Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. argentina

argentina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    планирам да ги средам врвовите

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    чичково масло многу помагало за врвовите ;)

3. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    375
    не само чичково туку и бадемово.
    Најбитно е редовно поткратување на врвовите за 1 цм секои три месеци и употреба на ГЛИСС спрејот за испукани врвови. На овој начин јас си имам долга коса, без расцветани врвови кои пред само некое време ми беа роблем број 1

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Meне освен ножички, ништо друго не ми помага!
    Се думам дали да земам од Глисс, чудото што го фалите, ама ме фаќа страв да не случајно не ми се погоди, па ќе си терам со тоа маслата барем засега :D

5. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Мислам дека е важно и со какви ножици шиша фризерката... :!:

6. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Не знаев во која тема за коса да прашам, па ајде овде падна изборот :D

Од чичково масло се осветлува ли косата? Негде на форумов прочитав дека од некое од маслава се осветлува, ама не ми текнува од кое... И да, тоа е некое драстично осветлување или онака по малку? :D

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ја ги користам чичково, бадемово и ореово и не ми се има осветлено. И маслиново имам користено (сега ми е потрошено и заборавам да купам) и од него не ми е осветлена. Имам темно кафеава коса, природна. Може влијае на фарби....

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Чичково масло го одржува сјајот на светлата коса, ореовото пак на темната :)
    И јас мислев дека осветлува, ама за сјајот било и плус еве читам помагало и за испукани врвови и првут ;)

9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ќе напишвам што пишува на пакувањата на овие три што ги иамам дома

Чичково - помага при себороични промени на кожата на главата, спречува и отстранува првут, спречува опаѓање на косата, го зајакнува влакното, дава сјај, волумен и виталност на косата

Бадемово - го негува влакното на сува и оштетена коса, ја спречува појавата на пукање на влакната

Ореово - помага при себороични промени на кожата на главата, го негува влакното на сува и оштетена коса, ја спречува појавата на пукање на влакната

10. Moments

Moments Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    јас немам многу расцветани врвови,но сакам и тоа малку да го немам :D каде можам да најдам ГЛИСС спреј и колку чини?исто ме интересира колку чини и бадемовото масло и кога го ставате како.... :rofl:

11. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Глисс можеш да го најдеш во сите маркети цената му е околу 60 денари.Јас го корстам жолтиот,мислам дека тој е само за испукани врвови и сум презадоволна од него :)

12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    60? :^) Да не мислеше 160?

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И јас на Глисс продуктите ги користам и шампонот и спрејот за коса, и да не се 60 ден. го имате во Веро :) веројатно и на други места де (јас таму си го купувам), премногу сум задоволна од нив, бидејќи сите до едно и даваат сјај на косата, пак и потоа немате проблеми со замрсување на косата, тегнење за да ја исчешлате. И за оние што имаат виткана коса, супер ќе им дојде за локничињата, и оние како мојата коса, тенка и ретка, со него ви останува права и прибрана не се разлетува и замрсува во чворчиња итн.

14. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707

да да сум голтнала една буква.Околу 160 е :D

15. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Бадемовото масло мислам дека чини околу 80 денари, се става на врвовите еден час пред миење на косата, го има по аптеките а најверојатно и во поголемите маркети. За глисот имаш погоре :D

16. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    ^да, глисот е добра работа, многу ми се допаѓа ама толку многу се нервирам кога ќе ми се потроши, и буквално целиот град го пребарувам и не можам да најдам. Јас го користев жолтиот и значи екстра е!

17. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Дали некој знае да ми каже каде можам да го најдам овој препарат?Во Веро,Рамстор,Тинекс,Супер Тинекс...ништо,ни трага ни глас ! ;(

18. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    види во космо или јуник

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Aбе го има секаде, ама многу е мало, а може ти бараш нешто големо и не можете да се најдете :lol:

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас пошто живеам покрај море и летно време нон стоп идам на плажа и од сонцето многу би требало да ми се оштети косата, но мене скроз малку ми се оштетува, после септември месец обавезно одам на фризер да ја скратам малку и да се исфарбам темно кафеава, т.е. тоа е и мојата природна боја и така си ја освежам косата и немам потреба едно 6 месеци на фризер, а воедно после секое миење ставам обавезно маска и силиконски капки на Нивеа, преубави се, ги користам околу 2 години и сум презадоволна од нив, така да не знам дали е до косата, до организмот, кај секого различно е, ете мојата коса не се оштетува скоро воопшто :worried: