Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Ставам повеќе на врвовите, и малку на коренот. :)

2. little.gf

little.gf Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    42
    постојано ми беше и сега откако се ишишав кратко супер е :rofl:

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.441
    Допаѓања:
    12.572
    За расцветувањето на косата големо влијание имаат и шампоните, претходно користев поагресивни шампони за мрсна коса и волумен и демек наместо едно тие нагло ми го сушеа влакното и многу често морав да ја кратам косата. Веќе неколку месеци користам бебешки шампон Бекутан, со Фитовал одвреме навреме го менувам, со други шампони немам намера да испробувам затоа што премногу ми се кинеше косата. За намалување на расцветувањето ми помогнаа многу маслата за коса особено маслиново и бадемово, добра маска лореал или глис, чат пат некое изматено јајце на глава природно си е природно :rofl: , и силиконските капки на Авон. Косата фала богу не ми е безживотна и сува како пред две години а верувајте и те како има причина да ми биде сува :lol:

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Hожиците, тоа му е мајката :)
    Jас имав долга коса до половина, и без трошка жал ја ишишав над рамена, цел метил- па па :hai:
    сега ми е порасната пак до под гради, не е долга ко што беше ама тоа е ;) .
    Aма затоа едно распукано нема да ми најдете, а предходно цела ми беше метил, бидејќи не ја шишав.

Jас фен заборавив што е, а за пегла да не правиме муабет години и години наназад.Aма пак беше расцветана, оти не беше ишишана :)
    Mаски капки чуда не ставам, само шампон, лето пролет есен зима природно сушење, и задоволна сум од косата, и форма и се :)
    и нема да имате нити едно расцветано влакненце :)

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jovana.stojanovska

jovana.stojanovska Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Мојата коса е премногу проблематична затоа е целата изгорена...:( Ја шишам секој втор месец ама џабе бидејќи секој ден ја пеглам со преса или виткам со фигаро,целата ми е изгорена но зелените капки од авон помагаат многу штета што дури сеа ги земав кога цела коса ми е лом.. :/

6. loveisshit

loveisshit Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    26
    Јас си правам барем еднаш неделно домашна маска
    маслиново масло
    мед
    пиво
    белка од јајце
    ја чувам так 2-3 часа обично кога сум пред компјутер и потоа ја мијам. Мислам дека има промена, па незнам пробајте :) :*

7. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    247
    Ако имате сува и оштетена коса откако ке ставите сампон и откако ке исплакните..истиснете ја водата со раце и ставите масло за коса(јас користам чичково но неубаво ми мирисаше па купив маслиново тоа никако не мириса)и ке измасирам косата со масло ке ја остам така 10-15 мин. и ја плакнам само со млака вода..откако ќе се поседит малку со крпа ќе ја ивчеслам ке и ставам малку маска на врвојте и ете го рулците мазни исто како со фигаро праени..Ова е само за оние со сува коса....И ако најдите во авон едно спрејче против горење на косата да го земите...откако ова што го напишав почнав да и го правам на косава многу си ја сочував и немав потреба да ја кратам ..ми растеше здраво..а од маслото брзо и сјајно :rofl: :rofl: си го најдов решението за мојата бушава коса

А ако имате масна коса мислам ако многу бргу ви се мрсит не би требало да имате проблем со распукани врвови бидејки сама си се чуват косата со самите масла сто ги содржит самата коса. или пак пробајте со масло но пред да ја мијате со шампон..само искиснете ја и ставете и масло оставете да поседит и мошете да си ја исплакните косата со шампон..имам слушнато дека шампон од коприви многу брзо косата растела и било потврдо и поздраво влакното :* се надевам дека помогнав женски :emo:

8. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.858
    еднаш месечно одам на фризер и немам метил ама и фенот и пеглата мора некој да ги користи :lol: со 3 шампони ја миам, капки, балсам, спреј за расчешлување и добра ми е сега :) мој совет почесто шишај те се по малку ( по 2 цм доволно е )

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.227
    Забележав дека ништо не ми ја оштетува косата како лакови и пени за коса. Не ми пукаат врвовите многу, повеќе ми се сушат, периодов ја прснував од време на време косава со лак и почна да пука, расцвета целата. Истиот начин на нега е, исто е се, само лакот плус и веднаш врвчињата расцветаа. Со пеглање не ми цвета, само ми се суши. Значи ова лаковиве за коса се една непотребна грда глупост која треба да се користи само за најнеопходни моменти.
    А убаво си терав без никакво гњавење на косата со лакови, ама ај, да не бидам помалку девојче, да шприцнам и сега треба да ја шишам,а се шишав пред помалку од месец. |(

10. hristijana-13

hristijana-13 Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Сакав да прашам дали штети да се мие косата преку ден (откако ќе ја измијам издржува само 1 ден, потоа волуменот и опаѓа, ми станува мрсна и ме чеша) бидејќи редовно ги освежувам врвовите а многу брзо цветаат

11. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    За расцветаниве врвови само капки за коса и шишање еднаш во 2 месеци, најмногу 3. :)

12. emerald.orchid

emerald.orchid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    60
    Редовно скратување и силиконски капки .Ви ги препорачувам
    И овие на лореал најдобри

13. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    секој месец со една ножичка расцветаните врвови ке ги потстрижуваш и ќе имаш здрава коса и долга

На TIGRICA123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Најпаметно, нема да фрламе по 3 стотки за 5 милиметри да ни скратат на фризер :D

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marica94

marica94 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    нема врска со какви ножички те шиша.

16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.271
    Со користење на некое масло и редовно потскратување на врвовите мема да има никаков проблем :)

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    јас почнав да ја користам маската од глис,она жолта што е :) баш е добра :)

18. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    79
    затоа мене другарка ми ме шиша :D мислам не ми се исплати за 5 милиметри ( секогаш само ми ја рамни) да давам пари.

19. Viki-Torres

Viki-Torres Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    пробај со нов фризер

20. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Откако веќе ќе ви расцветаат врвовите нема што да се прави освен да се скратат :(
    За превенција е добро да се прават редовно маски и да се користат масла, а не отпосле откако ќе се оштети косата да се ставаат сто глупости...