Расцветани врвови

Discussion in 'Коса' started by jasmin, Nov 19, 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас сум прилично задоволна од третманот со жолтиот спреј Глисс кој и го приуштив на косава моја последниве 2-3 недели. :wasntme:
    Распуканите врвови си стојат, многу нормално, ама не се такви безживотни како што беа, мислам - не се приметуваат толку. :)

2. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

А количински колку се става од маслата одприлика.Јас го купив бадемово па ќе пишам мое мислење потоа :)

3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Самата ќе си осетиш колку тие доволно да ставиш, нема одредена количина.

smiley-94 likes this.
  4. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Луѓе чаре некое за расветани врвови,ама да не се тие маслата.
    Некое спрејче нешто,затоа шо врвовиве од косава ми цветаат ко булки во пролет :lol: :)

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Ако веќе ти се расцветани нема друг спас освен ножиците. :)
    А ако сакаш да спречиш цветање на врвовите, намали со употребата на фенови, пегли и слично. Имаш спрејови од Глис, добри се, но тие амо ги прикриваат расцветаните врвови, а не го решаваат проблемот.

6. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Ма ни ножици не помагаат.Преквчера бев на фризер денес гледам пак расветана коса.За пеглање не ја пеглам затоа што имам ептен права коса,за виткање не ја виткам затоа што изгледам ко коза со виткана коса.Само после миење на косата ја сушам со фен,а ја мијам 2 пати неделно.
    Ќе пробам,ќе купам од спрејовите Глис па најверојатно ќе се опраи косишчево :D

7. hehehe

hehehe Истакнат член

Вака мене косата не ми е многу долга уште ама сакам да ја растам, оти обожавам долга коса. Само што и јас го имам проблемот со расцветани врвови, а како повеќе расте така уште повеќе цвета без разлика што постојано одам на фризер да ми го вадат метилот... А и да шатирана ми е косата може од тоа па и уште повеќе цвета.. Некој предлог од вас што да и ставам освен силиконски капки, регенератори, и разни маски за коса пошто тие не ми помагат? Тенкју вери мач :)))

8. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

епа и јас бев така. Почнав да користам маслиново и чичково масло :) Имам ПРЕУБАВА КОСА! Рачунај мојата коса е фарбана - плава... пробај нема да згрешиш :D

9. anggell

anggell Форумски идол

ставам бадемово масло и едвај 2 месеци издржам да не и удрам ножиците :emo: , не ми се расцветуват врвовите туку метил знаете оние бели точки ми се направат на врвовите и ми оди ужасно на нерви :devil: , друго чаре имате ли да ми кажете, да помогнете освен маслата, силикоснките капки, ампули абе све сум пробала :worried:

10. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Женски јас да ве прашам во врска со маслава,поубави се тие на Галафарм или тие на Фитофарм?
    Исто да ве прашам дали мешате повеќе масла од еднаш ,или па се користат наизменично-различно на секое бањање? :wasntme:
    Сакам да си ги земам ореовото,бадемовото и чичковото..океј се?Иначе имам фарбана плава коса.
    Јас до сега се мачкав само со маслиново масло,за јадења тоа што е,ама сакам овие да ги купам утре,па да знам што како.Аааа,и да ми кажете дали за косата е поубаво маслиновото за јадење или да си купам вакво? :^) Леле многу прашања имам :D

