Ако сакате да имате убава коса треба и да ја негувате има премногу третмани кои го ублажуваат расцветувањето на влакното и не се многу скапи.
Јас пред една недела си купив капки за коса од Субрина, т.е фризерката ми ги препорача и стварно се предобро. Се ставаат прво на мокра коса, ја прават помека и полесна за расчешлување, и после пак на сува за врвовите да не бидат суви и плус и даваат сјај на косата. Многу се добри, само незнам да ви кажам како да и каде да се купуваат, јас ги порачав преку фризерката ама би требало да ги има по аптеките. И плус траат долго зошто не се става многу од нив, само по капка-две. Супер се
Јас се немам шишано 2 години ТОЧНО ! несакам да идам на фризер зашо коа ќе реќам малку ќе ме окастри повеќе и после се каам . кога ќе ја приметам расцветана сама помалку си ја кратам .. хаха
Јас имам руса коса и се шатирам,затоа ми е сува и ми се оштетува постојано.Знам дека треба многу внимание но користам шампон за бојадисана коса,користам маска задолжително и тоа постојано ги менувам за да не ми се презасити косата,ја шишам повремено по малку колку за освежување,но не многу бидејќи сакам да е долга.Користам капки "cristali liquidi" hair care with leenseed oil и сум задоволна.Освен тоа гледам најчесто што можам да ја оставам да се исуши по природен пат,секогаш кога ќе се исуши сама ми е десет пати помека од кога ја сушам со фен.Поретко се пеглам,некогаш и на спиење ја врзувам во плетенки за да не се оштетува и кине при спиење.И така некако терам А и една моја тајна кога станува збор за брзото мрсење.Вториот или третиот ден ставам бебешка пудра и дефинитивно е како нова.Малку е чудна косата после но не е мрсна.
Откако ја потшишав косата пред некое време,ги кркнав сувите врвови и нешто расцветано,почнав да го користам ова и има ефект сега за сега,многу ми се допаѓа.Го користам во комбинација со портокаловиот или жолтиот спреј од истата марка.Ова околу 250 денари е,го има во поголемите маркети и е многу подобра алтернатива за силиконските капки,ма да може и нив како дополнителна заштита.
Потврда за призводот кој го спомна Лилит :up: Го користев лани додека бев на одмор, за да ги заштитам колку-толку врвовите од сонцето, водата итн. и резултатот беше повеќе од одличен. Обично после одмор морам да ја кратам косата, барем 2 цм, а ова ептен ме спаси. Не лажам, ако кажам дека е дури и подобро од силиконските капки, зошто не е воопшто мрсно, лесно се нанесува и се приметува ефектот. Сигурна сум дека ќе го купам пак, само да се потрошат овие капкиве што ги имам.
да ова е серум или млекце за коса, јас го користев долги години и супер е само што не може да се става на сува коса како силиконските исклучиво на мокра, затоа секогаш покрај овој препарат користев и силиконски капки после фенирање. доброто кај овој препарат е што не се троши бргу, ми траеше скоро година.
Redovno sisanje i u potrebuvanje na soodvetni samponi,balzami i silikonski kapki!!! [mod-kirilica:3nkylen2][/mod-kirilica:3nkylen2]
Сакав да ве прашам со што ја третирате косата по миење, како превентива за расцветани врвови. Силиконски капки/кристали, глис, различни видови спрејови што не се измиваат... Нели е многу да се става и капки и глис и ред други работи ? Тоа е веќе претерано третрање, па и косата сака да се одмори и слободно да дише. Ги потрошив скоро капките, па сакав да си земам од кристалите што ги фалевте ама не успеав да најдам кај нас. Од глисот како сте задоволни
Јас понекогаш ставам маска за коса, и Глис скоро на секое капење, ама некако не сум баш задоволна затоа што ја пеглам често косата, а еве ја цела расцветана
За маска и јас обавезно ставам , ама зборот ми беше после миењето. Кога веќе ќе ја измиете косата со шампон и регенератор/маска после таа процедура, со што ја третирате. Ми се презасити косата од силиконски капки сакам да сменам, се мислев Глис да си земам затоа прашав. А некако многу ми е да ставам и глис и капки
И јас го користам ова и е прекрсано до пред два месеци морав да ги скратувам врвовите но сега нема потреба бидејки не ми цветаат
Карина, јас сум задоволна од Глисот Мислам дека не ја нервира толку , нежен спреј е, а мене убаво ми ги мекнее врвовите, а не тежат ко со масло мачкани Е сега јас не ставам маска на секое миење, преку две-три ставам.И, силиконските капки мислам дека и ствараат зависност на косата, па затоа по долго користење немаат некој ефект. Пробај со нешто полесно, одмори ја малце косата
ah tie rascvetani vrvovi aman vise,nikako kosata da mi porasne od niv .neznam zasto tolku mi cveta kosata,ama znam deka izgleda mnogu neubavo.si vikam aj ke gi skratam vrvovite(rascvetanoto) ama dodeka mi porasne kosata tie pak stasale za sisanje i se taka vo krug stavam silikonski kapki ama ne mi pomagaat isto stavam i glis ama i on nego nema nekoi rezultati duri mislam deka uste poveke mi ja mrsi kosata so bara uste pocesto nejzino mienje... i za da bide uste se taka "poubavo" imam mnogu elektricitet vo kosata i mnogu mi e razletana,razletana + rascvetani vrvovi= uzas
јас подолго време користам бадемово масло на косата и не се забележуваат ефекти само од неколку пати. Маслото го негува валкното и после извесен период се појавуваат првични ефекти...го прави мазно и сјајно не пука влакното иако секојдневно сум со преса во рака...плус и си забележав некои посветли прамени незнам дали е од тоа или косата ми осветлува......зборувам за ова масло од галафарм