Е, заради овие врвови денес си останав без пола коса Имав предолга коса, преубава ! И сега си останав со коса над градите :/ Секоја недела? Тоа нема шанси да се постигне.
И јас имам долга коса, ја немам ишишано од истиот тој проблем да не останам без пола коса. Остај тоа, ќе порасне, туку се некои фризерки чкарт ги погаѓам и ме унаказуваат за наредните 2 месеци. Така да решив дека поубаво ми е вака со долга коса, макар и со расцветани врвови, а фризерките гомна да јадат.
Јас еднаш во месецот(може и двапати).Но имам доолгa коса ии прекрасна ми е... Spoiler Несакам да одам кај фризерки што не ги знам зошто ми ја скратуваат пола коса...
Јас неколку дена се штекам низ дома со ножички и само си чкрапкам врвој хахахххаха па ќе видиме дали ќе има ефект а, и еве линк за кое масло за што е http://www.fitofarm.com.mk/mk/Proizvodi ... _Masla.htm
Jaс пак да си прашам, еве ја ишишав косата ЦЕЛИ 7 ПРСТА и пак ми е малку расцветана. Слушнав дека кокосовото масло е добро за оштетена коса, исто така и рицинусовото а и GLISS KUR жолтите капки. И сега што да си земам?
Јас имам едно прашање. Кое масло би ми го препорачале за косата? Сува ми е од фарбање, сакам малку живост да и дадам, дури и помалку ми е виткана од порано. Чичково, бадемово, рицинусово? Кое би ми помогнало?
Лакримоса, јас би ти препорачала чичково, барем мене ми е најефикасно што се однесува до сјајот на косата. Ги имам користено и другите, меѓутоа чичковото ми е најдобро. Ако имаш темна боја на косата не е лошо и ореово, мајка ми го користеше за добивање сјајна и мазна коса кога се фарбаше темно кафена и имаше ефект.
јас би ти препорачала да си земеш бадемово масло,а како што рече мишела можеш да си земеш ореово ако тие темно фарбана косата
Сега ќе се повторам малце со другиве. Ако ти е за расцветани врвови земи ореово или бадемово. Ако ти е за првут и сува коса, чичково, ма да мене ова масло многу ми смрди . Ако сакас сјај и побрзо да ти расте, рицинусово. Обично маслава се ставаат на сува коса 1 саат пред да ја измиеш
Ви благодарам. Ќе почнам со чичково, па со бадемово и на крај рицинусово. Ќе си комбинирам различно. Иначе на корените да не ставам, така?
Зависи од тоа дали брзо ти се мрси косата. Може да се ставаат и на коренот,но јас кога го правев тоа,ми се мрсеше побрзо од вообичаено,па продолжив само на врвовите да ставам..
Јас користам Чичково масло и го ставам на целата коса(од корен до врв) стои 2-3 часа и го мијам темелно Косата е далеку поздрава и посјајна и башка воопшто не капе, денес ни едно влакно немаше во кадата после капење Јас сум ЗА чичково ))
Da toa e najtocno, ama mene od toa sisanje kosata 4 godini mi e na istata dolzina, sega mi e vreme malku da ja pothranam, samo so sisanje mnogu tesko kosata da porasne, barem kaj mene
stavajte i na korenite, korenot i kozata na glavata taka se hranat, treba da bidat dobro neguvani i pothraneti za vlaknoto da bide pocvrsto i pobrzo da raste Pa sepak i cveketo vo korenot se poleva neli
i mene mnogu mi se rascvetuva kosata...i za zal mora da ja sisam sega...inaku treba da ja sisas na sekoi 6 nedelei velat najnormalno bilo taka...mi kaza edna drugarka deka se stavalo med na vrvovite i se vitkale so folija...imalo efekti...dali nekoj ima probano? ako ima probano nekojvednas kazete ...
Нема врска тоа дека на 6 недели било најнормално. На колку време ќе ја шишаш зависи од косата. Некои имаат покревка коса па на 6 недели ја скратуваат, само поради расцветани врвови. Еве на пример јас два пати годишно ја скратувам... Инаку за тоа со медот немам пробано... па ќе ја следам темава доколку некој проба нека сподели.