Расцветани врвови

Discussion in 'Коса' started by jasmin, Nov 19, 2009.

1. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Фризерката за расцветаните врвови, а и општо за оштетениот дел на косата ми препорача пантенол. Ќе видам ако има во аптека да купам поголемко шишенце, оти по маркетите има само ампули. Па
    ќе пишам за резултати :)

2. Macushkaa

Macushkaa Нов член

До пред 2 месеци ми беа мн расцветани врвовите.. и е скратив до кај што ми беа..
    Сега Фала Богу 2 месеци еве, ич не ми е расцветана. :)
    (Нон стоп е пеглам изгледа затоа така се оштетува..сега одбегнувам дур сум дома да е пеглам,е пеглам само за излегување затоа што мн горит.)

3. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Јас имам расцветани врвови и оштетена ми е косата дека стално ја пеглам а и плус фарбана ми е, ама сега си купив Глис, регенератор што не се плакне, тој со црната опаковка што пишува 3 пати повеќе кератин и ПРЕзадоволна сум, значи од две ставања косата ми е многу подобра, помека, со повеќе сјај. Многу сум задоволна и се исплати за тие пари, јас го купив 214 денари :)

4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Јас имам една лоша комбинација - мрсна коса со распукани врвови.
    Често менувам фризури, а сега принудно ја сменив за да можам да ри следам врвовите и да го намалам расцветувањето. :D Имам таква инаетлива коса на која што и да се обидам, морам да го повторам за да има барем мал резултат (освен шишањето :P ). Одамна си имам научено една лекција - се што е природно има многу поголем резултат од она што е со бар код :) Иако не штети да се проба и со тие производи. Па еве си следам некои такви работи па косата ми е во подобра состојба. Ми се намали и мрснотијата. Е сеа, не можам истото да го кажам и за врвовите, ама работам на случајот ]:)

5. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Што ги е*ам ќе ги сечам 8)

6. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Со братучетка ми го порачавме овој сериум од АВОН на Advance Techniques ( син е ) и проблемот е што не знаеме како да го користиме , на сува коса , на влажна , пред миење....... на производот не пишува упатство , ако некоја го користи или го има користено нека пише , благодарам однапред :D

Attached Files:

7. Lining

Lining Истакнат член

За ваков проблем само шишање друг совет немам. Не ја одржувам мојава коса со некои си глупости. Искрено каква е таква е.

8. Miss.Selfridge

Miss.Selfridge Истакнат член

вака да ви кажам , не сум ја шишала можеби година ипол косата и квалитетна ми е и долга ми е до гз , се лажете дека ако ја шишате на секој месец демек ке ви расте побрзо , косата расте од коренот а не од врвовите , секако дека ке ви изгледа поздраво и ке ја обновите , али ако знаете да ја сочувате , јас на пример и ставам маска на секое миење Gliss Schwarzkopf Keratin complex repair црна со златно е и мнг сум задоволна , освен тоа пред секое миење ја давам у масла (чичково,маслиново,бадемово) ма кое и да е , значи ако ја негувате редовно и СЕКАКО не ја изложувате на топлина , не ја пеглате ниту пак ја сушите со фен ви гарантирам дека ке имате здрава долга и сјајна коса :)

9. Miss.Selfridge

Miss.Selfridge Истакнат член

јас го користев пред некое време и одличен ви е изборот , значи после секое миење на влажна коса само врвовите ке ги намачкаш и НЕ ГИ одмиваш , така ја сушиш , стварно има резултат :)

10. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Доволно е еднаш да ја изпеглам косата ( затоа и не ја пеглам ) и да ми се познаваат напукани врвови, мредовно користам капки за коса овие од Авон, порано имав едно масло од фризерката го купував и мнпогу ми се допаѓа многу е економично, сега имам други капки за коса, и ми ја прават косата така мека и убава инаку без капки нема никаква заштита

11. Nati.P

Nati.P Популарен член

Лек за расцветани врвови? Редовно потшишување, па макар и пола сантиметар, еднаш месечно или барем во два месеци. После пеглање на врвовите обавезно ставам серум за врвови од авон тој што е. Ако не ставам, ми стојат некако суви. А во последно време баш и не ја пеглам косата, природно ја измазнувам. Откако ќе ја измијам ја бришам некои си 5-10 минути со крпа, значи ја наведнувам главата надолу и ја стругам косата (не знам како поточно да се изразам), па немам потреба од пеглање. Малку оф топик, не замерувајте ;) :D

12. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Се стрижев пред 3 месеци и незнам дали да одам на фризер и малку да ја скратам, Вие девојки што велите да одам или рано е? :)

13. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Па види си по косата дали ти треба стрижење или не. Зависи и колку често ја пеглаш, сушиш со фен и сл. Кај мене секој месец треба, многу често ја изложувам на топлина.

Жолтиот глис помага во спречување на расцветувањето на врвовите или слабо, м?

14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^ Па, мене ми помага. Го ставам по секое миење на мокра коса и или ја оставам да се суши природно или со фен, сеедно. Не дека е некое трајно решение, се знае кое е решението за испукани врвови, ама солидна превентива е.

Pocahontas.93 likes this.
  15. LaBella

LaBella Популарен член

Промени си го овој ритуал (да го наречам), бидејки баш тоа предизвикува пукање и двоење на влакното

16. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Мене искрено ич не ми помогна.
    Го купив поради позитивните критики тука и уште неколку препораки од блиски, но ете...
    Мене лично не ми помогна. Дефинитивно не би го купила пак.
    Позитивно кај мене беше тоа што прекрасно ми мирисаше косата. Толку.

Pocahontas.93 likes this.
  17. Tenkai

Tenkai Популарен член

Мене косата ми е ептен расцветана, до пола должина ми е сигурно. Работата кај мене е што не сакам да одам на фризер и одам многу ретко, кога баш морам да се шишам и затоа и после шишање имам расцветани врвови. Знам кога ми е досадно да си ги разделувам, иако баш тоа и не е добро за косата.

18. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Лекот е дефинитивно во редовното потстрижување на косата. Кога веќе ќе распукаат нема назад, може само да се спречи. Јас котистам бадемово масло пред миење на косата еден час, и регенератор и спрел на Глис од црниот и сум презадоволна од таа комбинација. Сега баш маслото ми е при крај па читам овде дека и ореовото било добро, баш ќе си купам такво сега :)

19. luncika

luncika Популарен член

Мислам дека ова е најсоодветна тема за моево прашање, користам керамичка пегла , марка Rowenta што би требало да значи дека не треба да се оштетува косата многу.. Но по неколку користења забележав дека врвовите ми се ужасни! Суви,расцветани.. а се ишишав пред 1 недела т.е пред да почнам да се пеглам...
    Совет ? Како да не ја оштетувам толку косата ? :/

20. Sanniii

Sanniii Популарен член

^ Не користи преса толку често, особено сега во лето кога и сонцето ја гори косата. Почни да ставаш маска или регенератор на оштетените врвови. Исто има и од авон некои спрејови за заштита на косата од топлина, само не знам колку се корисни.