Раскинавме долга врска-трудна сум

Дискусија во 'Разделби' започната од Jovanka-jove, 7 ноември 2013.

1. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Mrena Riba, пробај, дај му втора шанса.

На MrenaRiba и Elissa им се допаѓа ова.
  2. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Дечки не можете да ја советувате да не му даде шанса, и така нема што да изгуби таа, дете е во прашање. Ако еднаш и рекол дека не го сака детето, тоа е дека се нашол во небрано кога му кажала и не очекувал такво нешто, но сигурно размислил и сега сака да се заедно. Тоа не значи дека понатаму нема да им биде убаво, сигурно ќе бидат најсреќни на светот и ќе уживаат во родителството.

На fighter и MrenaRiba им се допаѓа ова.
  3. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Како таа нема што да изгуби? :?:
    Вие туку-така ли давате шанси на секој што, пардон мај френч, каките што му течат од уста (за [не]дела да не ни збориме) темпорарно ќе ги замени со мед, м?
    Не знам колку од вас се озбилни со советиве што го вртите девојчево ко сончоглед, ама не е ни битно.
    Не сакам да сум песимист, дрвен адвокат и нечовек, ама мала доза реалност, поразлична од онаа во турскине серии што удара по глава, не е на одмет.

Мене девојкава не ми е зрела нит за дете, нит за маж. Нема лутка.
    Ја читам темава некое време и постојано се пишманам дали да пишам, ама прекипе веќе.
    Побогу, не знам што да правам со детето - го сакам детето, ќе ми плаќа абортус, има друга, не сакам да го видам - ама ми се јави, уште го сакам, не знам што да правам. И тука следат овации и тапшање и не знам ти уште што. Да, секоја чест за одлучноста, ама колку е правилна одлуката?
    Мене си ми мала. Премала и презбунета за да носиш вака тешки одлуки, а со искуството кое речиси и да го немаш, не ни очекував поразличен развој на настаните.
    Стој! Вклучи го црвеното светло и размисли. Консултирај се со родители, постари, искусни лица, психолози...нема тука ништо срамно.
    Секој во теорија ќе ваѓа бајковити приказни како не знам таму која почнала и завршила ко Пепелашка, ама праксата неретко го докажува спротивното. И нема што тука да се фрламе у стил „Не куди па и ти, од кај знаеш, јас го знам ова, јас она“, зашто во вакви случаи потребна е ладна глава со доза песимизам за да те спреми на било кој исход, а тоа кај девојчево нема во моментов.
    Пардон, ама со вака тежок сељак, вејка и глуперда не ти треба ни дете, ни брак. Страшно ме изиритира она „што ќе кажеле другите, мал бил градот“. Ти си во ситуација каде градот по секако ќе зборува, твое е само одлуката да промени што ќе зборуваат. А сожалувачки и погледи полни потсмев секако те очекуваат. Ние сме народ што живее за вакви случки.
    Можеби сега некој го убедил да не бега од одговорноста, ама нека кренат рачиња оние што на нејзини години се справиле со неизживеани мрсулковци кои цел живот се мислат вечни ергени и постојано потклекнуваат под туѓи влијанија. Кој бе со IQ поголемо од собна температура арогантно ти нуди да ти плати абортус на сопствено дете, не сака да те види зашто има друга, па одеднаш по телефон, пази еј, телефон(!), врти друг муабет? Кој?! Зрелиот маж спремен за брак? Мхм.
    Тргнете го малку тој Мајка Тереза комплекс на страна кога (ако) гледате дека некој вртоглаво е зависен од туѓи муабети и совети и размислете рационално.

Не мора да одговориш јавно, ама седни и одговори си себе...што очекуваш од мајчинството? Што од бракот со ваков тип? Како планираш да го изнесеш детето на прав пат сама, во посиромашни услови, а како со типов, доколку сте заедно? Колку си спремна да се откажеш и жртвуваш за да бидеш родител и жена? Знаеш ли што воопшто треба да жртвуваш? Ако треба и седни и запиши си.
    Јас ќе ти посакам само многу среќа и разум, друго не можам да сменам.

На eloves, shy, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    И јас немаше да пишувам ама ке бидам кратка и јасна. Типов нема ни грам почит спрема тебе, ниту пак желба животот да го мине со тебе. Ова што ти го кажал е чисто иницијација од родителите негови кој патем не сакаат да имаат внуче на страна кое можеби нема да можат да го гледаат поради ситуацијата во која те ставил дотичниов. Тој ако сакаше брак и дете со тебе немаше да ти понуди абортус, немаше да оди со друга итн итн.

А ти стварно си мислиш дека откако ке се венчате тој ке биде друг човек? Не, мила. Волкот крзното го менува ама карактерот, не. Ке го родиш детето и веројатно се ке продолжи по исто. Ти дома со пелените, тој по кафани со ороспии.

Се извинувам ако звучев грубо, ама ова е реалноста и стварно незнам зошто некои феминки се обидуваат сето ова да го претворат во бајка со хепи енд. Нема да е така, па и најрозевите очила да ги облечеме, реалноста е подруга.

На kate21, Agrona и MrenaRiba им се допаѓа ова.
  5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Кога веќе се одлучила дека може да го задржи детето , немојте со дофрлувања мала си за дете .
    Кај секого тоа е индивидуално , ако некој на 18 години сака да го види светот , да се развива како личност и да се едуцира од другата страна имаме личности кои сакаат да оформат семејство на тие години . Едноставно немаме сите исти приоритети и желби .
    Јас имав другарка која после матурата се омажи , не беше трудна едноставно така си го замислуваше животот . Никогаш не ја разбрав нејзината одлука , но поради тоа што не ја разбирам не значи дека не треба да ја почитувам ...

