Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    I mojata e sega rascvetana treba da se shisham :)

2. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Дали некој ги има користено капсулите од Докторс во портокалева упаковка се, не можев да најдам слика. Пишеше дека се за расцветани врвови, а ефтини беа околу 50 денари :)

3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас моментално имам расцетани врвови.Имам закажано за шишање во понеделник .А и друго чаре незнам баш..

4. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Незнам дали овој мој проблем одговара за оваа тема, да не бидам офф топик. :)
    Мене косата и не ми е баш расцветана но некако ми е разбушавена :( . Имам и некои антени и воопшто неможам да ги средам сега ни силиконските капки не ми помагаат баш. Незнам од што бидна ваква а воопшто не ми се допаѓа како излгеда. Чаре некое? :?: :?:

5. SEKSI.BARBI

SEKSI.BARBI Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    43
    земи селиконски капли :!:

6. LaPrincipessa

LaPrincipessa Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Клас Ревитал ги користам.Многу се добри.

7. mem3

mem3 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Откако ќе ја измијам косата некако ми е со многу волумен и глупаво ми изгледа, многу ми се плетка и имам некои мали влакненца што ептен стрчат (освен ако не ја испеглам косата, а последно време не ја пеглам освен за излагање) Како можам да го средам сето тоа? :)

8. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Мем, смени го шампонот ако ти прави преголем волумен. А малите влакненца што ти стрчат може да ги средиш со гел за коса. Барем јас така ги средувам. Финтата е што нема да ти стрчат , ама потоа косата ќе ти е многу цврста од гелот и ќе треба да ја измиеш ако нанесеш повеќе. Затоа кога ќе си правиш пунџа или ќе ја фаќаш во реп со ластиче внимавај да ставаш помалку гел. Кога ќе се вратиш дома пушти ја косата и на чешелот нанеси малку вода и исчешлај ја косата. Или раката навлажни ја и помини таму каде што имаш гел за да не ја мијаш секој ден. :)

9. mem3

mem3 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    фала ти даниела :)

10. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Јас никогаш сум немала проблем со расцветани врвови ама затоа по секое бањање ставам силиконски капки. Сум пробала повеќе но секогаш се враќам на оние на Клас, најдобри се. Ако имате ваков проблем пробајте, мислам дека силиконските капки се најдобро решение. Тоа и редовно потшишување (иако овде јас и не сум редовна :$ )

11. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    15
    А колку пари се и каде ги има?

12. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Јас ги купувам од аптека, ги имам видено и по поголемните маркети ама да знаеш во Космо на пр. ги нема. Околу 300 денари се, ама многу се добри. :)

13. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Оние од Авон зеленките се многу убави, многу убаво мирисаат. :inlove:

14. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Излегов позадоволна од капките на Орифлејм отколку на Авон.

Изненадувачки факт ,со оглед на тоа дека за сите останати производи важи обратното.

Не ја мрсат косата ( а ги нанесувам секојдневно ,за разлика од капките на Авон кои ги ставав само после миење и косата масло ми ја правеа) ,мирисааат прво тешко ,а потоа како се ветрее мирисот ,така е посензуален.

Имам уште пола шишенце , не сум стрижена од Октомври , а косава и не ми е толку расцветана.

15. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    За расцветани врвови само редовно потстрижување е спасот.

За санирање колку толку помага бадемово масло , силиконски капки избегавам зошто не се одмиваат и ја пржат косата во комбинација со сонцево.

16. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    капките на авон тие зелените не се за заштита на врвовите, туку за сјај на врвите, да не изгледаат толку расцветано.. не ги штитат од топлина или слично :^)

17. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Долго време ги користам зелените капки на Авон и сум презадоволна ем ги прекриваат оштетените и расцветани врвови а и бидејќи нон стоп се пеглам па така да ставам и пред пеглање и можам со сигурност да кажам дека ја заштитуваат косата од топлината

18. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Сега косата ми е за кратење, ама ке одам на одмор и се мислам што да правам, да ја кратам сега или од коа ке си дојдам од одмор !??! И многу почна да ми капи косата, дали е од времето, дали е од тоа што морам да ја скратам вие што мислите !?

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.645
    Подобро после одмор , зашто од изложеност на сонце вода уште повеќе ќе распука и ќе се оштети

20. pupymor

pupymor Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    и јас имам ист проблем и незнам... неможам да не ја измијам косата на секој втор ден но мора да се „жртвувам“ :)