Расцветани врвови

Discussion in 'Коса' started by jasmin, Nov 19, 2009.

1. marija.d

marija.d Истакнат член

Ако сакате да имате убава коса треба и да ја негувате има премногу третмани кои го ублажуваат расцветувањето на влакното и не се многу скапи.

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Јас пред една недела си купив капки за коса од Субрина, т.е фризерката ми ги препорача и стварно се предобро. Се ставаат прво на мокра коса, ја прават помека и полесна за расчешлување, и после пак на сува за врвовите да не бидат суви и плус и даваат сјај на косата. Многу се добри, само незнам да ви кажам како да и каде да се купуваат, јас ги порачав преку фризерката ама би требало да ги има по аптеките. И плус траат долго зошто не се става многу од нив, само по капка-две. Супер се ;)

3. Juicy

Juicy Популарен член

Јас се немам шишано 2 години ТОЧНО !
    несакам да идам на фризер зашо коа ќе реќам малку ќе ме окастри повеќе и после се каам .
    кога ќе ја приметам расцветана сама помалку си ја кратам .. хаха

4. LadyMillion

LadyMillion Истакнат член

Јас имам руса коса и се шатирам,затоа ми е сува и ми се оштетува постојано.Знам дека треба многу внимание но користам шампон за бојадисана коса,користам маска задолжително и тоа постојано ги менувам за да не ми се презасити косата,ја шишам повремено по малку колку за освежување,но не многу бидејќи сакам да е долга.Користам капки "cristali liquidi" hair care with leenseed oil и сум задоволна.Освен тоа гледам најчесто што можам да ја оставам да се исуши по природен пат,секогаш кога ќе се исуши сама ми е десет пати помека од кога ја сушам со фен.Поретко се пеглам,некогаш и на спиење ја врзувам во плетенки за да не се оштетува и кине при спиење.И така некако терам :)
    А и една моја тајна кога станува збор за брзото мрсење.Вториот или третиот ден ставам бебешка пудра и дефинитивно е како нова.Малку е чудна косата после но не е мрсна. :)

wings likes this.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Откако ја потшишав косата пред некое време,ги кркнав сувите врвови и нешто расцветано,почнав да го користам ова
    и има ефект сега за сега,многу ми се допаѓа.Го користам во комбинација со портокаловиот или жолтиот спреј од истата марка.Ова околу 250 денари е,го има во поголемите маркети и е многу подобра алтернатива за силиконските капки,ма да може и нив како дополнителна заштита.

starfish and Buttterfly like this.
  6. starfish

starfish Популарен член

Потврда за призводот кој го спомна Лилит :up:
    Го користев лани додека бев на одмор, за да ги заштитам колку-толку врвовите од сонцето, водата итн. и резултатот беше повеќе од одличен. Обично после одмор морам да ја кратам косата, барем 2 цм, а ова ептен ме спаси.
    Не лажам, ако кажам дека е дури и подобро од силиконските капки, зошто не е воопшто мрсно, лесно се нанесува и се приметува ефектот.
    Сигурна сум дека ќе го купам пак, само да се потрошат овие капкиве што ги имам.

7. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Прекрасна коса без испукани врвови

Attached Files:

8. interesna

interesna Популарен член

да ова е серум или млекце за коса, јас го користев долги години и супер е само што не може да се става на сува коса како силиконските исклучиво на мокра, затоа секогаш покрај овој препарат користев и силиконски капки после фенирање.

доброто кај овој препарат е што не се троши бргу, ми траеше скоро година.

Lady01 likes this.
  9. sesilija

sesilija Популарен член

Добро само јас ли не видов некаков ефект од овој серум? :wasntme:

Сега ќе ме натерате пак да го купам :lol:

10. bella01

bella01 Истакнат член

Redovno sisanje i u potrebuvanje na soodvetni samponi,balzami i silikonski kapki!!! :)

[mod-kirilica:3nkylen2][/mod-kirilica:3nkylen2]

11. feminna09

feminna09 Истакнат член

не си единствената :) , јас го имав користено порано но не забележав некои ептен видливи резултати...

12. karina8

karina8 Популарен член

Сакав да ве прашам со што ја третирате косата по миење, како превентива за расцветани врвови. Силиконски капки/кристали, глис, различни видови спрејови што не се измиваат... Нели е многу да се става и капки и глис и ред други работи ? Тоа е веќе претерано третрање, па и косата сака да се одмори и слободно да дише. Ги потрошив скоро капките, па сакав да си земам од кристалите што ги фалевте ама не успеав да најдам кај нас. Од глисот како сте задоволни :?:

13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Јас понекогаш ставам маска за коса, и Глис скоро на секое капење, ама некако не сум баш задоволна затоа што ја пеглам често косата, а еве ја цела расцветана :|

14. karina8

karina8 Популарен член

За маска и јас обавезно ставам , ама зборот ми беше после миењето. Кога веќе ќе ја измиете косата со шампон и регенератор/маска после таа процедура, со што ја третирате. Ми се презасити косата од силиконски капки сакам да сменам, се мислев Глис да си земам затоа прашав. А некако многу ми е да ставам и глис и капки :?:

15. Lady01

Lady01 Истакнат член

И јас го користам ова и е прекрсано до пред два месеци морав да ги скратувам врвовите но сега нема потреба бидејки не ми цветаат :)

wings likes this.
  16. kate21

kate21 Популарен член

Карина, јас сум задоволна од Глисот :) Мислам дека не ја нервира толку :D , нежен спреј е, а мене убаво ми ги мекнее врвовите, а не тежат ко со масло мачкани :) Е сега јас не ставам маска на секое миење, преку две-три ставам.И, силиконските капки мислам дека и ствараат зависност на косата, па затоа по долго користење немаат некој ефект. Пробај со нешто полесно, одмори ја малце косата ;)

Victorya and karina8 like this.
  17. Victorya

Victorya Популарен член

Шампонов никаде не можам да го најдам. |(

18. angelbaby

angelbaby Истакнат член

ah tie rascvetani vrvovi aman vise,nikako kosata da mi porasne od niv :(.neznam zasto tolku mi cveta kosata,ama znam deka izgleda mnogu neubavo.si vikam aj ke gi skratam vrvovite(rascvetanoto) ama dodeka mi porasne kosata tie pak stasale za sisanje i se taka vo krug :( stavam silikonski kapki ama ne mi pomagaat isto stavam i glis ama i on nego nema nekoi rezultati duri mislam deka uste poveke mi ja mrsi kosata so bara uste pocesto nejzino mienje...:( i za da bide uste se taka "poubavo" imam mnogu elektricitet vo kosata i mnogu mi e razletana,razletana + rascvetani vrvovi= uzas ;(

19. annnni

annnni Популарен член

јас подолго време користам бадемово масло на косата и не се забележуваат ефекти само од неколку пати. Маслото го негува валкното и после извесен период се појавуваат првични ефекти...го прави мазно и сјајно не пука влакното иако секојдневно сум со преса во рака...плус и си забележав некои посветли прамени незнам дали е од тоа или косата ми осветлува......зборувам за ова масло од галафарм

20. angelbaby

angelbaby Истакнат член

a kolku pari e masloto?kolku ti trae? kako se upotrebuva? :$