350 ден е го има во Космо, како регенератор е но не се одмива, дава многу сјај на коса , добар е против електицитет, се става мала количина низ цела коса .
јас мојава коса не ја ни пеглам ни горам оти права ми е,многу ретко со фен ја сушам,пред месец ипол си ја шишав и пак ми се многу расцветани врвовите,користам регенератор,капки чат пат,ама џабе пак си е расцветана и влакното ми е многу тенко и слабо,кршливо како оштетено а не сум ја фарбала 3 ипол години
ne ja mij tolku cesto kosata a i ako ja peglas so pegla ili ako ja vitkas so figar od toploto ti se unistuva kosata i rascvetuva...jas go imas istiot problem kosata mi bese mn. dolga i sekoj den ja peglav i mi bese mnogu rascvetena posle bev primorana da ja secam kratka do raminjata i sega ne ja peglam i ne mi e rascvetena pozz
Сакам да ве прашам нешто - ми кажаа дека за да не се оштетува и расцветува косата од фенирање или пеглање треба да користам некаков спреј за заштита од топлина. Е сега дали знаете за нешто вакво и каде има, која цена и сл. Фала ви однапред
Тој спреј (конкретно на Schwarzkopf) не е наменет за заштита од топлината. Toa што продавачките не знаат да објаснат е друга работа. Оној за заштита од топлина е различен. esperansa777 да искористам прилика и да прашам, имаш некои заебележителни ефекти со тој спреј?
Јас овој го имам, околу 200 и нешто беше, ама најискрено нити има некоја разлика а нити пак е нешто практично затоа што се користи на скорз исушена коса, на мокра пишува дека ја оштетува косата што значи дека само за пеглање, свен оние што чекаат да им се исуши косата па се фенираат, ама јас ако се брзам за некаде нема да чекам па да се фенирам. А и друго е тоа што после него косата ми е како леплива и никаква. Така да милам дека е отфазла производ
Јас имам од Балеа еден спреј,само во ДМ маркетите го има,околу 160-180 денари е.Се става прво на мокра коса,па кога ќе се исуши ако планираш да ја пеглаш пак ќе нанесеш на сува коса Еве и слика
инаку и јас го имам тој истиот и навистина ми ја спласнува косата и ми ја прави леплива,инаку пишува на него дека штити до 220 степени топлина а некој ефект и немам забележано,не го ни користам толку,3 пати дали имам ставено
И јас го купив тој од Тафт, најмногу поради цената, а и бев задоволна од црниот восок восокот и пената. Можам да кажам дека само полошо ми направи. Едвај се расчешлува, леплива ми е и за ништо не ја бива. Прскав на сува коса пред пеглање, бидејќи така пишуваше, сега ќе пробам на мокра, па ај, може ќе ме изненади пред да заврши во корпа.
јас од временавреме користам кокосово масло на врвовите од косата и после во миењето ја чешлам со чешел за вошки најубо ми ја чешла и паѓа дел од оштетената коса после тоа косата ми е поздрава и без мн расцветани врвови..
Проблемот со расцветаните врвови го решив откако почнав да користам к`на (или кана) хидрогените многу ми ја истенчија косата, но со к`ната ми зајакна влакното и воопшто не пука и не расцветува.
лелеее девојки последно време косава ја забележувам премногу остетена на врвовите,еве последно време не ја пеглам а со фен ретко користам имам само спреј за коса од глис оној сто е за застита на боја оти ја имам сатирано. добро ама сатираното веке ке прави 1 година во август а проблемов го забеле1ав последниов месец,исто ѕака косава ја имам пред некој месец кратено а и некогас сама врвовите си ги кратам кога гледам дека ми е остетена косата.. врвовите ми се за никаде ми пукат и се прават на 2,а потоа некогас гледам едни мали топЧиња нелкаде при крај врвот од влакното и тоа пука или ми се кине тука на тоа место влакното пооомоооссссс
Си закажав шишање за во петок, да ми види малце рај косичкава Овој пат доста ја оставив, сега ќе ја потскратам малце да искочи изгореното да не го гледам веќе Си го порачав и третманот од Авон со арганово масло за после пеглање, ќе си купам и бадемово или кокосово масло за пред бањање и да видиме што ќе биде До сега задоволна сум од бадемовото, дури и фризерката ми кажува дека има промени, за разлика колку ми беше изгорена секој пат кога ќе одев да се шишам, сега веќе не ми е толку.. конечно!
Ништо друго не помага само шишање. Јас се ошишав сега ми изгледа малку по густа среќа не сум како овцичка хаха пошто ми е вртена и кога ја скратам таа целата е во локн :geek: ама добро е сега добро поминав