и мислење тие што имат искуство.. мајка ми има рак на белите дробови денес хемо и заврши и и кажаа на радиотерапија .. што да очекуваме како се после резултатите и дали ја дават бидејќи хемо не помогнало?
И мајка ми боледуваше од рак на бели дробови и исто ги примаше и двете, само кај неа прво беше радиотерапија па после хемотерапија. Јас мислам кај секој канцер на бели дробови ако не е можна операција ги даваат и двете терапии. Успехот од терапиите нормално зависи во кој стадиум е откриена болеста.
Zdravo, ako ima nekoj iskustvo da spodeli so doktor Dragan Jakimovski od onkologija, da preporacate dobar doktor nemora da e i vo drzavna, samo sakam stvarno da posvetuva vnimamie i da se grizi za pacientot i isto taka iskustvo so rak na beli drobovi vo poceten staduim. Vi blagodaram !
Хемотерапија е хемиска терапија и се дава интравенозно, или на друг начин, не знам сеа колку хемотераписки соединенија постојат. Радиотерапија е зрачење со јонизирачки-зраци, за ова те ставаат во апарат кој те зрачи.
Не би ти препорачала да отидете кај Јакимовски, ниту кај Црвенкова. Доколку се одлучите за државно, најдобар избор би бил д-р Марија Симоновска.
Баба ми (од кај мајка ми ) почина од рак на дојка ,братучедка ми на 24г.почина од рак, сега на мојата друга бабичка исто и дијагностицираа рак на матка. Ако некој нешто има искуство со рак на матка или имал близок болен нека ми пише лп.
здраво влегов во темава зошто не најдов друга сооодветна.. Татко ми денес правеше биопсија на простата во во систина .. Имаше некое здебелување па да се види дали е не дај боже тумор или за нешто друго станува збор.. Па сакав да ве прашам дали знае некој за колку дена треба да се готови резултатите ?
Здраво татко ми правеше ртг на бели дробови и му дадоа итен упат за кт со контраст. На резултатите од рентген пишува инфилтративна промена на долен лобус и долу како причина за итност е наведено тумор.Дали тоа инфилтративната промена е тумор или? Дедо ми и чичковците починаа од рак на бели дробови и премногу сме исплашени Иначе 57 години има..
не би да те плашам, ама можно е. Но, ренгенот треба со резерва да се земе бидејќи на кт многу поточно ќе се види што е. Понатаму најверојатно би требало бронхоскопија да се направи. https://www.mypathologyreport.ca/hr/pathology-dictionary/infiltrative/
Како да се храни и што да пие пациентка на хемотерапија со опериран канцер на дојка 2 стадиум за зголемен имунитет?