Како што сватив зборат за Генера маската е преубава и ја има во секоја продавничка и маркет и е околу 110-130 ден има разни јас ја користам оваа.
Силиконските се ставаат пред пеглање на косата , па нели ги ставаме за за да ја заштитат косата од горење
не знам мене што ми се случи наднаш ! Косата постојано ја пеглам барем еднаш неделно и не сум шишана можеби едно 4 месеци и наеднаш приметив последниве две неделеи почна да ми цвета убрзано... никогаш ова не ми се случила...наеднаш некако...не знам...си се чудам
Од 4 месеци нешишање и пеглање најмалце еднаш неделно чудно е што не цветала до сеа, а не што сега наеднаш расцветала. Така да дека крајно време е да си го посетиш фризерот.
Ако ја пеглаш олку, барем еднаш на два месеци минимум мора да ја шишаш. Не е за чудење што толку ти расцветала.
Јас ставам после пеглање.. Додуша на тие што ги имам пишува дека може и на сува и на мокра коса, ама јас одсекогаш на сува сум ставала, и фризерката така ми става Ај баш ќе пробам и на мокра, што има врска
И мене ми се расцветува.. ама мрсна ми е. :/ Јас имам коса со поголем степен ишишана, мајка ми ми вика дека било заради тоа. Колку е точно незнам, сепак ќе видам да побарам маска, па да не ми се прави така
Силиконските капки се мрсни и со нанесување веднаш пред пеглање резултира со пржење на косата. Голема грешка е да се ставаат пред пеглање. Ако веќе ставате силиконски капки, користете ги на равилен начин. Тие се нанесуваат на влажна коса еднаш до два пати неделно бидејќи косата и од нив може да се засити и да го има спротивниот ефект ако се употребуваат премногу често. Доколку одлучувате да ја пеглате косата, ако е толку неопходно (бидејќи при капењето веќе сте нанеле), ставета капки барем половина час пред пеглањето за да има време мрснината од капките да се впие во влакното. Во случај кога ставате веднаш пред пеглање, ја загревате мрснината наменета да навлезе во влакното и кога ќе навлезе е премногу загревана и на тој начин се создава поголем проблем и поголемо оштетување на влакното од косата. И доколку ги нанесувате веднаш после пеглање, резултира со искршување на влакното (особено на она кое е квалитетно) и да се почекаат барем десетина минути од заврувањето на пеглањето па потоа да се нанесат капките.
Забележав шампон Dove за расцветани врвови, дане има некој искуство да кажи дали помагат, незнам дали да си земам ?
- Е затоа треба да си ја заштитуваме косата, коа се бањаме да не излегуваме надвор одма, да не употребуваме фенови и пегли. И да си користиме маслиново масло редовно... Да си правиме домашни маски, и редовно - барем на секој 1, 2 мес. да си ја потскратуваме косата... Не би имале расцветани врвови А и мислам дека нема помош, ако приметиш дека ти расцветува косата -скрати на време, за да не отиде тоа погоре
http://3.bp.blogspot.com/-WRvMWwwFgpo/T ... 040233.JPG Го купив ова масло за коса пред 2 недели и е најпрекрасно од сите што сум ги користела до сега. Може да се користи како третман пред капење, на мокра коса како заштита од топлина и на сува коса на врвовите како силиконски капки. Прекрасно е, малку е скапичко 600 денари ама дефинитивно вреди а и треба да трае околу 5-6 месеци
Lek za ascvetani vrvovi osven nozici drug nepostoi, znaci def dzabe vi se i kapki i masla i kakvi ne skapi shamponi rascvetanoto ne se spojuva nikako ! Mojot nacin na tretman za mojata kosa koja pupupu da ne ja urocam e zdrava s epten minimalen cvet koj ne se ni primetuva e sledniov. Pred da pocnam so sevo ova fino otidov na frizer da mi ja skrati nekoj 3-4 santimi bez da ja retci frizerkata i naglasiv retcenje nikako bidejki moe mislenje e deka izretcenata kosa pobrzo sveta. E sega za mene izmislena imenka e fenot, peglata i figaroto neznam kako izgleda toa. Pred sekoa mienje znaci ako utredenta planiram da ja mijam kosata vecerta stavam nekoe maslo na vrvovite oreovo, cickovo najnovo si kupiv maslinovo i odspivam so istoto cela vecer, kosata mi e vrzana vo pundza. Se mijam so shampon od gliss beliot i go koristam istiot regenerator, prekrasni se spored mene nema poubava kolekcija od gliss. Potoa na polumokra kosa stavam kapki za zashtita od avon obicnite zeleni. Se nadevam pomognav na nekoj, kaj mene ova uspeva vo zashtita od cvetanje.
toa shto stavash kapki pred sushenje okej e go svakam megutoa na suvo kapki pa pegla ushte poveke ja gorish kosata toa ti e ko staj zejtin na nekoja bluza i opni ja peglata pa sea vidi ti si znaesh
За расцветаните врвови, откако ќе ми се исуши косата си ставам една крема од Орифлејм Супер си е, мене ми помага, а мислам дека и ефтина беше
Најдобриот производ за косаааа кој и да го проба ке биде задоволен значии најдобар ефект ја сум презадоволна и затоа сакам на сите вас да ви го препорачам подобар ефект има и од маска и од регенератор не ја лепи косата не ја мрси добар е и за виткана и за права коса http://shop.cedipar.it/index.php?route= ... duct_id=86 го има во космо