najdeni mi se tri benigni tumuri vo gradite. Eden 36*18 mm drug 18*6 mm a drugiot mal. Sega treba da pravam operacija sakam da odam vo remedika Dali nekoj znae nesto okolu Toa
Мојата баба починала од рак на дојка, па сакам да ми кажете симптоми и дали е тоа наследно, мене левата града ме боли од време на време и мислам имам ко топче од онаа страна кај пазувата. Каде треба да одам на преглед?
Имаш шанси и ти да се разболиш. Мајка ми и баба ми (мајка на татко ми) имаа рак на дојка, кој им се прошири на другите органи. И двете се починати. Направи ехо на дојки и секојдневно прави самопреглед на дојки. Јас лани правев ехо на дојки. Планирам и наредниот месец или во јануари. Еднаш во годината е пожелно да се прави преглед на дојки.
Lelee vo panuka sum na graata mi ima iskoceno edno modrenilo ne me bile ni nisto ama veke mozebi 3 nedel go imam ne sum bila na lekar ama deneska malce istrazuvav po google za rak na dojka i imam nekoi simptomi za toa...mozno li e da imam simptomi a da ne e rak plasam se mlada sum 27 god ne sum mazena.....i da napomenam baba mi imase rak na dojka....
Можно и ти да заболиш од рак на дојка штом си имала блиска личност во фамилија заболена од истата болест. Оди побрзо на лекар. Колку порано, толку подобро. Во твојот случај можеби не се работи за рак.
Jas pravev pregled vo remedika eho na dojki kaj nade petanovska I mi otkrija fibroadenomi na dvete grudi pravev biopsija 3300 den za dva Dena rezultati (benigni tumuri) pravev operacija I mi gi izvadija za dva Dena me pustija Doma. Super pomina. Me operirase Dr Andera Arsovski mnogu sum zadovolna. Na ednata grada imav golemo topce 1 a na drugata 3 pomali
Zdravo devojki.Zagrizena sum deneska zabelezav mozolce (gnojarece) na desnata grada vo blizina na pupkata... imam i gnoj ama ne sakav da go stisnam se plasam da ne mi ostane luzna, kao samo ke si pomine.tusirajki se samo si pukna i mi istece dosta gnoj a nkalva bolka nemam. Ima i crna tocka po sto predpostavuvam deka e vlakno. Sto mislite? Dali da panicam? Mozno e da e rak?? Ve molam za mislenje
Не бери гајле рак не е ништо не фаќај сигурно е поткожно влакно исчисти го со хидроген и стави стерилна газа .
Ke ve zamolam za pomos mnogu mi e vazno. Majka mi samo sto mi kaza deka sestra mi se opreirala od tumor na levata dojka. Dali nekoj znae da mi dade poveke informacii okolu toa dali moze pak da i se povtori? Dali e izlecliva taa prokleta bolest.. dali opagja kosata?? Nikoj porano kaj nas ne imase takvo nesto, samo nejze i se slucilo. Mnogu mi e krivo, celo vreme placev, majka mi 2 nedeli kriese od mene, ne sakase da se grizam. Ama sega ke puknam. Ve molam, ve molam za pomos se sto.znaete za taa prokleta bolest
Ne znam ne mi kaza majka mi. Mi rece samo deka i ja ostranile levata dojka kade bese dijagnozirana bolesta. A i dvete vidovi se opasni po zivot ili?