Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рак во блиската фамилија

Дискусија во 'Психологија' започната од Zlatusko, 11 ноември 2010.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.771
    Допаѓања:
    169.383
    Цеден сок од цвекло+јаболко+морков е основа (плус мандарина, портокал, лимон, нешто цитрусно помага за вкусот на цвеклото да не иди до израз).

Суплемент пијам AHCC, исто гел од алое и матичен млеч.

За исхрана мене ми рекоја дека не мора некои промени, ама јас се трудам овошје и зеленчук кај шо можам поќе разновиден да вметнам и помалку пржејнци. Лично предизвик ми е благото.

Исто можиш ѓумбир шотчиња, ѓумбир лупам и ставам со цеден лимон и портокал, курума и бибер во блендер, па цедам и како коцки мрзнам и ставам по една во чај.

Исто втор стадиум инаку.

2. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    764
    Здраво, ако може препорака за добар онколог во било која приватна болница за рак на плуќа? Потребно е второ мислење.

3. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    И јас би сакала да слушнам препорака за добар онколог исто за рак на бели дробови. Татко ми боледува од не ситно клеточен неуроендокрин сквамозен карцином на десно белодробие.

4. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Здраво татко ми примаше вчера хемотерапија (втора) првиот пат примаше Доцетаксел+Гемзар а вчера само Гемзар. Од вчера почна да се жали дека го боли грло а од прееска почна и тт да крева 38.2 преку ден беше кај матичната му даде само Септолете. Треба да го носиме негде? Иначе има карцином на бели дробови.