Оди за секој случај, на државно беше преку мој термин.Инаку има купаќи како за децата со ув заштита и ракави, јас такви порачав сега и за мајка ми и за мене, јас имам лупус и секако не смеам да се сончам воопшто.
Magnetna rezonanca trebase da pravi nemozel pripagjal tamu mu se loselo isplasen od prethodniot den koga mu proveruvale plukja i ne mu napravile. Dijazepam ne mu pomaga od 5 mg koga pie nemoze da zaspie,a pola tableta pojse mu deluvase. Treba da poseti Psihijatar jas mislam,da si ima terapija za smiruvanje.
И психолог.Можеби добро ке му дојде разг со стручно лице.Денеска скоро секој психолог раб и онлајн. Магнет/скен/кт е мн битно да направите за да исклучите метастази.Прашајте дали има опција да го успијат на кратко додека снимаат.Или да го боцнат со дијазепам.
Дали може да пожолте кожата од самата хемо? Чудно ми е зашто и татко ми прима хемо ама е во ред а чичко ми целиот е пожолтен,блед, ослабнат и многу е нервозен.. Правеше ехо на абдомен освен малце што е зголемена жолчката друг проблем нема исто и онкологот му кажа да направи кт на мозок бидејќи тој карцином пуштал метастази и на мозок ама и тоа беше во ред.
На што му открија карцином на татко ти? Иначе тоа што е чичко ти пожолтен повеќе ми изгледа дека е од самиот канцер( претпоставувам или на панкреас или на црн дроб- тие два канцери даваат симптоми на жолта кожа) отколку да е некоја последица од хемотерапијата- јас барем не сум чула за таква нус појава од самата хемо.За бледило да- нормално ослабен имунитет од самата терапија доведува да човек изгледа побледо, но тоа што е пожолт не би требало да е од хемото. Прашајте го најубаво докторот што го лечи.
И на двајцата им е дијагностициран карцином на бели дробови. Кај татко ми метастазирал и на црн дроб ама воопшто не е жолт додека кај чичко ми не метастазирал на други органи па затоа ми дојде чудно. Да,да обавезно ќе прашаме сепак ти благодарам.
Малигнизиран цервикален полип кој одговара на аденокарцином на грло на матка. Според FIGO тој е градус Ib што значи дека е ограничен само на грлото на матката и не се проширил надвор од него.
Дали знаете нешто повеке како колкави се шансите за илекување или колку е опасно. И колку е лош овој аденокарцином или што е разликата помеѓу обичен канцер и аденокарцином.
Во однос на тоа дека е во рана фаза може да има одличен исход ако се почне со третман навремено и соодветно.