Расцветани врвови

Discussion in 'Коса' started by jasmin, Nov 19, 2009.

1. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Е, заради овие врвови денес си останав без пола коса :( Имав предолга коса, преубава ! И сега си останав со коса над градите :/
    Секоја недела? :o
    Тоа нема шанси да се постигне.

2. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

И јас имам долга коса, ја немам ишишано од истиот тој проблем да не останам без пола коса. Остај тоа, ќе порасне, туку се некои фризерки чкарт ги погаѓам и ме унаказуваат за наредните 2 месеци.
    Така да решив дека поубаво ми е вака со долга коса, макар и со расцветани врвови, а фризерките гомна да јадат.

3. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Јас досега го немав овој проблем, ама сега гледам дека ми се расцветуваат врвовите :(

4. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Јас еднаш во месецот(може и двапати).Но имам доолгa коса ии прекрасна ми е...
    Несакам да одам кај фризерки што не ги знам зошто ми ја скратуваат пола коса... :(

5. queennn

queennn Активен член

сигурно рицинусовото масло помага за расцветана коса? или бадемово о.О ме збунивте...

6. Marina89

Marina89 Истакнат член

Јас неколку дена се штекам низ дома со ножички и само си чкрапкам врвој хахахххаха па ќе видиме дали ќе има ефект ;) а, и еве линк за кое масло за што е :) http://www.fitofarm.com.mk/mk/Proizvodi ... _Masla.htm

7. queennn

queennn Активен член

Jaс пак да си прашам, еве ја ишишав косата ЦЕЛИ 7 ПРСТА и пак ми е малку расцветана. Слушнав дека кокосовото масло е добро за оштетена коса, исто така и рицинусовото а и GLISS KUR жолтите капки. И сега што да си земам?

8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Јас имам едно прашање. :wasntme:
    Кое масло би ми го препорачале за косата? Сува ми е од фарбање, сакам малку живост да и дадам, дури и помалку ми е виткана од порано.
    Чичково, бадемово, рицинусово? Кое би ми помогнало?

9. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Лакримоса, јас би ти препорачала чичково, барем мене ми е најефикасно што се однесува до сјајот на косата.
    Ги имам користено и другите, меѓутоа чичковото ми е најдобро.
    Ако имаш темна боја на косата не е лошо и ореово, мајка ми го користеше за добивање сјајна и мазна коса кога се фарбаше темно кафена и имаше ефект. :)

Lacrimosa likes this.
  10. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

јас би ти препорачала да си земеш бадемово масло,а како што рече мишела можеш да си земеш ореово ако тие темно фарбана косата :)

Lacrimosa likes this.
  11. smajliX

smajliX Истакнат член

Сега ќе се повторам малце со другиве. Ако ти е за расцветани врвови земи ореово или бадемово. Ако ти е за првут и сува коса, чичково, ма да мене ова масло многу ми смрди :worried: . Ако сакас сјај и побрзо да ти расте, рицинусово.
    Обично маслава се ставаат на сува коса 1 саат пред да ја измиеш ;)

ViktorijaMari and Lacrimosa like this.
  12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Ви благодарам. :wasntme:
    Ќе почнам со чичково, па со бадемово и на крај рицинусово. Ќе си комбинирам различно.
    Иначе на корените да не ставам, така? :^)

13. smajliX

smajliX Истакнат член

Чичковото и рицинусовото се за на корен, а бадемовото е за на врвовите :)

14. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Зависи од тоа дали брзо ти се мрси косата.
    Може да се ставаат и на коренот,но јас кога го правев тоа,ми се мрсеше побрзо од вообичаено,па продолжив само на врвовите да ставам..

15. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Јас користам Чичково масло и го ставам на целата коса(од корен до врв) стои 2-3 часа и го мијам темелно :) Косата е далеку поздрава и посјајна и башка воопшто не капе, денес ни едно влакно немаше во кадата после капење :) Јас сум ЗА чичково :)))

16. Ma-Ri

Ma-Ri Активен член

Едноставно се шишам, сакам се што е оштетено на мојта коса да го нема .

17. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Da toa e najtocno, ama mene od toa sisanje kosata 4 godini mi e na istata dolzina, sega mi e vreme malku da ja pothranam, samo so sisanje mnogu tesko kosata da porasne, barem kaj mene :(

18. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

stavajte i na korenite, korenot i kozata na glavata taka se hranat, treba da bidat dobro neguvani i pothraneti za vlaknoto da bide pocvrsto i pobrzo da raste :) Pa sepak i cveketo vo korenot se poleva :) neli :)

A-j-a likes this.
  19. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

i mene mnogu mi se rascvetuva kosata...i za zal mora da ja sisam sega...inaku treba da ja sisas na sekoi 6 nedelei velat najnormalno bilo taka...mi kaza edna drugarka deka se stavalo med na vrvovite i se vitkale so folija...imalo efekti...dali nekoj ima probano? ako ima probano nekojvednas kazete ... :D

20. anneyy

anneyy Популарен член

Нема врска тоа дека на 6 недели било најнормално. На колку време ќе ја шишаш зависи од косата. Некои имаат покревка коса па на 6 недели ја скратуваат, само поради расцветани врвови. Еве на пример јас два пати годишно ја скратувам... :wasntme:
    Инаку за тоа со медот немам пробано... па ќе ја следам темава доколку некој проба нека сподели. :)

FeminkaDoKraj likes this.