70 денари....се става на сува коса и се остава да стои еден час после се мие со шампон и готово...тоа е се!!!!
Јас го користам маслиновото масло, ја негува сувата и оштетена коса и задоволна сум од резултатите исто така користам и глис Откако почнав да ги користам косата помалку ми цвета и многу ми е мека.
a da si napraite tretman za suva kosa t.e vrvovi so maska so granuli na revlon?praat vo studio suze vo ilinden
Јас користам рицинусово масло и навистина забележувам промена Освен тоа, многу често го применувам "search&destroy" методот Имам долга коса и ова е единственото нешто што ми помага во борбата против расцветаните врвови, многу ретко идам на фризер бидејќи секогаш сечат повеќе од тоа што им е кажано Ако не сте слушнале за овој метод еве едно видео http://www.youtube.com/watch?v=M87-nchXYsI Јас многу одамна го правам ова, не ни знаев дека има и други луге како мене додека не го најдов видеово на youtube
Рицинусовото масло се нанесува на скалпот на косата и нема никаква допирна точка со расцветаните врвови.
Не знам какво искуство имаш ти со рицинусовото масло, јас лично забележувам промена кај мојата коса, во смисла дека е поздрава, а со самото тоа имам и помалку расцветани врвови. Јас користам рицинусово масло од Галафарм и на кутијата пишуваше дека може да се користи на целата коса не само на скалпот, ако памтам добро. По секоја употреба косата ми е помека и посјајна, па искрено не ми е важно дали треба се нанесува само на скалпот или не, јас ке продолжам да го користам како и досега бидејќи сум задоволна од резултатите. Мислам дека сите природни масла само помагаат косата да стане поздрава, факт е дека ниту едно не ги елиминира расцветаните врвови. Тие можат да се отстранат само доколку се исечат. "You can experiment with castor oil for hair on your ends. This rich, thick oil will help your ends becomes shiny and hide the appearance of frizzy, damaged, and split ends. Over time, as you trim damage away, you'll notice your hair won't develop split ends as easily."
И јас ставам серуми на Лореал и Шварцков, некад силиконски капки, шампон, маска ... Ама се мислам дека што повеќе хемикалии користиме толку полошо. Правиме микс на косите ставаме се и сешто. Моментално ни се убави косите, ама оди не и ставај една недела нешто и крш косата. Абе на постариве генерации приметувам ни расцветани врвови, ни сува коса, а си користат само шампон и толку. Ние цела хемија на коса ја ставаме и имаме само минливи резултати.
Јас на едно бањање да не ставам регенератор и спреј регенератор и косата катастрофа, не ми се ни пегла (а не пак една недела). И косите ни се веќе навикнати на тие хемикалии.
точно!!! И јас користам Глис (ама портокаловиот) и маслиново масло (од дома) + бадемово масло и навистина косата помалку цвета и помека и поубава. Се разбира и редовно шишање, ако е коста оштетена подобро да се ошиша оштетениот дел и да се негува здравата коса.
мене лично глисов жолтиот воопшто не ми помогна не сум задоволна ич па сега планирам да си купам нова маска за коса или регенератор за оштетена коса па препорачајте некој добар. А инаку освен маска или регенератор веќе 5 месеци редовно на косата ставам бадемово, ореово, чичково масло ( бадемово и ореово на врвовите, а чичково на коренот за побрз раст на косата), и задоволна сум бидејќи доста ми го омекнаа врвовите маслата, но тие пак си цветаат! :'(
Епа нормално е што си цветаат врвовите, и покрај тоа што ставаш триста препрати, со секојдневно пеглање и фенирање косата се оштетува. Освен средствата за нега на коса потребно е и редовно шишање, ама знам многи девојки кои не сакаат да ја кратат косата, ќе ја пуштале долга, а колку подолого не ја шишаш, толку повеќе цветаат врвовите. Затоа мсилам дека редовно поткратување е најдобро за расцветаната коса
ни ја пеглам ни ја фенирам, значи никогаш, имам брановидна коса и користам крем за истакнување на локни или ја витам понекогаш со крпчиња или витлери. Мојата коса очигледно е склона кон расцветување па доколку би ја пеглала би била катастрофа, и јас сум во фаза на пуштање на косата, не посетувам фризер веќе, бидејќи секогаш наместо 2, крати 10 цм често си ги проверувам оштетените врвови и самата си ги потскратувам дома
Значи силиконскиве капки од авон само ми ја наелектризираа косата и уште поголем проблем ми направија ај некој ако знае добри силиконски капки или некој препарат да ми се среди косава нека пише
Се шишав денеска... и да ви кажам никогаш подолго шишање сум немала, се чудам кои живци ги имаше женава се утепа од вадење на цвет.. е сега, сакам да не изгубам од должината, да не ми е расцветана, да не се шишам 5 месеци, да се пеглам-е нема хехе Пак освежена ми е сега и не ми е мн скратена, др пат нема да чекам 5 месеци да поминат Спас од тоа освен шишање нема, може минимално да се заштити или да се прикрие расцветаното...
не дефинитивно нема спас од расцветани врвови, доколку еднаш расцветаат не може повторно да се залепат, баш за тоа дискутиравме со професорка моја, фармацевт, ја прашував за совети некои да ми даде за косата, и ми вика за расцветани врвови многу добро е ореово масло, божем ги слепувало врвовите, и исто така косата да се плакне со ладна вода. Јас лично не верувам во ова, иако таа знае повеќе од мене за некои работи, логично е невозможно влакно кое веќе расцветало повторно да се спои
може да се слепи но не сите, но слепено расцветано влакно незначи дека истото се обновило, нема шанси, сепак треба да се скрати и да се одржува со ореово, чичково масло и др. како и со ладна вода да се помине барем еднаш косата. има ефект, доколку си дисциплиниран.
Штом расцветале врвовите не можат да се опорават, без разлика колу силиконски капки ќе ставите, колку спрејови ќе шрицате и какви чуда ќе правите. Едноставно не може. Штетата веќе е направена и спас е само фризер. Работата е да спречите на време. Ако знаете дека многу ја третирате косата со топлина, ако не ви е здрава, нормално треба да ја третирате повнимателно. Редовно шишање, употреба на масла и работтите што веќе погоре се спомнати, се таман за да спречите цветање на врвовите.
Јас немам некои големи проблеми со расцветаните врвови. Не се шишам многу често, три пати годишно најмногу. Освен тоа, скоро секој ден ја третирам косата со топлина. Знам дека е штетно. Користам различни препарати за да си ја заштитам косава и да немам потреба од често шишање и сега за сега е ок.
Епа у шампонот ке ставите 4-5 ампули (тие шо се за инекциии) витамински различни... Со него ке се миеш и ств помага мн