Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Јас живеам на булевар покрај контејнери :( Каллиас, блазе си ти :*

Шега на страна. Квалитетот на косата и ноктите зависат од генетските предиспозиции. Што се немам ставено на глава, ке ми порасне косата до раменици и врвовите пукаат. Друг момент е што козметичките производи во Македонија и Грција не се исти. Ова го тврдам одговорно бидејки имам користено шампони од Грција и има голема разлика во квалитетот. Само погледнете на задниот дел на паковањето; пишува ли на албански, српски и румунски, simply don't bother....

2. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653

Глис спрејот можеш да го најдеш по супермаркетите, го има за повеќе типови на коса, нее скап 150..152денари е :* :*

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Па да ти кажам право и имаат многу голема разлика производите од Мк и производите од Грција, јас буквално се што користам од тука (Гр.) е многу поквалитетно од Македонските производи, било што и во храна и во козметика и во пиење...пример една Фанта во Гр.е незаменлива со својот освеживачки вкус , а додека во Мк е чиста вода....Кока кола исто, овде е немам зборови, а во Мк повеќе на шеќер е и ред други работи.....
    (можеби малку забегав од темата но сакав да се надоврзам на Shana :*

4. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Денеска отидов на фризер и ми ги тргнаа расцветаните врввови :D
    Иначе имам долга коса и сега малку ми е помала ама не е оштетена :D

5. tina123

tina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Јас го купив од веро во гтц :)

6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Глис спрејот е всушност ова погоре на сликата, бело пакување со жолто....зашо ова го видов во маркетите и е поскапо од 150 денари, може дупло некаде беше. И ме интересира дали зборуваш за истото или ова погоре е нешто друго?

7. swanprincess

swanprincess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27

Прикачени фајлови:

8. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Gliss жолтиот спреј морам да го пофалам! Значи не е дека немам расцветани врвови и кога почнав да го користам имав малку, ама така и си остана не сум приметила да ми се расцветани повеќе од тоа, а го користам околу 3 месеци. И плус косата се чешла ептен лесно и многу убаво ми мириса :inlove: . Јас ја користам оваа комбинација и задоволна сум, иако планирам да ја сменам маската и да ја пробам Gliss
    [​IMG] + [​IMG] + [​IMG]

9. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    Расцветани врвови....силиконски капки :D

10. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Имав расцветани врвови кога имав ептен долга коса, пошо неќев да ја скратам све по сантим крати ја, пак ќе се расцвета, сантим пак ќе се расцвета, и скратив 15 цм, и 7 месеца како се нема расцветано. Ни фен ни пегла користам, виткана е, пери носи, али не цвета веќе. :D

11. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Најдобро е воопшто да не ставаш силиконски капки, не чинат за влакното го прилепуваат и го запушуваат. Но , кога веќе сакаш да користиш јас порано ги користев од Дикенс Блу капките и стварно се фантазија. Многу се мрсни треба по малку ставање, можеш да ги најдеш кај фризерите што користат производи од Дикенс, можат да ти порачаат. Мој совет - ставај си маслиново масло на врвовите, или па има од Докторс со различни мириси ванила, кокос што ли уште не и тие се добри . Поздрав :)

На 147896 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 147896

147896 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Мене една фризерка ми кажа дека треба што почесто да ставаш маслиново масло и така да седиш.Тоа е за сува коса. :)

13. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Јас имав вчера ставено,не пола час него 3 часа така стоев и сичистев по дома :D ,,,ептен добар ефект ќе имате користете го барем еднаш месечно,јас скоро цела должина ја мачкам,косата ќе ви биде мека,ревитализирана,посебно е добра за суви врвови,а јас имам вечен проблем со нив,сакам да ја допорастам косата ама од тоа пусто редовно скратување никако да ја допорастам,везден стандард должина.Маслиновото е супер,верувајте.

14. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    јас многу лошо искуство имам со силиконски капки. Користев од докторс и ставав после миење, на влажна коса, и кога ке ми се исушеше, врвовите посуви од било кога |( . А инаку обавезно пред миење ставам бадемово или маслиново масло и супер ми е, ги фрлив силиконските капки и сега после миење користам регенератор на кене кој не се плакне, добар е, но откако ќе се потроши планирам на глис да си се вратам :angel:

15. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Немам проблем со мрсењето на косата, ниту со врвоите. :) Редовно посетувам фризер и применувам совети. :)
    *I love my hair :angel:
    Оди на фризер расцветаните врвови исшишај ги и после посебно внимание почни да и посветуваш на косата :)

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Негде низ форумов прочитав за техника со бамбусово дрво ли беше со горење за уништување на метилот т.е крајните делови од косата што расцветуваат, знае некој како беше тоа и ако ја знае постапката нека пише .

17. EmilijaAaa

EmilijaAaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ејј да да, другарка ми кажа дека маскава била ептен добра, ама дека косата после тоа малце и имала непријатен мирис.. Точно е тоа ?? ;(

18. Tinna2

Tinna2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Имам слушано дека добро е да се става на врвовите маслиново масло пред да ја миеш косата, па да постои некое време..

Користев зимоска и ми помогна, сеа ме мрзи да редам :)

19. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Toa ти го пишува во темата Термичко шишање јас што ја отворив,таму е тој дел,побарај пишува.
    поздравче :hai:

20. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    640
    А феминки знаете ли каде можам да го најдам тоа маслиново масло и колку одприлика чини... поздрав :)