1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Раничка на грлото на матката

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Mireto, 16 ноември 2009.

1. Paice

Paice Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki ,
    dali nekoja od vas ima iskustvo so vaginalen krem Silaut ?
    Sekoja informacija bi mi bila korisna :)
    Blagodaram

2. Paice

Paice Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki ,
    dali nekoja od vas ima iskustvo so vaginalen krem Silaut ?
    Sekoja informacija bi mi bila korisna :)
    Blagodaram

3. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    32
    Zdravo devojki :)
    Dali imate iskustvo so ranicka na grloto na matkata? Pritoa se napraveni PAP i tipizacija i se negativni ?

4. Flower117

Flower117 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    49
    Isto bese i kaj mene. Samo cesti kontroli, odrzuvaj imunutet, poracaj si aloe gel na forever i toa e.

5. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    32
    od sto moze da e taa ranicka ako ne e hpv toa me cudi mene

6. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Pa mozno e ne sum mnogu iskusna ama ima ranicki koi se predizvikani od hpv i ranicki koi ne se predizvikani od hpv koi se predizvikani od nesto sosem treto, dali od odnos dali poragaj dali nesto sama si se povredila so stavanje tampon i sl tie ranicki ne se opasni i toa ke se obnovi tkivo isto i kaj hpv se obnovuva ama mu treba poveke vreme a ova ke se obnovi za brzo vreme so jaknenje na imunitet vitamini i slicno, hpv ne ni predizvikuva ranicka tuku se naseluva na veke postoecka ranicka bidejki e tamu najranlivo a ne site sto imaat hpv imaat ranicki vo poveketo slucai i nemaat nisto, so jak imunitet nisto ne se slucuva, a ako imas samo ranicka a nemas hpv nema sto da se plasis nema sto da predizvika ponatamosni nekoj komplikacii,
    Isto i dolgotrajni infekcij, vospalenia mozat da predizvikaat ranicka, toa ne e ranicka kako rana u bukvalna smisla na zborot toa e kako crvenilo na grlo na matka, znaci moze i od infekcija da se javi mnogu sekret i sl..

Ke ti pomine i samo od sebe nems hpv stom imas negativna tipizacija i jas imam negativna tipizacija, nesto na pap imav lani moznost za hpv ama toa isto od infekcija vospalenie mi pokaza taka a jas ustavri nemam hpv taka mi kaza doktorkata, infekcija nekogas imitira lazni kletki na pap a kaj tebe isto moze od infekcina da imas kako crvenilo na grloto..
    Izvini za dolgiot post ova onaka moe mislenje da ne se plasis, jas ne sum imala ranicka ama mnogu imam citano, togas mn se plasev i slicno da ne ne imam nesto i prasuvav i doktorka i se i ona mi kaza stom nemas hpv nema sto da se plasis nemas nisto..

Vitamini i odrzuvaj imunitet pa kletkite ke se obnovat na tkivoto i veke nema da ja ima, poveketo zeni nekogas i se imale nekoja ranicka ama sigirno pominuva a ti bas togas si otisla i se pokazalo a sleden pat ke ja nema veruvaj:)

Beta karoten obavezno gi obnovuva kletkite taka imam slusnato ili morkovi ama nemas nisto ako e bilo nesto loso veruvaj ke ti kazele i jas taka mislam ova da ne e ona da ne e slusaj sto ti kazale i ne mu ja misli mnogu ako ti rekle dobro znaci dobro si

7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    740
    Може си имала хпв но организмот се изборил што е добро. Одржувај имунитет и направи контрола после 6 месеци.

На Maricheee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    32
    Fala ti mnogu na poopsirniot odgovor :)
    Pred 5/6 godini na obicna kontrola pred pap test da mi zeme togasniot ginekolog maticen mi spomna kao imas ranicka ama ne e nisto strasno nit mi objasni nesto ni nisto samo mi kaza mozebi od nekoja ne dolecena infekcija. Lani ostanav bremena vo megju vreme smeniv ginekolog i isto na redoven pregled pap mi zimasebi ona mi spomna sa ranickata demek imas i mi ja boese so nesto i se oboi mnogu mal del i kao aj od koga ke se porodis ke napravime pap i tipizacija i ke vidime so e kako e. Do sega pap testovite niednas ne mi pokazale nitu bakterija nitu pa nekakvo prisustvo na hpv na nejzina inicijativa pravev i tipizacija sega iskoci negativno. Pamet nemam veke epten nekako se isplasiv … fala ti sepak na odgovorot nekako mi olesni :)

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Pa ete moze od infekcija i slicno, ama stom nemas hpv i togas i sega nema sto da se plasis posebno sto i na tipizacijata pokazalo deka nemas, tipizacija pokazuca use i pred da se pojavi ranicka i pred da ima nesto na pap, najrano odkriva hpv, a stom nemas negativna si znaci ne e od hpv, kako sto ti kazav hpv ne e predizvikuvac na ranicki on samo se naseluva a takva ranicka ili crvenilo bez hpv ne e strasno, moze i od pogrub odnos da nastane toa
    Kako i da e probaj sega so vitamini sigurno ke se povlece i ne se plasi stom i pred 5 god stoi uste na isto znaci ne napreduva voopsto ednostavno taka si stoi a od sto i kako ete priroda ama.ke pomine ne plasi se nesto minimalno e toa :)

На Maricheee му/ѝ се допаѓа ова.