Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    247
    Здраво девојки..Незнам дали некој има како мојата коса :x Незнам повеќе што да правам со косава :x Многу ми е долга до половина ми е ко ке ми е водена а кога ќе ми е сува ми е до малку подолу од раменициве :sweat: Не знам што да правам..Пробав секакви шампони од авон орифлејм од продавници од аптеки и ништо |( Многу ми е сува и маски ставам и регенератори и све фала богу немам проблеми со испукана коса-метил. Уште тоа ми фали.Дали знаете некој шампон за многу сува коса..сакам да ми биде мрсна со сјај ...Не ми е изгорена косава но многу ми е лесна и ми лета на сите страни дури ни цело шише силиконски капки не ми помага..Итно ми треба помош..Ако знае некој нека ми кажи и заборавив да ви кажам имам виткана и бујна коса :worried: :@

2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Виткана коса кога е мокра нормално ке биде долга ,па не знам дали некој препарат би ти помогнал само преса и е мајката на таква коса ако сакаш да ти биде права и долга :D да имаше шампони за исправување на косата никој немаше да се пегла :D но тоа ја гори косата, ако не сакаш виткај ја со пена или обликувај ја со нешто имаш тема за виткана коса , провери таму не знам јас имам коса права како праз :D
    Е сега сакам да прашам некој што користи бадемово масло јас читајки ве тука земав и јас да пробам , дали од како ке и ставам масло и ја измијам дали да ставам регенератор, ? Или само шампонот да не и дојде многу на косата и масло и регенератор :?:

На AnGeL4e009 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    за рок од 1 година косата ми е нијансирана 3 пати и немам распукани врвови е сега ке се запрашате како?
    неделно еднаш ставам масло на косата од орев кокос бадем било какво и го дрзам едно3-4 часа потоа ја мијам со шампон и обавезно ставам балсам на лореал од црвениот и обавезно ја стришам на 5-6 месеци по 2-3сантима сега за сега ми успева

4. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    493
    И мене косата порано мн ми цветаше и се и сешто пробав џабе беше се ,дури и силиконските капки не ми помогнаа. Почнав да ставам бадемово масло навечер ( пред да си легнам ја виткав косата во пластична капа и преспивав со тоа) барем 2 пати во месецот, а ако немав бадемово ставав маслиново , рицинусово или ореово... Или па некогаш и маска за коса ставам. Косата ми доби на сјај , ми се зацврсти и веќе немам проблеми со цветање.

5. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Дефинитивно лекот за расцветани врвови се ножичките.
    Јас пред некое време се ослободив од нив, но сеуште врвот на влакното ми е суво и совет од фризерката добив да не ја пеглам или фенирам нареден период, колку што можам да ја сочувам природна, или да ја носам во плетенка/репче додека пак порасне, и пак да го дошишам тоа сувото. Намерно не го ишишав и тоа последниот пат, зошто ептен друга форма на фризура ќе ми дојдеше.
    Сега само ја мијам, не ставам хемии, ја сушам со фен но не до потполна сувост и така после ја плетам или си легнувам со лабаво пунџиче за да личи на нешто утредента. И обавезно пред наредното миење и ставам некое растително масло (бадемово или чичково). Се надевам ќе ми се вратат моите убави локни.
    За mimiiiii јас бадемово масло ставам ноќта пред да се бањам или барем неколку часа пред миење коса. После тоа нормално си ја миеш косата со шампон и понатака и ставаш све што и ставаш по твој режим. Она на кое јас внимавам, е кога ставам масло претходно да немам ништо ставено на косата, мислам на лак или пена или некои капки, восоци....нели за маслото да си упие и делува, да омекне и даде сјај. ;)

6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Долго време немам расцветани врвови си ја негувам косата ама најдобар лек се ножиците барем еднаш на 2 месеци. Добро е маслиново масло да се става на косата и обавезно маска еднаш неделно и да помалце пегла фенови и фигаро и друго препарати што и не се големи пријатели на косата. :)

7. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Посебно во овие студени денови, нега на косата е неопходна. Покрај редовно потстрижување, може да ја испробате и маскава на Gliss-intense repair [​IMG] :)

8. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Баш сега си нарачив од Авон капките за коса,за рацветани врвови.Па ќе видиме :)

9. m.maca

m.maca Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Мене многу ми помогнаа, се надевам дека ке ти помогнат и тебе :)

10. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    ако може слика од тие капки од авон?? :)

11. m.maca

m.maca Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    eve gi kapkite, za poke informacii pisi mi lp ;)

Прикачени фајлови:

• kapki.jpg
      kapki.jpg
      Големина на фајлот:
      35,9 KB
      Прегледи:
      375
  12. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    2.597
    И јас ги користам капкиве од авон , ама не сум многу задоволна

13. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
  14. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Лек за расцветаните врвови нема, само ножички. Сите други препарати што ги користиме можеби малку ја "маскираат" косата па ни изгледа како да ни помогнале, т.е само прават да не се забележливи толку сувите врвови, но не :!: и да исчезнат целосно, тоа што е веќе расцветано, неможе да се опраи.
    Е сега можеме само да дејствуваме да ни се зајакне косата и таа што е здрава, да не пука така лесно со тие масла, ампули и чуда.. :)

15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Otkako prestanav da ja bojadisuvam kosata i da ja peglam,mnogu retko naletuvam na rascvetano vlakno.Duri i ne mora tolku cesto da ja kratam kosata,a toa me pravi srekna.Preventivno stavam kapki,zaboraviv kako se vikaat,lilavi se po boja.

16. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Незнам дали е ова соодветна тема за мојов проблем ама не најдов друга. Немам расцветани врвови туку косата ми е како ЖБУЊЧЕ понекогаш хахха.Незнам зошто е така сум слушнала дека витканата коса е многу осетлива на ладно време и може да биде таква кога е ладно. И кога ќе ја исчешлам целата се разлетува одвај ја скротувам. Не е баш целата таква само одпозади ми е по бушава а незнам зошто дали од ладното време или..

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Најдобри капки нема што

18. Marta.Zarko

Marta.Zarko Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    сум користела мн видови на капки за коса но ниедни не ми помагаат јас не ја фарбам косата и не ја пеглам секојдневно, еднаш во месецот но неможам да се справам со расветаните влакненца редовно се шишам но ништо едниствено нешто што ми помага малце е павловичевата се мачкам со неа пред бањање и има убави ефекти ми замачкува очи дека повеќе ги нема :)

19. Skid.Row.And.Life

Skid.Row.And.Life Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Мене често ми расцветуваат врвовите на косата,па затоа и често ја шишам :)

20. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Се сложувам со тебе,на овие капки им нема замена.Јас сум многу задоволна,и од капките и од шампонот ) зелениот ) 2 во 1 исто така од Авон.