Почитувани, Ова е Бојана Свалина: https://www.youtube.com/watch?v=-tQoHSw2QlI жена која го победи предизвикот рак на дојка, жена која поради циклусите на лечење со зрачење влезе во менопауза во 38 година, но 7 години потоа, на 44 години по природен пат ја роди својата 3-та ќеркичка. Таа на 24.02.2018 година ќе одржи семинар-работилница во Скопје со тема „Љубов кон себе„ Информации на: skopje.seminar@gmail.com
Пред еден месец се оперирав со билатерална мастектомија. Дали ми следува паричен надомест за туѓа нега и паричен надомест за отстранет орган? Инаку канцерот е во прв стадиум.
Имам болка во левата града од страна под пазувата на местото имам и црвенило да не има некој со слично искуство Ве молам пишете
Zdravo. Sakav da ve prasam kakvi krvni ispituvanja da napravam za da vidam deka se e vo red deka nemam nekakov karcinom na dojka.. vo posledno vreme samo toa mi se vrti vo glava
Мајка ми се оперираше пред 2 недели во Систина. Кога прашав на маил, туморектомија беше 1600еур без бележење со жица, 1800 со жица. Мастектомија 4500 вклучено се во цена, магнетна, лабораторија, патологија. Е кај мајка ми беше квадрант оперирано и сите лимфни јазли извадени. 2600 еур само операција, се друго плус на фактура. Значи, наплатија магнетна, патолошкиот наод, лабораторија, физиотерапевт, медицински инструменти, лежење. И не чинеше 5000 еур така одделно, плус пред сите испитувања Ковид тест 100 еур.
Здраво девојки, Читам многу различни мислења, но ме интересира, кои се првите симптоми на рак на дојка? Мислам на некои обични симптоми кои може да укажуваат и на други нешта, па ги игнорираме.
Zdr na site sakam da prasam dali e mnogu posle dve nedeli da se pravi operacija na dojka so malignitet ?
После две недели од што? Дали е правена друга операција? Како и да е, ако веќе е потврдено малигнитет, не се чека ниту еден ден. Мајка ми се оперираше за два дена после консултација со торакални хирурзи.
Napravila biopsija i naodot odi vo prilog na karcinom na dojka ama doktorot i kazal deka treba operacija da se vadi dojkata , i kaza deka za dve nedeli ke ima operacija , a utre ke napravi mamografija pa ke vidime tamu kako ke bide rezultatot , neznam sto da pravam
А зошто ти да правиш/одлучуваш нешто, само докторот може да одреди за колку време треба да се прави операција, за таква работа никој друг освен докторот не смее да дава мислење и/или сугестија, не би можеле ние да кажеме.