Имам раничка година дена, ХПВ резултатот пред година дена беше негативен, ПАП тестот беше ок, освен кандида што имав. Денес бев на гинеколог и ми рече дека раничката ми е подобра од порано, правев пак ХПВ и ПАП па ќе ги чекам резултатите да видиме што и како е. Исплашена сум многу... Совет што да пијам за зајакнување на имунитет (пијам б-комплекс и олигогал со селен веке месец дена) или нешто за лечење на раничката??
имам раничка но на папот нема ни цн ни хпв вирус е ај од со нмозе да настане ?гинекологот вели дека мозе и од самиот порагај да настане
женски имам едно прашање за вас...пред некое време бев на гинеколошки преглед се беше во ред направив и пап тест. Денес ми се јавија ми рекоа утре да одам да правам хпв типизација. Тоа значи дека имам хпв вирус? Дали на некој му се случило ова?
Значи дека е можно присуство на ХПВ. За утврдување на веродостојноста на ХПВ индикацијата на ПАП тестот, следува ХПВ типизација. На типизацијата ќе се покаже дали имаш или немаш и ако имаш, кој тип е. Раничката е всушност црвенилото на грлото на матката. Обично се јавува кај жените во репродуктивен период, некаде и без присуство на ХПВ или ЦИН промени. Spoiler Изгледа нешто вака
Дали е неопходно отстранување на раничката на грлото на матката со помош на ласер- немам ХПВ, но имам Цин 1? И што ако не се решам да се отстрани барем некое време а секако да вршам редовни прегледи?
Devojki, ve moalm za sovet...bev na ginekolog i mi najdoa ranicka i na mene..doktorot me mackashe so jodna tinktura i bojata se menuvashe...rezultati od pap-ot nema seushte...ve molam za sovet...mnogu sum vo panika....imam panicni napari od strav
deneska bev na ginekolog i doktorot mi kaza deka imam ranicka na grlooto na matkata dali e strasn nesto mnogu se plasam nem da ne mozam da ostanam bremena imam 25 god ve molam pisete mi sto kako e dali e strasnno fala
posel dve godini i povejek dobiv ubava vest go nema vejke cin 1,konecno mi olesna pred toa nekolku meseci me premackuvase so nekoja mast i so tecnost nekoja pa posle toa go naprajfme brisot i vcera koga mi kaza sestrata deka nemam cin bev srekna samo imalo nekoe malo vospalenie na grloto na matkata oa treba da pojdam da mi dade nekoi vaginaleti sega se nadeva deka ke dojde nabrzo i bebence koe tolku go ocekuvame ))
kонечно и мојата раничка на грло на матка отиде у бестрага после употребата на алботил вагиналетките ми испагаше излушпена кожа нормално од оштетеното ткиво и сега на оваа контрола раничката се излечила само усте папот да ми е ок
Кај кој гинеколог одиш? Јас имама раничка веќе неколку години, и не ми препишале никакви вагиналети за раничката, докторката само вика дека не е ништо страшно као само воспаление, ама ништо не ми кажува за лекување на таа раничка и дали некогаш ќе исчезне.
знам дека е темава за раницки на грлото на матката ,но дали има некој да ми казе за здебелен зид на матката дали прави проблеми несто пример за забременување поззз .....а нигде немозам да најдамм сознаци со прај со непрај тоаа
здраво бев на гинеколог и ми кажаа дека имам раничка на матката и гледам на дијагнозата ми писува јод негативен епител може ли некој да ми појасни што значи бидејќи многу сум загрижена???? фала однапред
zdr dosega gi citav vasite prasanja i odgovvori i jas imam takov problem mi najdoa ranicka ma matkata napraviv pap test i na nego izleze deka imam plocesta intraepitelijalna lezija,visok stepen-HGSIL,cin2/3i golem broj na granulociti ve molam za sovet mi rekoa sega da odam da mi napravat nekoe ispituvanje so odstranuvanje konusen del od matkata, mnogu se plasam odnapred vi blagodaram. t.s mi rekoja i deka imam promena na kletkite
девојки ве молам кажете ми што значи ендомедијален рак или слично беше сегаа веке неможам да видам а ме интерсира што е тоа?
Девојки, ве молам за малку помош. Вака пред 2 недели бев прв пат на гинеколог, по појава на цистит. Покрај неговото лекување, во наодот ми пишува цилиндричен со огромна еритоплакија која е чиста ectopia pappillaris со кератоза, отворена со бистра секреција. Сега во понеделник треба да одам за ПАП, но ова некако ме загрижи, иако докторот ми рече дека е нормално и дека се ќе се види од пап тестот. Дали некој знае нешто во врска со ова, не можам да седам на раат до понеделник. Фала ви многу.
Се работи за постара жена, моја познаничка. Влезена е во менопауза немаше менструација скоро година, кога почна многу да крвари со болки и не престануваше. Ја направија киретажа. По 6 месеци пак почна многу да крвари без престан и со многу болки. Направено е пап тест не покажува ништо. Гинекологот вели дека имало рана во матката и затоа не престанува. Дадени и се најјаки апчиња за раната да зарасне ама не делуваат. Некоја дали знае што би можело ова да биде и каде да се упатиме натаму?
Мене докторката ми кажа да се изгори раната, незнам како се викаше зафатот. Сакам да знам дали има некои лоши ефекти од тоа горење, таа ми рече дека не било ништо страшно, како некоја естетска корекција било. Мислења?
Ве молам за совет..На мајка ми и рекле дека има рана на грлото на матката и тоа поголема раана..Правеше и пап тест и рекоа дека не е добар..Е сега докторката и рекла дека требало да се гори па ако може некој да објасни како оди тој процес..? Благодарам
пред да направите ласерска корекција да пробате со вагиналетите неопенетран мислам се викаа околу600денари се 7внатре мојата беше колку 2денарки големина и со вагиналетите се среди скроз