ти најдов нешто овде за намена: http://businesshouse.com.mk/doctorsproducts/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=71
ореово масло се користи и за сува коса и врвови, но наоѓа поголема примена при нега на кожата на главата и за зацврстување на коренот на косата
Според мене рицинусовото масло му е лекот (не да се пие туку да се става на косата ), не само за расцветани врвови туку и за поубава коса. Го има во секој маркет и цената му е толку ниска што сметам дека вреди барем да се пробе. Прогуглајте малку ќе прочитате еден куп позитивни коментари и од искуство ви кажувам дека дефинитивно помага. Еве дел од она што јас го најдов (се надевам не е проблем што е на Англиски): What Are the Benefits of Castor Oil for Hair Growth? Regular castor oil use on your hair’s roots and scalp will help: Increase hair growth Thicken hair that is starting to thin out Reduce and prevent hair damage Eliminate dry hair Make the hair fuller and shinier Deeply condition and moisturize hair and scalp Prevents dry scalp Boost your hair’s overall health Applying castor oil to your hair tips will also prevent your hair from looking frizzy and having split ends and damage. You will also notice that your hair is stronger and won’t develop split ends that easily anymore.
Јас сум некој фрик. Ниту имам проблем со мрсна коса, ниту со цветање на косата. Порано ми беше расцветана и уживав да ги одделувам влакната што цветаа од едно. Е сега порано кога ставав на глава пешкир ја триев косата за да ја сушам демек и тогаш ги имав тие проблеми. Не ја сушам косата со фен што е од големо значење, а ако веќе го правите ова ондак барем крајните делови оставете ги не целосно исушени со фен.
мислам дека нема лек за расцветана коса единствено ножиците бидејќи влакното веќе почнало да се двои и му нема чаре, но ако ништо друго можеме да се потрудиме помалку да ја оштетуваме косата со пегли преси фигара и триста глупости, а било кое масло да го нанесеш на косата има позитивен ефект ја омекнува и помага да се обнови
Многу јасно ,мислам дека тоа требаше да значи дека ги имам користено и како превенција и како терапија и дека не помогнало во ниту еден од случаите . Грешно сме се разбрале
PA PROBAJ NEKOJ SAMPON SO E NAMENET ZA ISPUKANI VRVOVI ILI NEKOJA MSKA ZA KOSA DOKOLKU TOA NE POMOGNE ODI NA NEKKOJ DRUG FRIZER
Маските, силиконските капки и сл. па баш и не помагаат многу, барем не мене. Имам слушнато за ореово и бадемово масло и рицинус, ама не знам како се користи. Секој ден, само кога се мие косата, на цела коса се става или само на врвовите???? Знае некој нешто повеќе? Инаку и јас ја користам техниката "search and destroy" на black-angel
Маслиново масло пред капење и ќе го оставиш колку што можеш подолго и смени ја фризерката пробај кај друга оди
* ќе пробам утре за ова, баш да видам што ќе биде. *инаку еве маската може да ја ставиш пред на седнеш на ком. и после саат-два штом дава ефекти косата ќе биде супер.
Ореово масло Ореово масло се добива од растението Juglans regia со технолошка постапка, која гарантира екстракција на сите лековити компоненти во природна состојба. Се употребува за нега на кожа со хронични егземи. Го негува и храни влакното на косата и го спречува нејзиното цветање
Вака јас имам еден проблем со косава, а тоа е пребрзо ми цветаат врвовите и после косата го губи обликот и изгледа несредено, односно ко да треба да се шишам..и никако нормално да можам да ја пораснам косава туку се ми цветаат врвовите.. има ли начин да се спречи тоа?
За да не ти цвета косата ставај си маслиново масло пред капење Ако не ти цвета, нема да мораш да се шишаш по 1 центиметар секој месец и побргу ќе ти расне, тоа е логично
како што кажа Blabla16 ставај маслиново масло,а за побрзо растење пробај со домашна маска за коса: потребно: 1 жолчка, 1 лажица рицинусово улје и 1 лажица јаболков оцет.сето ова се измешува и се нанесува на косата два часа пред да ја измиеш косата,за одреден временски период треба да имате добри резултати, косата ке расте побрзо а влакното ќе ви биде сјајно и квалитетно.пробајте нема што да загубите сигурна сум дека ќе има подобрување јас лично немам пробано, но мојата другарка беше презадоволна поздрав