Цеден сок од цвекло+јаболко+морков е основа (плус мандарина, портокал, лимон, нешто цитрусно помага за вкусот на цвеклото да не иди до израз). Суплемент пијам AHCC, исто гел од алое и матичен млеч. За исхрана мене ми рекоја дека не мора некои промени, ама јас се трудам овошје и зеленчук кај шо можам поќе разновиден да вметнам и помалку пржејнци. Лично предизвик ми е благото. Исто можиш ѓумбир шотчиња, ѓумбир лупам и ставам со цеден лимон и портокал, курума и бибер во блендер, па цедам и како коцки мрзнам и ставам по една во чај. Спојлер Исто втор стадиум инаку.
Здраво, ако може препорака за добар онколог во било која приватна болница за рак на плуќа? Потребно е второ мислење.
И јас би сакала да слушнам препорака за добар онколог исто за рак на бели дробови. Татко ми боледува од не ситно клеточен неуроендокрин сквамозен карцином на десно белодробие.
Здраво татко ми примаше вчера хемотерапија (втора) првиот пат примаше Доцетаксел+Гемзар а вчера само Гемзар. Од вчера почна да се жали дека го боли грло а од прееска почна и тт да крева 38.2 преку ден беше кај матичната му даде само Септолете. Треба да го носиме негде? Иначе има карцином на бели дробови.