Расцветани врвови

Discussion in 'Коса' started by jasmin, Nov 19, 2009.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Во сите поголеми аптеки и маркети околу 100ден

2. savana

savana Популарен член

Дали го имате користенпо овој серум за суви врвови од авон? Добар е?

3. kolovoz

kolovoz Популарен член

го користев пред две години интензивно и тогаш ми беше најдобар од сите пробани капки за коса....сега користам сплендоре ди флори ди лино и овие ми се топ
    инаку да се пофалам вчера ја скратив косата за цели 10цм(инаку ми беше до половина) така да сега сум си раат од распуканите врвови - но ке видиме до кога ;)

4. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Добар е, но не е ништо посебно. И дава супер сјај на косата.

5. Linn1

Linn1 Популарен член

Значи постојано се соочувам со расцветани врвови.
    Ќе се ишишам и повторно се појавуваат за брзо време. Мислам дека некој ден цела коса ќе ја ишишам. Мн ми прават проблем, ја осеќам косава ко метла. Решение? Не сум нашла.

6. little-devil

little-devil Истакнат член

И мене порано косата ми се мрсеше после 2-3 дена миење. Но сега си ја сведив на минимум на недела :D но има резултати косата ми се мрси дури на 1 недела и си ја воведов во ред :) Пробај со тоа да не ја миеш пречесто и можеби и кај тебе ќе има резултати :)
    Се надевам дека помогнав :*

7. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

И сушењето со фен го олеснува расцветувањето на врвовите, па пробајте на ова топло време процедурите со фенот да ги сведете на минимум, или оставете ја косата да си се исуши природно - кај мене резултатите се позитивни. ;)

feminna09 likes this.
  8. nedzma

nedzma Истакнат член

Во поголемите маркети, во Зегин и чини околу 70 ден.

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Да точно е тоа. :) Цела зима ја сушев косата со фен, сега малку ја одмарам и ја оставам да се исуши природно и има позитивни резултати, воопшто не ми е оштетена.

10. lola-86

lola-86 Истакнат член

Од Авонот сум во глобала задоволна,веќе 3год ги користам ама сакам да ги сменам,кои се тие 2те те молам кажими каде ги купуваш и која им е цената,и дали се со подобар квалитет на тие од Авон?
    Фала.

11. nedzma

nedzma Истакнат член

Јас си го купив овој шампон бидејки сум задоволна од глис спрејот (жолтиот). Шампонот е од масло од агран и шеа путер, ги обновува сувите краеви на косата и ги штити од понатамошно пукање.

12. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Пробав да ги коригирам оштетените врвови со силиконски капки , и да ви кажам најискрено сето е за џабе фрлање пари , според мене . Не ми помогнаа ни тие на Докторс ,ни на Авон (додуша , овие барем не ја мрсат косата). Пред 2 месеци ја скратив околу 1 цм ,сега имам изобилство на распукани врвови , а оттогаш ја имам испегнало едвај 3-4 пати и ретко ја сушам со фен . Најверојатно , најдобра варијанта е да се остава косата природно да се суши , да се избегнува (што е можно повеке , ако не и да се елиминира) употребата на препарати за обликување, како и хемиско и топлотно оштетување .Но , најчесто здравата и модерна коса не одат заедно , така што ...нешто мора да се жртвува ...

13. Springy

Springy Истакнат член

Здравата коса е секогаш модерна

Shana likes this.
  14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Силиконските капки, спрејовите и други 300 чуда не се за кориегирање на оштетни врвови, туку за спречуање на појавата на оштетени врвови.
    Ако веќе ти се испукани, само Хари Потер и компанија може да ти ги врати во нормала.
    Со овие се спречува, не се лечи :)

budala.sum-pa.sto and Victorya like this.
  15. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Треба да одам на море за некоја недела, малку ми се испукани врвовите.. Ама нејкам да ја кратам многу.Да се шишам пред да одам, или да одам на море, па кога ќе се вратам да ги скратам оштетените делови? Поенатата ми е што на морецмногу ми се оштетува косата, па да не ми се фати дупло кратење..

16. lola-86

lola-86 Истакнат член

Скрати ја кога ќе се вратиш ако сакаш да ја задржиш должината.
    Секако од сонцето и солта ќе ти се оштети пак,јас секогаш после одмор ги потстрижувам врвовите-мое мислење.

17. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Кога ве читам дека користите 300 чуда за косата, стварно ви се чудам.Освен мојот омилен Pantene шампон не користам ништо друго и пак косата ми изгледа супер.Ретко ја сушам со фен, не ја пеглам(и онака е права :o ), еднаш или два пати месечно ја виткам, а со расцветани врвови се справувам само со шишање, и тоа по 2 цм и ни милиметар појше :rofl:

18. butterfly.93

Ах и јас да не ја пеглев и сушев со фен сега ќе имав коса до половина. Уште поубаво и пари ќе заштедев на разни препарати.

Туку ај некој да ми каже ореовото масло за што беше. Има врска нешто со расцветаните врвови :?:

19. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

За тоа не знам ништо, ама мајка ми користи бадемово масло за да не и се оштетува косата од сонцето-може ќе ти помогне и тебе :)

20. butterfly.93

Користам и јас бадемово.
    Некаде прочитав за ореовото, ама не ми текнува која беше неговата намена :worried: