трпение, девојки! шишајте ја на 1 месец, и ќе падне изгореното и расцветаните врвови. и мене ми е таква
Само често шишање, по малку нека биде, но почесто. Така ќе добиете свежина на касата и должина ќе одржувате.
еве денес ја кратив косата може да се каже 1цм колку да се тргне пукањето на врвоввите и метил и сеиот тој проблем сега ке видам до кога ке ми трае вака косава мислам де да ен вати ист проблем пак а толку многу сакам да си ја порастам косава повеке од колку сто секогас ја имама ајде да видиме дали ке успеај и како ако успеам
Стгло јеее Многу сум среќна, убаво мириса се надеваам и дека ќе биде добро за косата, барем ваштите искуства беа добри
јас практикувам едномесечно чкрапање во домачни услови односно на еден месец ги поткратувам врвовите минимално.
Девојки почнав да ја шишам косава секој месец,ужасно ми беше изгорена.Врвовите ми беа катастрофа немаше влакно а да не беше расцветано. И сега пак ми е иста косата само не толку колку што ми беше.Но мене ме мачи друго,како може косава од корен,влакново да е дебело и веднаш штом ќе го потргниш се кинит и од едно влакно излегуваат 3 влакна најмалце,ко ќе го расцепиш. Зарем од корен косава ми е оштетена? Можеби е малку глупо прашањево,малку од повеќе ама добро би било да ми ги разјаснит некоја работиве ако знајт
Aна-банAна нема вистински одговор за тоа,само знам дека еден период и мојата коса беше така влакно да фатив одма ке се кинеше и од едно влакно имав две тенки можно да е оштетено влакното ама само некои а не сите е сега може и коренот си бара обнова па можное да си излезе др влакно па затоа така мислам и боите имат врска со тоа па затоа ни се прави така,што знам кое е
Aничка незнам каква ти е исхраната,но таа многу влијае за здрава коса.Најверојатно имаш некои витамини што ти недостасуват.И да и боите за коса влијааат но не до толкава мерка.
од пена ми се прави првут тој дел кај мене исклучен е А ПРЕСА шанса нема како што ми е сува уште толку ќе ми изгорит и ке заборавев да ви кажам.. барем мене ми одговараат...Подолу ке ви пратам слика па кој има проблем како мојов нека купи вакви препарати
јас масло кога ќе ставам никогаш не ја мијам косата пак со шампон и не ми е мрсна никогаш.. имат по малку сјај само хехххее
мене чичковото масло многу грозно ми мириса неможам да го поднесам ...затоа користам од другите масла
мајка ми има плава коса и откако ја изплакна со оваа вода косата и позелена малку па после тоа мораше да се фарбат
се ставаат и пред и после пегланје...капките спрешуваат горење на косата...тоа го дознав кога бев на флизер...флизерката моја зборвеше со една клиентка
Ах, од тие расцветани врвови! Постојано користам регенератор, спреј за расчешлување на косата, силиконски капки, маска за коса и повторно имам расцетани врвови. Скоро бев на фризер и сега ете ги... Косата порано ја пеглав, па ајде да кажете од тоа е . Ама не е, бидејќи вејќе цел месец пегла не сум допрела. Значи аман...
Што знам исхраната каква ми е. Се јадам ама буквално се,мислам дека внесувам доволно витамини. Ама што знам,ете ќе кажам дека помалку јадам ореви,лешници...скоро ич и не јадам. Досега косава ја немам фарбано. Само ја имам еднаш шатирано со бланш,но шатираното одамна ми има паднато. Да е од тоа што многу е фенирам што знам...ама ако е од фенирањето не би требало од врвот косата да ми биде таква. Инаку девојки да не знаете некој лек против ова? Било што ?
Јас имам расцветани врвови. Треба да се шишам, ама никако да се нафатам на тоа. Единствен спас за расцветани врвови е шишањето на косата.
Spoiler Летниов период пробај да не ја фенираш, зашто сепак можеш да го пресушиш влакното и да почне да пука. Користи силиконски капки и масло од орев. Барем мене тоа ми помогна. А, да и маската на Балеа на мојава коса супер се покажа