1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    трпение, девојки!
    шишајте ја на 1 месец, и ќе падне изгореното и расцветаните врвови. и мене ми е таква :(

2. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    Само често шишање, по малку нека биде, но почесто. Така ќе добиете свежина на касата и должина ќе одржувате.

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.885
    еве денес ја кратив косата може да се каже 1цм колку да се тргне пукањето на врвоввите и метил и сеиот тој проблем :^) сега ке видам до кога ке ми трае вака косава :!: мислам де да ен вати ист проблем пак :) а толку многу сакам да си ја порастам косава повеке од колку сто секогас ја имама :) ајде да видиме дали ке успеај и како :!: ако успеам :)

4. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Стгло јеее
    :rofl: Многу сум среќна, убаво мириса се надеваам и дека ќе биде добро за косата, барем ваштите искуства беа добри :D

5. sunrise17

sunrise17 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    17
    Јас го имам користено , немаш грешка во изборот :)

На cvetce93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. The.king

The.king Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    138
    јас практикувам едномесечно чкрапање во домачни услови односно на еден месец ги поткратувам врвовите минимално.

7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Девојки почнав да ја шишам косава секој месец,ужасно ми беше изгорена.Врвовите ми беа катастрофа немаше влакно а да не беше расцветано.
    И сега пак ми е иста косата само не толку колку што ми беше.Но мене ме мачи друго,како може косава од корен,влакново да е дебело и веднаш штом ќе го потргниш се кинит и од едно влакно излегуваат 3 влакна најмалце,ко ќе го расцепиш.
    Зарем од корен косава ми е оштетена?

Можеби е малку глупо прашањево,малку од повеќе ама добро би било да ми ги разјаснит некоја работиве ако знајт :D

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.885
    Aна-банAна :) нема вистински одговор за тоа,само знам дека еден период и мојата коса беше така влакно да фатив одма ке се кинеше и од едно влакно имав две тенки :^)
    можно да е оштетено влакното ама само некои а не сите :^) е сега може и коренот си бара обнова па можное да си излезе др влакно па затоа така :!: мислам и боите имат врска со тоа :^) па затоа ни се прави така,што знам кое е :^) |(

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    15.354
    Aничка незнам каква ти е исхраната,но таа многу влијае за здрава коса.Најверојатно имаш некои витамини што ти недостасуват.И да и боите за коса влијааат но не до толкава мерка.

10. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    247
    од пена ми се прави првут :@ :@ тој дел кај мене исклучен е А ПРЕСА шанса нема како што ми е сува уште толку ќе ми изгорит :worried: и ке заборавев да ви кажам..:clap: :rock: барем мене ми одговараат...Подолу ке ви пратам слика па кој има проблем како мојов нека купи вакви препарати

Прикачени фајлови:

• AAA.jpg
      AAA.jpg
      Големина на фајлот:
      51,2 KB
      Прегледи:
      118
  11. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    247
    јас масло кога ќе ставам никогаш не ја мијам косата пак со шампон :x и не ми е мрсна никогаш.. имат по малку сјај само хехххее

12. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    247
    мене чичковото масло многу грозно ми мириса ;( :x неможам да го поднесам ...затоа користам од другите масла

13. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    247
    мајка ми има плава коса и откако ја изплакна со оваа вода косата и позелена малку :!: па после тоа мораше да се фарбат :$

14. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    247
    се ставаат и пред и после пегланје...капките спрешуваат горење на косата...тоа го дознав кога бев на флизер...флизерката моја зборвеше со една клиентка :rock: :talk: :D

15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Ах, од тие расцветани врвови! :|

Постојано користам регенератор, спреј за расчешлување на косата, силиконски капки, маска за коса и повторно имам расцетани врвови. Скоро бев на фризер и сега ете ги... |(
    Косата порано ја пеглав, па ајде да кажете од тоа е . Ама не е, бидејќи вејќе цел месец пегла не сум допрела. Значи аман...

16. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Што знам исхраната каква ми е. Се јадам ама буквално се,мислам дека внесувам доволно витамини. Ама што знам,ете ќе кажам дека помалку јадам ореви,лешници...скоро ич и не јадам.
    Досега косава ја немам фарбано. Само ја имам еднаш шатирано со бланш,но шатираното одамна ми има паднато.
    Да е од тоа што многу е фенирам што знам...ама ако е од фенирањето не би требало од врвот косата да ми биде таква.
    Инаку девојки да не знаете некој лек против ова? Било што ?

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    18.080
    Допаѓања:
    39.921
    Јас имам расцветани врвови. Треба да се шишам, ама никако да се нафатам на тоа. Единствен спас за расцветани врвови е шишањето на косата.

18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.982
    Допаѓања:
    18.396

Летниов период пробај да не ја фенираш, зашто сепак можеш да го пресушиш влакното и да почне да пука. Користи силиконски капки и масло од орев. Барем мене тоа ми помогна. А, да и маската на Балеа на мојава коса супер се покажа :)

19. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Пробајте со кокосово масло, јас сум задоволна. :)

20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    2.979
    На цела коса ставаш или само на врвовите?

На Zimzelena му/ѝ се допаѓа ова.