1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рак на дојка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од sonja1969, 23 септември 2011.

1. ThatKind

ThatKind Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

Прашај каков вид на тумор , секој вид има одредена прогноза во однос на рецидивирање и ширење низ други делови од телото. Исто така важно е во кој стадиум е ии доколку станува збор за карцином , дали и се извадени лимфните јазли или не. Јас сум студент на медицина , кога ке знаеш подетално , слободно пиши ми :)

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Sega zboruvav so sestra mi mi kaza deka e benigam nesto taka, drugo nisto ne saka da mi kaze, mi veli dobro sum ne grizi se.
    Ama jas se ubiv od placenje cel den

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    фиброаденом се вика тоа
    но зошто и ја отстраниле градата?

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Tumorot bese dosta napreden, docna go zabeleza. Duri koga pocna odnadvor da se zabelezi kako grutka togas otide na lekar. Veli negde 2-3 god. Go imase a taa ne zabeleza
    Ve molam kazete dali e opasno po zivot? Dali na terapija opagja kosata?
    Sega ceka drugi rezultati od nekakva biopsija....
    Ima li sansi celosno da se izleci?

5. ThatKind

ThatKind Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

Штом и е извадена цела дојка , не верувам дека е бениген

6. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Ne znam taa taka mi kaza.
    A sto ako e drugiot vid, ima li spas?

7. ThatKind

ThatKind Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

Се зависи во кој стадиум е ракот. Не се секирај , не мисли на најлошото. кај и да е би требало да ви е готов наодот од патологија па ке видиме тогаш. Ќе биде се во ред :)

8. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    A postoi li opasnost po zivot?
    Bese operirana pred 1 nedela, a mi rece deka i pravat nekakva biopsija pa ceka drugi rezultati posle 15 dena.

9. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    па зависи ако е на време остранета се ке е ок на баба ми и бесе остранета дојката она имаше рак 5ти степен со острануванјето на дјката пред се со божја помош она веке немаше рак.... и да и опага косата ништо страшно тоа ке е од терапијата пак ке и порасне..со помин нека е

На toogood и Nalutena1 им се допаѓа ова.
  10. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    [​IMG] 20171110_161146.jpg[​IMG] ne znam dali ke izlezi slikava..Za moja tetka se raboti ne znam sto znaci tocno ako ima nekoj sto poveke se razbira sakam da znam sto znaci ovoj rezultat..Pozz fala odnapred

11. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Успеав да ја ставам ..би сакала да ми кажите точно што значи резултатов..ве молам 20171110_161146.jpg

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    инвазивен карцином (рак)на лева дојка.Да се обрати одма на хирург

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.592
    Jaс како што разбрав има малиген карцином и одма треба да се јаве на хирург, да не се прошире

14. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    J
    Jas bi ti preporacala da se ispita poveke i po drugi bolnici zostp doktorite kaj nas se katastrofa.
    Na sestra mi (citaj gore) i bese dijagnoziran rak na leva dojka i pod hitno i ja ostranile dojkata...otkako ja pratile ostraneteta dojka na ispituvanje otkrile deka nemala nikakov tip na rak tuku bilo nekakvo masno tkivo. Sigurno pomesale rezultati i dzabe i ja otstranile dojkata. A sega se branat velejki moralo taka inaku ke doslo do tumor.
    Doktorite kaj nas znaat da go poludat covek neka se ispita ubavo.
    A dokolku e toa dijagnozata, ako sakas ke ti pisam eden recept so edno rastenie koe treba da go pie, majka mi i napravi na sestra mi, ama fala bogu nemala potreba da go pie

На Vikiliks му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    секогаш се зема дел од ткивото (во случај од дојката) и се праќа на биопсија за да се востанови дали е бенинген тумор или малиген.

а за сестра ти паметам дека ти овде пишуваше дека ви кажале дека е бенинген тумор така да незнам како воопшто сте дозволиле да се извади цела града.

16. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Da pred da se operira i napravile biopsija i bilo dijagnoziran beningen tumor a na drugi rezultati sto gi zema pisuvase maligni kletki...:drunk:. Rekle deka imala uste pred 3-4 godini a taa kasno zabelezala. Mozese samo del od dojkata da operiraat no mozelo da dojde do komplikacii da ostane nesto pa da mora vtorpat na operacija, taka da ja sovetuvetuvale da vadi cela dojka.
    Taa sekako se soglasi mislejki deka e tumor.
    Posle operacija stignaa novite rezultati koi pokazaa deka nemala nikakov tumor, pa i rekle sista bilo, posle masno tkivo bilo, posle se somnevale na turbekoloza na beli drobovi...:drunk: totalno ne sasrdisaa od takt da te izvadat doktorite nasive doktori. Na kraj napravi analiza vo provatna laboratorija pa i rekle deka nema nisto od navedenoto, a na dojkata imala masno tkivo i i bila mnogu otecena.

17. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Да веќе стигнаа сите резултати беше и ск истите резулати за жал..утре ке ја оперираат..можи од мака прифака се што ке и дадат прремногу е исплашена и ги гледам и останатите а мене ми кажуваат не е опаасно толку

18. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Zal mi e mila, mozam da te sfatam kako ti e. Kakv vid na tumor i nasle?
    Ima dosta zeni sto uspeale vo borbata do ovaa bolest, ne grizi se ke bide dobro tetka ti.
    Ako sakas ke ti pisal lp za toj lekot so rastenie, majka mi i go napravi istoto za sestra mi.
    Stom ne e tolku opasno togas e benigen, ne grizi se ke bide dobro:hug:

На Vikiliks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    не е бенинген.Убаво си пишува на резултатот од биопсија дека е малигнен канцер и тоа доста инфазивен е за жал

20. Ink0

Ink0 Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво ме интересира една информација , колку е цената на оваа операција ? по можност од некој што имал искуство со оваа болест на некој близок или слично.