Како што ти рекла Сани, не ја пеглај косата во летниот период. Користи силиконски капки често, и регенератор или маска често. Имаш многу спрејови и гелови за заштита на косата од електричните апарати. Се користи пред пеглање, фенирање или обликување со фигаро. Јас го користам заштитниот гел од Орифлејм и сум прилично задоволна.
Понапред редовно имав расцветани врвови кога ја пеглав и хемиски ја третирав косата.Сега ја сушам природно,значи без фен,и ставам малце силиконски капки на врвовите.Многу ретко за пеглам и можам да се пофалам дека го решив проблемот со расцветаните врвови.А да и еднаш неделно ставам маска...
Баш прееска го гледав овој гел. Значи ефикасен е? Бидејќи јас често ја пеглам косата ми треба нешто вакво. Се нанесува на сува коса пред да почнеш да ја пеглаш?
Гелот се нанесува на мокра коса. Ефикасен е што се однесува до врвовите, но мене многу брзо ми ја мрси косата и од кога ќе ја испеглам како статична ми е, односно не како на рекламине лепршава, сјајна и со волумен. Но зависи од косата, можеби кај тебе ќе има друг ефект.
Ставам маслиново масло на косата за распуканите врвови ама само уште толку посуво делува дали само јас имам ваков ефект?
јас маслиновото масло на косата го ставам кога сум на плажа, како заштита од сонцето.. Ама не ми е косата посува од него :/ иначе силиконски капки му се мајката. Барем кај мене
Ништо не ми помага освен шишање секој месец , ама не се шишам, ич неќам... Ама па и неам многу расцветани врвови, така да не ми е проблем
единствен лек за испукани врвови се ножиците и ништо друго-колку почесто ја кратите по мааалце тоа подобро!
нема врска еве мене ми помага жолтиот спреј од глисс за испукани врвови кога си ја пеглам косата другиот ден одма забележувам расцветани врвови и кога ќе си ја измијам косата и ставам од спрејот по исушување на косата расцветаните врвови ги нема незнам може на сите не помага ама мене и тоа како ми помага
Расцветаните врвови кога веќе еднаш ќе расветаат им нема НИКАКВА помош. Не постои нешто, и не е логично да постои нешто што влакното поделено на два дела, ќе го врати во нормала, пак во една целина. Спрејот не глис помага за да не дојде до пукање и кинење на влакното. А тоа што тебе ти се чини дека испуканото го оправа е најверојатно затоа што ги мокриш со спрејот, а на мокро влакно не се познава дека е испукано додека пак не се исуши, или незнам....ама нема шанси (т.е јас не верувам) дека може да ти го излечи
Toчно. Се согласувам со Алиса. Можеби спрејот го забавува на некој начин процесот на пукање на влакното, меѓутоа вакви резултати не се својствени за него и по извесно време, метилот пак си е на косата. А и на самиот спреј позади на декларацијата си пишува - привремен ефект на полесно расчешлување и заштита од пукање на врвовите. Значи, првенствено намената му е за расчешлување, а послем и за заштита или „заштита“ на врвовите, сеедно. Таа некоја си заштита не е трајна, значи ги маскира расцветаните врвови, ама не значи дека ги снемало, во никој случај. Еве конкретен пример со мене - редовно ставам од спрејот на мокра коса, потоа сушам и косата нагоре ми е супер, ама врвовите се познава дека се суви. Дури можам да си проценам колку ми пораснала косата, зашто и ми се виткаат. Кога ќе се исфенирам со четка - нема испукани врвови, т.е. ако прочепкам низ косата се гледаат, ги наоѓам, ама така од око не се приметува колку и дали ми е расцветана. Е сега, друга вистина е дека откако го користам спрејот навистина побавно ми пукаат врвовите (ама сепак пукаат и неизбежно е кратење, макар минимално), сепак се сомневам, да не пак се работи за пласибо ефектот исто како со апчињата.
jaс го користив нема никаков ефект и плус тоа мене многу ми се измрси косата од овој шампон и не мириса многу убаво шампонот не го препорачувам
Спрејовите за коса само создаваат заштитен филм на влакното,а не ги опоравува веќе расцветаните врвови. Кога влакното пука,односно се дели спас е само да се потскратат. Мене па воопшто не ми одговара тој на Glis имам чувство како да ми е маскирана косата и ми тежи.
Јас пак не сум имала некој проблем со расцветани врвови. Имав коса до половина а може и подолга и немав. За расцветани врвови нема спас, може само привремено да се "залепат" со некој производ а за да се остранат само кратење. Јас ја сушам со фен само во зима косата, а ретко ја пеглам или виткам бидејќи ми е густа и тешко е. Имам благо брановидна коса.
а како е можно мојата коса што е до гз веќе а не ми цвета?? само врвовите ми се сушат еве сеа треба да ги кратам ама долго време се немам шишано