И јас имам рацветани врвови.Еднаш ја испеглав и одма.. Сега закажав на фризер..не гледаам друго чаре..
Уф морам девојки да ви кажам дека косата ми е направена катасторфа,значи катастрофа. Едвај е пораснав долга,и си е сакам ваква каква што ми е,значи оваа должина.Али премногу ми е расцветана значи на врвовите,и тоа страшна работа :'( Морам да е шишам. Ама мислам дека вака ми расцвета затоа што е сушам со фен,додека е оставав сама да е исуши беше друга работа. Туку сакав да ве прашам,дали има некој спас за да не ми се расцветува олку косава? Иначе ја шишам на секои 2-3 месеци
И да ги потшишаш расцветаните врвови пак додека ти порасне пак тие ќе си расцветаат. Пробај со маски, силиконски капки и други средства па колку толку да не се познава. И јас имам мал проблем, ама ич не ми е гајле не ми се познаваат врвовите, и не сакам да си ја шишам. Нека расте, така најповеќе ме личи. Еднаш порано се потшишав скроз кратко до раменици со степени и бев за никаде, ич не ми седи кратка коса. Некому да, ама мене не.
Не ја пеглам ниту ја виткам ама заради фенот ми се оштети зимата... Сега ќе одам на фризер па нема да употребувам повеќе фен
Имам виткана коса и постојано ја фенирам, па пред некој ден бев да се шишам и така.. Иначе ич не ја сакам виткана, затоа што локните не ми се убави какви што ми биле кога сум била мала, туку сега ми се само онака бушави затоа што како сум растела така ми се исправувала косата и сега имам само онака малце виткана коса, но не ми е права, а таква ја сакам.. Не сакам да се шишам, затоа што сакам да ми биде долга косата, но редовно ја шишам и цело време ми е кратка, ич не ми расте.. а ако ја чувам ќе ми расцвета и не ми е убава, така да штом ќе видам дека имам расцветани врвови одма идам се шишам.
Имав преубава коса, густа, долга, права..Незнам што се случи, можеби од секојдневното миење, ми се изретчи и ми се расцвета. Ја ишишав 3-4 цм, но пак е исто. Дали некој знае добра маска за коса, онака од домашни произоди за расцветани врвови и слабо влакно?
Пред некое време се ишишав, скратив се што беше расцветано, купив Gliss спрејот жолт, и после миење коса ОБАВЕЗНО ставам и еве сега извесно време после шишањето е поминато, врвовите уште не ми се расцветани, а обично до сега би ми биле. Пу,пу,пу. Следно планирам и црниот да го купам, чисто за промена, а и би требало да е уште подобар. Па кој не пробал, нека проба,мислам нема да ве остави без позитивни резултати.
немој да ја фенираш остави ја природно да ти се исуши,јас така и правам и ја врзувам во пунџа а имам коса до половина и ретко ми цвета скоро 5 месеци ја немам скратено ама и користам сто ти не
MandyLane јас ги имам пробано и другите спрејови на Gliss ама црниот е најдобар зосто содржи кератин x3 и кога ке осетам дека ми е виткана се прскам не користам упатство после миење и за неполн месец косата ептен има промена и не ја пеглам ни фенирам а цветови ич
Јас пред 2 дена се шишав и сега супер ми е.И си зедов Ревлон спреј за коса најубав од сите е!Дефинитивно.Со зелен чај е,а како пак мириса свежо ммм...850 денари го платив кај фризерката го зедов и од сега не го менувам.Жолтиот на Глис не ми е убав.Фризерката ми рече на 2 месеци мора потстрижување на долгата коса барем по 1 сантиметар два.И побргу растела,а јас на 5 месеци се шишав Иначе ви ја препорачувам Светле фризерката кај Канела во зградата е,студиото е Ред Хот Ред,најубава фризерка до сега.Си ја пронајдов мојата идеална фризерка.
Епа девојки да не ви е жал ако фрлите пара повеќе за скратување на косата.Јас си реков ај да заштедам малку отидов кај една 150 денари е шишањето(прилично млада е фризерката ама одаааамна работи) и коа зема со нешто као жилет да ми ја скратува косата а не со ножички,леле срце ми застана да не ми се дооштети косата.Изгледа дека многу гужва имаше ама секогаш кај неа е така,секогаш!И еве месец дали помина врвовиве си бараат ножици.И сега јас за тие 50 денари што сакав да ги заштедам ќе додадам уште 150 и ќе си се ишишам како човек.На проверено,кај старата фризерка.
Феминки..да ве прашам..мислите ли дека е добро сега пред да се бањам да ставам на косата или барем на врвовите мед? зш сакав да ставам нешто природно а само тоа ми се најде дома Ве молам, кажете ми, фала однапред
Дали си информирана каде ќе го има? затоа што баш сега го прочитав текстот на пгоре ставениот линк за овај шампон јој истакнува дека бил прескап за да се проба и да се види дали навистина дава резултати... те молам доколку можеш повеќе детали да кажеш за шампонот