1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    И јас имам рацветани врвови.Еднаш ја испеглав и одма.. :( Сега закажав на фризер..не гледаам друго чаре..

2. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Уф морам девојки да ви кажам дека косата ми е направена катасторфа,значи катастрофа. Едвај е пораснав долга,и си е сакам ваква каква што ми е,значи оваа должина.Али премногу ми е расцветана значи на врвовите,и тоа страшна работа :'( Морам да е шишам. Ама мислам дека вака ми расцвета затоа што е сушам со фен,додека е оставав сама да е исуши беше друга работа.
    Туку сакав да ве прашам,дали има некој спас за да не ми се расцветува олку косава? Иначе ја шишам на секои 2-3 месеци ;) :lol:

3. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    И да ги потшишаш расцветаните врвови пак додека ти порасне пак тие ќе си расцветаат. Пробај со маски, силиконски капки и други средства па колку толку да не се познава. И јас имам мал проблем, ама ич не ми е гајле не ми се познаваат врвовите, и не сакам да си ја шишам. Нека расте, така најповеќе ме личи. Еднаш порано се потшишав скроз кратко до раменици со степени и бев за никаде, ич не ми седи кратка коса. Некому да, ама мене не. :)

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Не ја пеглам ниту ја виткам ама заради фенот ми се оштети зимата... :worried: Сега ќе одам на фризер па нема да употребувам повеќе фен :wasntme:

5. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Имам виткана коса и постојано ја фенирам, па пред некој ден бев да се шишам и така.. :)
    Иначе ич не ја сакам виткана, затоа што локните не ми се убави какви што ми биле кога сум била мала, туку сега ми се само онака бушави затоа што како сум растела така ми се исправувала косата и сега имам само онака малце виткана коса, но не ми е права, а таква ја сакам.. :)
    Не сакам да се шишам, затоа што сакам да ми биде долга косата, но редовно ја шишам и цело време ми е кратка, ич не ми расте.. а ако ја чувам ќе ми расцвета и не ми е убава, така да штом ќе видам дека имам расцветани врвови одма идам се шишам. :)

6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  7. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Имав преубава коса, густа, долга, права..Незнам што се случи, можеби од секојдневното миење, ми се изретчи и ми се расцвета. Ја ишишав 3-4 цм, но пак е исто. Дали некој знае добра маска за коса, онака од домашни произоди за расцветани врвови и слабо влакно?

8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Пред некое време се ишишав, скратив се што беше расцветано, купив Gliss спрејот жолт, и после миење коса ОБАВЕЗНО ставам и еве сега извесно време после шишањето е поминато, врвовите уште не ми се расцветани, а обично до сега би ми биле. Пу,пу,пу.

Следно планирам и црниот да го купам, чисто за промена, а и би требало да е уште подобар.

Па кој не пробал, нека проба,мислам нема да ве остави без позитивни резултати. :)

9. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    немој да ја фенираш остави ја природно да ти се исуши,јас така и правам и ја врзувам во пунџа а имам коса до половина и ретко ми цвета скоро 5 месеци ја немам скратено ама и користам сто ти не :)

10. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    MandyLane јас ги имам пробано и другите спрејови на Gliss ама црниот е најдобар зосто содржи кератин x3 и кога ке осетам дека ми е виткана се прскам не користам упатство после миење :lol: и за неполн месец косата ептен има промена и не ја пеглам ни фенирам а цветови ич :D

11. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Јас пред 2 дена се шишав и сега супер ми е.И си зедов Ревлон спреј за коса најубав од сите е!Дефинитивно.Со зелен чај е,а како пак мириса свежо ммм...850 денари го платив кај фризерката го зедов и од сега не го менувам.Жолтиот на Глис не ми е убав.Фризерката ми рече на 2 месеци мора потстрижување на долгата коса барем по 1 сантиметар два.И побргу растела,а јас на 5 месеци се шишав :lol:
    Иначе ви ја препорачувам Светле фризерката кај Канела во зградата е,студиото е Ред Хот Ред,најубава фризерка до сега.Си ја пронајдов мојата идеална фризерка.

12. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А колку пари е црниот Gliss. Чим го фалите мора да се купи.

13. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    215-220, и искрено мене жолтиот ми е многу поубав.

14. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Епа девојки да не ви е жал ако фрлите пара повеќе за скратување на косата.Јас си реков ај да заштедам малку отидов кај една 150 денари е шишањето(прилично млада е фризерката ама одаааамна работи) и коа зема со нешто као жилет да ми ја скратува косата а не со ножички,леле срце ми застана да не ми се дооштети косата.Изгледа дека многу гужва имаше ама секогаш кај неа е така,секогаш!И еве месец дали помина врвовиве си бараат ножици.И сега јас за тие 50 денари што сакав да ги заштедам ќе додадам уште 150 и ќе си се ишишам како човек.На проверено,кај старата фризерка.

15. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    640
    Феминки..да ве прашам..мислите ли дека е добро сега пред да се бањам да ставам на косата или барем на врвовите мед? зш сакав да ставам нешто природно а само тоа ми се најде дома :lol: Ве молам, кажете ми, фала однапред :)

16. sandricka1

sandricka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    Сте слушнале за коњскиот шампон сто ја регенерира косата и го забрзува растот?

17. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
  18. sandricka1

sandricka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    ке го има за едно 15 дена во македонија :) јас го пробав и е нешсто фантастично

19. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    Дали си информирана каде ќе го има? затоа што баш сега го прочитав текстот на пгоре ставениот линк за овај шампон јој истакнува дека бил прескап за да се проба и да се види дали навистина дава резултати... те молам доколку можеш повеќе детали да кажеш за шампонот :)

20. sandricka1

sandricka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    ке ви оставам контакт телефон штом пристигне во Македонија . Шампонот е фантастичен