Расцветани врвови

Discussion in 'Коса' started by jasmin, Nov 19, 2009.

1. axl-babe

axl-babe Истакнат член

трпение, девојки!
    шишајте ја на 1 месец, и ќе падне изгореното и расцветаните врвови. и мене ми е таква :(

2. Marie.m

Marie.m Популарен член

Само често шишање, по малку нека биде, но почесто. Така ќе добиете свежина на касата и должина ќе одржувате.

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

еве денес ја кратив косата може да се каже 1цм колку да се тргне пукањето на врвоввите и метил и сеиот тој проблем :^) сега ке видам до кога ке ми трае вака косава :!: мислам де да ен вати ист проблем пак :) а толку многу сакам да си ја порастам косава повеке од колку сто секогас ја имама :) ајде да видиме дали ке успеај и како :!: ако успеам :)

4. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Стгло јеее
    :rofl: Многу сум среќна, убаво мириса се надеваам и дека ќе биде добро за косата, барем ваштите искуства беа добри :D

5. sunrise17

sunrise17 Истакнат член

Јас го имам користено , немаш грешка во изборот :)

cvetce93 likes this.
  6. The.king

The.king Истакнат член

јас практикувам едномесечно чкрапање во домачни услови односно на еден месец ги поткратувам врвовите минимално.

7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Девојки почнав да ја шишам косава секој месец,ужасно ми беше изгорена.Врвовите ми беа катастрофа немаше влакно а да не беше расцветано.
    И сега пак ми е иста косата само не толку колку што ми беше.Но мене ме мачи друго,како може косава од корен,влакново да е дебело и веднаш штом ќе го потргниш се кинит и од едно влакно излегуваат 3 влакна најмалце,ко ќе го расцепиш.
    Зарем од корен косава ми е оштетена?

Можеби е малку глупо прашањево,малку од повеќе ама добро би било да ми ги разјаснит некоја работиве ако знајт :D

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Aна-банAна :) нема вистински одговор за тоа,само знам дека еден период и мојата коса беше така влакно да фатив одма ке се кинеше и од едно влакно имав две тенки :^)
    можно да е оштетено влакното ама само некои а не сите :^) е сега може и коренот си бара обнова па можное да си излезе др влакно па затоа така :!: мислам и боите имат врска со тоа :^) па затоа ни се прави така,што знам кое е :^) |(

Anna-Banana likes this.
  9. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Aничка незнам каква ти е исхраната,но таа многу влијае за здрава коса.Најверојатно имаш некои витамини што ти недостасуват.И да и боите за коса влијааат но не до толкава мерка.

Anna-Banana likes this.
  10. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

од пена ми се прави првут :@ :@ тој дел кај мене исклучен е А ПРЕСА шанса нема како што ми е сува уште толку ќе ми изгорит :worried: и ке заборавев да ви кажам..:clap: :rock: барем мене ми одговараат...Подолу ке ви пратам слика па кој има проблем како мојов нека купи вакви препарати

Attached Files:

• AAA.jpg
      AAA.jpg
      File size:
      51.2 KB
      Views:
      118
  11. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

јас масло кога ќе ставам никогаш не ја мијам косата пак со шампон :x и не ми е мрсна никогаш.. имат по малку сјај само хехххее

12. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

мене чичковото масло многу грозно ми мириса ;( :x неможам да го поднесам ...затоа користам од другите масла

13. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

мајка ми има плава коса и откако ја изплакна со оваа вода косата и позелена малку :!: па после тоа мораше да се фарбат :$

14. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

се ставаат и пред и после пегланје...капките спрешуваат горење на косата...тоа го дознав кога бев на флизер...флизерката моја зборвеше со една клиентка :rock: :talk: :D

15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Ах, од тие расцветани врвови! :|

Постојано користам регенератор, спреј за расчешлување на косата, силиконски капки, маска за коса и повторно имам расцетани врвови. Скоро бев на фризер и сега ете ги... |(
    Косата порано ја пеглав, па ајде да кажете од тоа е . Ама не е, бидејќи вејќе цел месец пегла не сум допрела. Значи аман...

16. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Што знам исхраната каква ми е. Се јадам ама буквално се,мислам дека внесувам доволно витамини. Ама што знам,ете ќе кажам дека помалку јадам ореви,лешници...скоро ич и не јадам.
    Досега косава ја немам фарбано. Само ја имам еднаш шатирано со бланш,но шатираното одамна ми има паднато.
    Да е од тоа што многу е фенирам што знам...ама ако е од фенирањето не би требало од врвот косата да ми биде таква.
    Инаку девојки да не знаете некој лек против ова? Било што ?

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас имам расцветани врвови. Треба да се шишам, ама никако да се нафатам на тоа. Единствен спас за расцветани врвови е шишањето на косата.

18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Летниов период пробај да не ја фенираш, зашто сепак можеш да го пресушиш влакното и да почне да пука. Користи силиконски капки и масло од орев. Барем мене тоа ми помогна. А, да и маската на Балеа на мојава коса супер се покажа :)

Anna-Banana likes this.
  19. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Пробајте со кокосово масло, јас сум задоволна. :)

20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

На цела коса ставаш или само на врвовите?

Zimzelena likes this.