Јас живеам на булевар покрај контејнери Каллиас, блазе си ти Шега на страна. Квалитетот на косата и ноктите зависат од генетските предиспозиции. Што се немам ставено на глава, ке ми порасне косата до раменици и врвовите пукаат. Друг момент е што козметичките производи во Македонија и Грција не се исти. Ова го тврдам одговорно бидејки имам користено шампони од Грција и има голема разлика во квалитетот. Само погледнете на задниот дел на паковањето; пишува ли на албански, српски и румунски, simply don't bother....
Глис спрејот можеш да го најдеш по супермаркетите, го има за повеќе типови на коса, нее скап 150..152денари е
Па да ти кажам право и имаат многу голема разлика производите од Мк и производите од Грција, јас буквално се што користам од тука (Гр.) е многу поквалитетно од Македонските производи, било што и во храна и во козметика и во пиење...пример една Фанта во Гр.е незаменлива со својот освеживачки вкус , а додека во Мк е чиста вода....Кока кола исто, овде е немам зборови, а во Мк повеќе на шеќер е и ред други работи..... (можеби малку забегав од темата но сакав да се надоврзам на Shana
Денеска отидов на фризер и ми ги тргнаа расцветаните врввови Иначе имам долга коса и сега малку ми е помала ама не е оштетена
Глис спрејот е всушност ова погоре на сликата, бело пакување со жолто....зашо ова го видов во маркетите и е поскапо од 150 денари, може дупло некаде беше. И ме интересира дали зборуваш за истото или ова погоре е нешто друго?
Gliss жолтиот спреј морам да го пофалам! Значи не е дека немам расцветани врвови и кога почнав да го користам имав малку, ама така и си остана не сум приметила да ми се расцветани повеќе од тоа, а го користам околу 3 месеци. И плус косата се чешла ептен лесно и многу убаво ми мириса . Јас ја користам оваа комбинација и задоволна сум, иако планирам да ја сменам маската и да ја пробам Gliss + +
Имав расцветани врвови кога имав ептен долга коса, пошо неќев да ја скратам све по сантим крати ја, пак ќе се расцвета, сантим пак ќе се расцвета, и скратив 15 цм, и 7 месеца како се нема расцветано. Ни фен ни пегла користам, виткана е, пери носи, али не цвета веќе.
Најдобро е воопшто да не ставаш силиконски капки, не чинат за влакното го прилепуваат и го запушуваат. Но , кога веќе сакаш да користиш јас порано ги користев од Дикенс Блу капките и стварно се фантазија. Многу се мрсни треба по малку ставање, можеш да ги најдеш кај фризерите што користат производи од Дикенс, можат да ти порачаат. Мој совет - ставај си маслиново масло на врвовите, или па има од Докторс со различни мириси ванила, кокос што ли уште не и тие се добри . Поздрав
Мене една фризерка ми кажа дека треба што почесто да ставаш маслиново масло и така да седиш.Тоа е за сува коса.
Јас имав вчера ставено,не пола час него 3 часа така стоев и сичистев по дома ,,,ептен добар ефект ќе имате користете го барем еднаш месечно,јас скоро цела должина ја мачкам,косата ќе ви биде мека,ревитализирана,посебно е добра за суви врвови,а јас имам вечен проблем со нив,сакам да ја допорастам косата ама од тоа пусто редовно скратување никако да ја допорастам,везден стандард должина.Маслиновото е супер,верувајте.
јас многу лошо искуство имам со силиконски капки. Користев од докторс и ставав после миење, на влажна коса, и кога ке ми се исушеше, врвовите посуви од било кога . А инаку обавезно пред миење ставам бадемово или маслиново масло и супер ми е, ги фрлив силиконските капки и сега после миење користам регенератор на кене кој не се плакне, добар е, но откако ќе се потроши планирам на глис да си се вратам
Немам проблем со мрсењето на косата, ниту со врвоите. Редовно посетувам фризер и применувам совети. *I love my hair Оди на фризер расцветаните врвови исшишај ги и после посебно внимание почни да и посветуваш на косата
Негде низ форумов прочитав за техника со бамбусово дрво ли беше со горење за уништување на метилот т.е крајните делови од косата што расцветуваат, знае некој како беше тоа и ако ја знае постапката нека пише .
Ејј да да, другарка ми кажа дека маскава била ептен добра, ама дека косата после тоа малце и имала непријатен мирис.. Точно е тоа ??
Имам слушано дека добро е да се става на врвовите маслиново масло пред да ја миеш косата, па да постои некое време.. Користев зимоска и ми помогна, сеа ме мрзи да редам
Toa ти го пишува во темата Термичко шишање јас што ја отворив,таму е тој дел,побарај пишува. поздравче