Ништо не може да ги „спои“ повеќе да не се лажеме, само се кратат до кај што е расцветано. Јас дома коа неам што да праам земам ножички и кај видам расцветано влакно го кратам до кај што е расцветаното, оштетениот дел да го нема, за да продолжи да си расте нормално влакното. Иначе само на фризер, ШИШАЊЕ! А коњскиот шампон го има во темата „Како побрзо да ми порасне косата“ и колку што сум читала помага во растот.
дали користите масло било какво на врвовите од косата и ако користите ве молам предложити ми некое???
Јас веќе околу 7-8 месеци го користам бадемовото масло, ама забележав дека во последно време врвовите ми распукаја ама не многу. Мислам дека тоа е последица од користење на фенот преку зимата. Иначе ниту ја пеглам ниту ја виткам, а на лето воопшто не ја сушам
Епа јас им најдов лек на моите расцветани врвови. Та даа!! And the image is sooo teeny-tiny... Anyways... Само два пати ја искористив, и ете, меки, здрави врвови. Уште еднаш ќе е доволно. Бидејќи само бели точки има на некои, сеуште не расцветале Едит-мене слика не ми се прикажува. За тие со истиот проблем-се работи за спрејот од Шаума, тој со шеа путер и косово масло. Сега видов и тој на Авон, другарка ми ја користи, ефективен е.
и мене овој ми помагаше за расцветаните врвови ама не ми помагаше за сјајот а и ми беше сува косата мене повеќе ми се свиѓаат спрејовите GLISS од едно спрејче дури не целосно употребено ми се видоа брзо резултатите за еден месец а од авон по 3то искористено тогаш имаше видни резултати абе едноставно за да не ти бидат расцветани врвовите не се мијте со многу топла вода во зима не се фенирајте често повеќе сушете ја природно и не се пеглајте и нема да ви цветаат толку врвовите
еден час пред миење ставам маслиново масло на врвовите, додека ми е водена и ставам регенератор од Гарниер па повторно ја оплакнувам, а потоа откако ќе ја исушам и ставам силиконски капки. Помага!
Силиконски капки по секое миење и маслиново масло еднаш неделно користам во последно време и има резултати
Извинете ако сум оф топик... ама сакав да ве прашам за мислење. Користам веќе околу 8-9 месеци бадемово масло и супер ми ја направи косата, ама гледам го фалат и чичковото. Кое е подобро, бадемовото или чичковото масло ?
Jас ја користам оваа маска за интензивен обновувачки и хидратантен третман за протеинско прихранување и хидратација на многу сува коса,во космо ја купив околу300-400 ден,мислам дека бесе ама косата ми ја опраи ептен,многу ми бесе уништена ми се кинеше скоро а сега ми е далеку подобра.
Јас си ја изгорев косата со фен . Сакав малку набрзинка да ја подисправам и кога одеднаш замириза на загорено хахаах. Мислев ништо страшно е ама сега целата ми е таква разлетена како изгорена . Па се мислам дали мед ќе и помогне или некое масло... или само ножиците и се лекот сега
Што се немам користено за расцветаните врвови ама залудно. Единствено решение е редовно потстрижување (иако многу ми е тешко да се одлучам на тој чекор) ама сепак подобро е пократка и здрава коса отколку долга и оштетена.