11. Mishela

Мисче, маслиновото масло ти е полн погодок - и јас користам повремено од тоа за јадење/готвење, грчко едно во пластично шише, немам појма како се вика. :D
    Мене лично ми се исти маслата на Галафарм и Фитофарм, ги користам наизменично и не сум приметила некоја поголема разлика, така да не ми менува многу. Моментално имам на Галафарм.
    Бидејќи си плава, би ти го препорачала чичковото масло - наменето е за светла коса и еден мал трик за задржување и потенцирање на бојата - откако убаво ќе ја измиеш, исплавиш косата, последната ''вода'' нека ти биде едно ѓезве оладен чај од камилица. Полевај ја целата коса со него, ќе имаш супер сјајче - јас овој трик со години си го користам. :) Чичковото масло отстранува првут уште при првата употреба - проверено! :D
    Ореовото масло се препорачува за бринети и црнки, им ги потенцира бојата и сјајот, а бадемовото ако не се лажам, помага за испуканите врвови, ама јас престанав да го користам од страв да не ми потемни бојата - можеби и нема врска, ама ете, јас сум си верна на мојот "дар" да бидам природна блонди, па не доаѓа во предвид да ставам "ризично" масло. :D
    Ги немам мешано, бидејќи мислам дека подобро делуваат одделно, самостојно. Ама нема да ти штети ако пробаш некогаш, барем еднаш, немора континуирано да правиш таква смеса. ;)

Miss-Independent likes this.
  12. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Бадемовото на Фитофарм е поубаво. Кај останатите нема разлика, сеедно од каде ќе земеш. Јас ги користам сите наеднаш, комбинација. На скалпот ставам рицинусово, на врвовите бадемово и маслиново низ цела коса. Понекогаш и чичково земам, и него низ цела коса. Вака имам супер ефект, од кога ги користам косата ми е крајно обновена.
    Инаку има некои масла што се не препорачуваат за посветла коса, ја менувале бојата. Имале некое влијание, ама нема шанси да се сетам за кои имам читано така. Тоа најубаво да прашаш во аптека, или некоја феминка што подобро знае да пише.
    Маслиновото најубаво купи си го овака, си пишува на него дека е за коса. Може и да нема разлика ама 70денари е, не е некоја голема инвестиција :)

Miss-Independent likes this.
  13. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Мојава коса без силиконски капки не може:)

14. BBojana

BBojana Истакнат член

значи пред 3 месеци се шишав и од тогаш не сум користела ни пегла ни ништо и сеа косата ми е пооштетена од пред да ја шипам, врвовите ми се катастрофа... А и ставам и маска и некои силиконски капки и пак ништо :( . Дајте совет што да и правам неќам постојано само да ја шишам и да нема никаков ефект....

15. mona-li

mona-li Истакнат член

Истиот случај и кај мене :( Јас лично почнав да се сомневам на фризерката, имам слушнато дека и ножичките со кои те стрижат имаат влијание за тоа дали ке ти расцвета косата

16. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Да, шишањето со посебните ножички за ретчење на косата допринесува за директно истенчување на влакното поради аголот на шишање, а со самото тоа и расцветани врвови без разлика дали фенирате или пеглате.

17. femina90

femina90 Популарен член

Точно е ова за ножичките, затоа и не верувам многу на фризерките што шишаат за 100денари.

18. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Незнам баш дали сум во правата тема но сепак...Врвовите колку толку ми се контролираат но во последно време многу ми се плетка и електризира косата, најверојатно зашто се почесто почнав со употреба на пеглата :$ . Дали може да ми препорачате некој производ што ќе можам да го ставам на сува коса и да ми помогне во врска со плеткањево..Ги пробав на Глис против електрицитет и против плеткање ама немаат ефект чим се исушат косава пак си тера по старо. Освен тие наизменично ги користам Garnier Fructis Repair & Shine и Dove intense repair маската (не многу често дали еднаш неделно бидејки незнам кај прочитав дека било штетно пречеста употреба на маски), Dove Intense repair регенераторот а сега го земав и шампонот, и силиконски капки. Некој предлог? :^)

19. Mishela

Пробај да ставиш силиконски капки откако ќе се испеглаш, или восок. И мојата е разлетана, ама се смирува откако нанесам капки, восок, па макар и ако поминам со пена по должината на косата.

20. Ellena07

Ellena07 Истакнат член

Земи го серумот за суви врвови од авон..Прекрасен е..Една моја другарка го користи..и косата многу и се подобри...