Девојчето се одлучило да си го гледа детето , според постовите многу е возбудена поради тоа .
    Јас веќе и дадов совет да размисли за практичната страна те да се осигура дека ќе го признае и ќе и плаќа алиментација , не може да размислува само за себе туку и за детето . Ако таткото има желба да го гледа детето не смее да му го ускрати тоа право поради гордост ... Сепак е татко .

А дали да се омажи со него или не , јас искрено не можам да дадам совет . Таа ќе живее со него , таа го познава , постапката негова кога дознал дека е трудна е во најмала рака нечовечна и неодговорна ..
    Гледај си ги интересите на тебе и детето , не секогаш е потребно да се стапи во брак за да се одгледа дете ..
    Инаку простете може грешам но на моменти приказната ми делува измислена :wasntme:

На Lovely93, Agrona, MrenaRiba и 2 други им се допаѓа ова.
  6. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Не би го бранела ниту осудила. Можеби откако се соземал од шокот, сфатил дека згрешил сто ти предложил/наложил да абортираш, што сте раскинале...

Овде никој не може да ти каже како да постапиш. Што сте си имале меѓу вас не може да се раскаже на форум. Пепрутките кога ќе го видиме тој што ни значи може да ги цртаме и кажуваме, ама само ние знаеме колкави се. Одлуката дали ќе се преселиш во друг град, дали сама или со него ќе го растеш детето, дали ќе се согласуваш со семејството, дали ќе избришеш се што ти рекол - ке му простиш, но нема да заборавиш е твоја и само твоја.

не можам а да не се согласам дека приказнава звучи подизмислено

На Elissa и MrenaRiba им се допаѓа ова.
  7. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    MrenaRiba, те нема, да ни кажеш што се случи?
    Се средивте ли со дечково или секој свој пат?

На MrenaRiba му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.286
    Најпрво благодарам за советите,коишто можеби влијаеа на мојата одлука.Решив секој да тргне по свој пат,така и беше најдобро.Тој сега отиде и во Германија,а и не ме ни интересира.Јас и бебето сме добро,бевме на контрола завчера,бебето е супер,напредува и јас сум добро. :)

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Браво! Баш ми е мило за тебе :*

На MrenaRiba му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Да сте живи и здрави и ти и бебето.

11. Tara12

Tara12 Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    па зборувај со него а аајо те несака тогај фати си деуг

12. broken1

broken1 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Многу добро постапи !! Што ако абортираше дали тогаш че ти се вратеше ? Не пошто не те сакал ..Ти посакувам многу среќааа ии лесна бременост <3

13. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    neka e zdravo i zivo bebenceto pa ocekuvame mislenje kako ti odi majcinstvoto kako se vika bebnceto mirno li e ajde vo skoro vreme cekame da ni pises
    pozdravi i backi do tebe i bebeto <3

14. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Се гордеам што сум жена покрај вакви личности како тебе! Живи, здрави & многу многу среќа понатаму. А тој што ќе пропушти и ќе се кае, ќе се кае. Ама ти ќе слушаш МАМО, а тој ако не го гризе совеста, нека спие мирно.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cvekjence

Cvekjence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    201
    Срцињааа, со среќа да ви е :)

16. KoZee

KoZee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    319
    Ajde da ja obnovam temava,gledam zapostavena e,mada i ne e bas nekoja sjajna tema neli :^)...Jas imav 4godisna vrska,vo koja imase MNOGU ljubov ,se sluci nesto so se sluci i moite mi zabranija da bidam so nego,no jas i ponatamu prodolziv skrisno da se gledam zatoa so go sakav ... i vo posledno vreme svrsuvase non stop vo mene so izgovor deka samo taka moze da sme zaedno,samo toa moite demek kje gi smiri i kje ni dozvolat da bideme zaedno,i ajde jas normalno se soglasiv na toa zatoa sto go sakav,i taka eden izvesen period op jas bremena,idam so majkami na ginekolog ni kazuva 9 nedeli bremena drn-drn ,i majkami sea prasalnici demek od koj...i i kazuvam od koj kako lele vikam sea koga kje vrisne tuka,a u sebe tolko srekjna so koga kje mu kazam na tatkoto kje bide tolku srekjen ,,,Lugje celosen presvrt majkami prifati najnormalno duri so se vika ne ni ja interesirase tolku od koj e,no TATICKO ne otkaci za 5min ,dojde mu ja kazav vesta mi vika ajde cestito da ti e i zamina,a utre denta mi vika abortiraj Gospod kje ti dade drugo so drugiot decko ...aj sea bidi pameten na ova ...

17. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Како тоа со другиот дечко.
    Нели тој прифатил и тајна врска да не беше битна уште тогаш би те откачил. Нели тој беше иницијаторот за бременост со цел да останите заедно. Седни го таму подбери го убаво нека не мудрува. Убаво му беше кога свршуваше така? Е сега ќе нишка бебе.
    Ме изнервира

18. KoZee

KoZee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    319
    Dzabe e ne mozam so sila nisto,inaku toj bese inicijator i za tajna vrska i za bebe a jas od golema ljubov neli ajde prifakjav se...ah breee glavooo praznaaa

19. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Абе КОЗЕ ти се жалиш тука а по другине теми се фалиш што си купила за бебето и дека си 33+. А и кое ехо кажува на 9 недели дека Its a boy?

На referentka, cresa-jagoda, akvarium и 2 други им се допаѓа ова.
  20. KoZee

KoZee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    319
    Nedorazbiranje ili...? Samo ja spodeliv prikaznata moja za idni devojki da znaat deka treba da se pazat mn od mazite dzabe e i veteno i se, inaku da sega sum vekje 8mi mesec i se spremam za bebusot ...

На cresa-jagoda и kavadar4anka им се допаѓа ова.