Рак во блиската фамилија

Дискусија во 'Психологија' започната од Zlatusko, 11 ноември 2010.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Оди за секој случај, на државно беше преку мој термин.Инаку има купаќи како за децата со ув заштита и ракави, јас такви порачав сега и за мајка ми и за мене, јас имам лупус и секако не смеам да се сончам воопшто.

На Iva:) му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.287
    Може да зема лек за смирување.
    Болките проверете да не се метастаза некоја.Скен на коски правевте?

3. Happywoman

Happywoman Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2023
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    45
    Magnetna rezonanca trebase da pravi nemozel pripagjal tamu mu se loselo isplasen od prethodniot den koga mu proveruvale plukja i ne mu napravile.
    Dijazepam ne mu pomaga od 5 mg koga pie nemoze da zaspie,a pola tableta pojse mu deluvase.
    Treba da poseti Psihijatar jas mislam,da si ima terapija za smiruvanje.

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.287
    И психолог.Можеби добро ке му дојде разг со стручно лице.Денеска скоро секој психолог раб и онлајн.
    Магнет/скен/кт е мн битно да направите за да исклучите метастази.Прашајте дали има опција да го успијат на кратко додека снимаат.Или да го боцнат со дијазепам.

На Happywoman му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.337
    За спиење и смирување канабис.

6. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    1.400
    Дали може да пожолте кожата од самата хемо? Чудно ми е зашто и татко ми прима хемо ама е во ред а чичко ми целиот е пожолтен,блед, ослабнат и многу е нервозен.. Правеше ехо на абдомен освен малце што е зголемена жолчката друг проблем нема исто и онкологот му кажа да направи кт на мозок бидејќи тој карцином пуштал метастази и на мозок ама и тоа беше во ред.

7. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    640
    На што му открија карцином на татко ти? Иначе тоа што е чичко ти пожолтен повеќе ми изгледа дека е од самиот канцер( претпоставувам или на панкреас или на црн дроб- тие два канцери даваат симптоми на жолта кожа) отколку да е некоја последица од хемотерапијата- јас барем не сум чула за таква нус појава од самата хемо.За бледило да- нормално ослабен имунитет од самата терапија доведува да човек изгледа побледо, но тоа што е пожолт не би требало да е од хемото. Прашајте го најубаво докторот што го лечи.

Последна измена: 27 април 2025
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    1.400
    И на двајцата им е дијагностициран карцином на бели дробови. Кај татко ми метастазирал и на црн дроб ама воопшто не е жолт додека кај чичко ми не метастазирал на други органи па затоа ми дојде чудно. Да,да обавезно ќе прашаме сепак ти благодарам.

На liliput22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    606
    Здраво ке ве молам секој што ке разбира барем малку ако може да ми објасно колку што може . Ве молам
    20250514_104604.jpg
    20250514_104554.jpg
    20250514_104547.jpg

10. m346

m346 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    247
    Малигнизиран цервикален полип кој одговара на аденокарцином на грло на матка. Според FIGO тој е градус Ib што значи дека е ограничен само на грлото на матката и не се проширил надвор од него.

11. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    606
    Дали знаете нешто повеке како колкави се шансите за илекување или колку е опасно. И колку е лош овој аденокарцином или што е разликата помеѓу обичен канцер и аденокарцином.

12. m346

m346 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    247
    Во однос на тоа дека е во рана фаза може да има одличен исход ако се почне со третман навремено и соодветно.

На Лејди Гага му/ѝ се допаѓа ова.