Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    buba4e89, кога еднаш врвовите на косата ќе расцветаат повеќе ништо неможе да ги `спои` така да серумот е наменет да го спречи настанувањето на расцветаните врвови.

На bubamara12345 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  2. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    ма ништо не помага ако се расцветаат врвовите на косата, што сакаш ставај исто ти е, само ако се исшишаат тогаш се поминува :) :) :)

3. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    што е ова има име ,и која цена беше ?? :lol:

4. sweetgirl77

sweetgirl77 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    12
    И јас ушти што немам користено за расцветани врвови ама ништо нема ефект освен да ја постризиш косата :^)

5. single.girl

single.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Користам ореово масло и мислам дека ми помага.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    За името ти пишува,а цената му е 185 денари.

7. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Моментално ми е совршена должината, баш каква што сакам да ми е ама секако, тука се расцветаните врвови за да ја уништат ситуацијата.

Ништо... мора на фризер. :swear:

8. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    185 ден? :?: :^)
    Ова не е норамлно !А барем дејствуваа!

9. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    ма ништо не помага дефинитивно кога оваа проблематика е во прашање, единствен лек е да ги исшишаш тие расцветани врвови, така косата ке изгледа поздрава и влакното чисто и нормално, се друго е само маркетинг и пари безпотреба трошење. ако расцветале врвовите од косата тогаш тоа оштетување може да оди се понагоре на влакното и изгледа како расчупано.
    додека не се скрати тој процес си продолжува и понатаму, а крајниот резултат е ужасеннннн.

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    300
    А што користите пред да си ја пеглате со преса? Мене ми се лепи на краевите од косата, и ми се плетка од кога ќе ја испеглам. Не знам што да ставам бидејќи ми е мрсна косава и не знам кој препарат да го земам.
    Совет?

11. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    сперј против горење на косата од авон, не е скап и сега е на попуст :) ;)

Прикачени фајлови:

• prod_1166043.jpg
      prod_1166043.jpg
      Големина на фајлот:
      43 KB
      Прегледи:
      664
    На bubamara12345 и jb82 им се допаѓа ова.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.010
    Допаѓања:
    5.392
    [​IMG] немам расцветани врвови, но ми се суви од пеглањето, али ова ми е новото откритие! После пеглање го ставам, а може и пред сушење и косата ми е мазна ептен. Инаку, го купив 175 ден од ДМ, 50мл :)

13. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Нејќам да ја кратам,таман ја пораснав и за 2 месеци ке ја фарбам,така да нема шанси да одам на фризер секој месец.

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.311
    Допаѓања:
    12.220
    Јас сум многу задоволна од кокосово масло во тегличка околу 400 ден од Зегин го земав. Откако го користам косата ми се препороди, заборавив на расцветаните врвови исто така го користам и црниот спреј на Глис, 3 месеци косата не ми е кратена, тоа за мене е премногу, ја кратев на 1 месец многу ми пукаа врвовите.

15. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    а тој спрејот од авон се става на мокра коса, така? сакам да го порачам но се двоумам...

16. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Чудно е бидејќи пред 2-3 недели ја исшишав косата и одма почнале врвовите да ми расцветуваат.Ме нервира тоа,неможе на мир косата да ми расне.Некој совет?

17. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.918
    Косата ми е сува,надуена и виткана ама не такви локни туку ко искршена :( . Секој месец одам на фризер каде ми ја ретчат и ми ја фенираат. Сакам да ми стане права и да не ми биде надуена. Може ли да ми дадете некој совет? Имам слушнато дека ако постојано ја пеглаш ке ти се исправела!

18. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    936
    ^^ немој да се лажеш дека ако ја пеглаш секој ден ќе ти се исправела. Пробај смени фризер, да ти направи фризура која ќе можеш да ја носиш без премногу да ја малтретираш косата. И мене порано ми беше брановидна косата и стално ја ретчев и ја пеглав, ама веќе 2 години ја шишам само рамно без степени и ретчење и каде каде ми е и поздрава и поправа...не ја ни пеглам више.

Maria.Vampire и јас се мачам подолг период со истиов проблем. И покрај тоа што редовно се шишам, не ја пеглам и не и ставам триста глупости на косата пак после неполн месец од последното шишање мене ми се распукани врвовите. Јас ја фарбав косата порано и скоро секој ден ја пеглав, ама ете ко што напишав веќе не ја малтретирам и гледам дека каде каде е поздрава. Очигледно ја имаш малтретирано косата и тоа што ти пука нема да престане се додека она што ти е уништено не го ишишаш, нели со тек на време не брич да си удриш :) така да стрпи се одредено време можеби и 1-2 години ќе ти треба додека не ја заздравиш скроз, а побрз начин ти е да се ишишаш пократко, на пример боб, и да чекаш да си порасне :D

19. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Е јас почесто ја пеглам. :D
    Инаку боб не доаѓа во предвид,имам вртена коса,можеш да ме замислиш мене со боб а вртена коса :tmi:
    А не ставам лакови,спрејови,само пеглам. :D

20. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.918
    Под вртена коса мислиш на локни? И ја имав порано испукани врвови додека ме шишаше друга флизека сеа откако ја сменив врвовите више не ми пукаат често освен ако не ја пеглам! :)