Расцветани врвови

Discussion in 'Коса' started by jasmin, Nov 19, 2009.

1. Justice

Justice Истакнат член

Па јас не ја пеглам или фенирам косата воопшто често,но ете нормално си е тоа и мене ми цвета...Ставам понекогаш бадемово масло,кога ќе ми текне...

2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Кај мене ништо не делува освен шишање. И селиконски капки и свашта сум ставала и сфатив дека сето тоа само фрлање пари за препарати кои ништо не и помагаат на мојата коса. Ја шишам минимално на секои 3-4 месеци и многу поздраво и поубаво ми изгледа сега отколку кога ја труев со хемикалии.

3. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Никогаш не ја фенирам, не ја пеглам а и ја сушам природно и во зима :) Затоа косата многу ми е убава и мазна, и многу ретко ми расцветува... Кога ќе ми расцвета, единствено решение ми се ножичките :D

4. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

За расцветани врвови зелената маска на Гарниер е најефикасна. Всушност секоја маска е ефикасна доколку знаеш како да ја користиш. Сите правиме грешка. Најчесто брзото миење по ставањето.
    Секогаш маска се става само на врвовите, и ОБАВЕЗНО СЕ ЧЕШЛА КОСАТА додека има маска и да отстои најмалку 5 минути.

ViktorijaMari likes this.
  5. Dazey

Dazey Истакнат член

И јас имам проблем со расцветани врвови. Но мислам дека го најдов решението. Во шампонот ставам 10 апчиња Б-комплекс и 10 апчинја Б6 тие помагаат за растот на косата, помалку паѓа, односно во целост се грижат за здравјето на косата. И од време на време ставам масло од кантарион само на врвовите на косата, тоа е убаво да се стави на цела коса но јас имам мрсна коса и ако ставам на коренот само ќе го забрза процесот на мрсење на косата. Сега сеуште имам расцветани врвови но не како порано . Порано требаше секој месец да одам на фризер за да ги шишам врзовите зошто брзо ми цветаа, а сега некаде после вториот месец почнуваат да расцветуваат. Се надевам дека во иднина ќе биде уште подобро. Ти можеш ако сакаш да пробаш еден месец, два па после ќе ни кажеш резултати. Позз

6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Чешел на мокра коса? :o
    Така повеќе се кине и се оштетува! Секаде каде што имам прочитано препораки за заштита на косата, пишува дека косата треба да се чешла откако убаво ќе се исуши. Кога е мокра е поосетлива и полесно се кине.
    Мојава коса гледам инает води, па во сред есен таа цвета |( Само редовно кратење и помалку употреба на фен и пегла за коса.

7. danika

danika Истакнат член

Јас предмалку завршив со пребарување расцветани врвови,се што најдов расцветано го скратив,е тоа ми е занимација кога нема што да правам. Гледам што помалку да ја пеглам косата,од пресата најмногу ми цветаат врвовите.А за утре планирам да ставам масло од орев на косата и посебно на врвовите,го купив пред некој ден,во 50мл шишенце,од Афродита козметика е. Пиши дека ги измазнува врвовите и оштетената сува коса,па сега ќе видиме резултат.

8. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Маската ја измазнува косата и чешлањето нема воопшто да го искине влакното. Тие "тутки" коса која неможеме да ја исчешламе настанува со тоа. Маската од кога ќе ја ставиш МОРА да ја исчешлаш за влакната подобро да се прилепат инаку нема ефект, само пари фрлени за џабе. Којзнае колку маски имав сменето бидејќи расцветаните врвови само со шишање можев да ги решам, но откако ми кажаа за чешлањето тоа веќе не ми е проблем :)

k.i.m likes this.
  9. k.i.m

k.i.m Популарен член

Еве јас ќе си кажам за мене. Нема шанси да ја исчешлам косата ако не ми е со маска. Ако ја оставам прво да се исуши, после со чешелот војна ќе водиме, и косата многу повеќе ќе се искини, и се прават како јазолчиња. Значи има врска каква ти е косата. Ако природно ти е права, и не толку густа, полесно се чешла, па може да се четка и на сува коса. И како што кажа chocolate.chick маската ја измазнува косата, ја прави мека и баш за тоа и е наменета - за да може косата полесно да се расчешла. Јас никогаш не сум приметила дека ми се кине од маската, баш тогаш ми е најубава.

10. Gluvcee

Gluvcee Нов член

Јас имам убава долга коса и не користам бас ништо ни маска ни некоја субрина. Само со шампон ке ја измијам 2 пати ке исплакнам и готово. А расцветените врвови доколку е многи одма одам да ми ги скратат. Незнам вака сум навикната и вака карам.

11. MiniMouse7391

MiniMouse7391 Истакнат член

можиш исто така да користиш силиконски капки од авон за расцветани врвови

Attached Files:

12. vendiii

vendiii Популарен член

Добро бе женски како да не ја исчешлам мократа коса кога со самото миење ми се заплеткува ако чекам природно да ми се исуши после тоа сум Боб Марли ...

И тоа јас имам права коса :!: затоа ставам регенератор нели последно миење ја ставам во турбан после ќе ја исчешлам и ја оставам да се исуши и кога како фен ...

Кога сме кај расцветани врвови јас верувам само на ножиците ... Тоа што е изгорено е изгорено ништо не помага само треба да се отстрани .

13. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

И јас ја чешлам косата додека е мокра, зошто ако ја чекам да се исуши ни Чак Норис нема да може да ја отплетка :D

Многу ми помага балсамот за коса на Нивеа. Но доколку ми се заплеткуваат врвовите во четката, без разлика дали е мокра или сува , тоа ми алармира дека веќе е време за кратење.

Е сега, знам девојки што и покрај тоа што редовно се шишаат имаат рацветани врвови скоро секогаш. Имав таква во клас и знам што мака си мачеше со косата. Имам слушнато дека цветот на липа е лек за расцветана коса. Во филџан жешка вода ставете лажиче цветови од липа, изладете ја смесата и исплакнете ја косата со неа.

ViktorijaMari and butterfly.fly like this.
  14. crazylady

crazylady Форумски идол

Пред 3 недели некаде се шишав, и пак ми расцветаја врвовите, исто како воопшто да не сум се шишала.
    Мојава коса е посебна, не знам што да и правам повеќе. :@ :@ :@

15. femina90

femina90 Популарен член

Не мора да значи дека ти расветале, туку дека не си се ишишала доволно па останале цветови.

16. crazylady

crazylady Форумски идол

Aма немаше цветови кога се вратив од фризер, сега има сигурно од фарбањето е резултат ова. :devil:

17. CinnamonGirl

CinnamonGirl Активен член

Имате ли користено кокосово масло, чичково масло, масло од орев за коса? Како сте задоволни?

18. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Хахаха не е само твојата таква верувај. :D И мојата е иста. :)

19. crazylady

crazylady Форумски идол

Лек за мрсна, сува и оштетена коса. :devil: :devil:
    Предновогодишна фризура. ]:)

Attached Files:

20. anggell

anggell Форумски идол

е значи ова косата ме пукна врвовите ми цветаат на 3 недели ставам маска на секое миење ставам бадемово масло е како да ја израснам да ми порасне долга ;( HEELLPPP :(

butterfly.fly likes this.