Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Мој совет немој косата да ја стрижиш на степени и да ја ретчиш, јас ја имав истрижано така и за разлика од претходниот пат кога не ми беше степенаста заприметив дека побрзо почна да ми расцветува и да ми се прави метил, па тоа степените да се виткаат нанадвор и навнатре, катастрофа невидена. Истрижи се рамно или полукружно и почни да си ставам масло за коса( бадемово, маслиново, рицинусово или кокосово) и ако не ти е гад јајце. Користи благ шампон и регенератор. Силиконски капки не ти се потребни. :D

2. Ultimate.Shopper

Ultimate.Shopper Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    380
    Ако имате расцветани врвови, треба да ги потстрижете. А ако не сакате можете да користите производи кои содржат силикони и пчелин восок за привремено решение. :)

3. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Mи треба совет од вас девојки :)
    Cе шишав пред месец дена и не ми се верува дека за току краток период ми расцветала косава.Hе ја пеглам секој ден напртив еднаш во месец ја пеглам не ми се верува дека толку ке расцвета од фе н што ја сушам :^) кога ке ми расцвета веќе не ни расте а користам и шампон во кој ставив 2б комплекс апчиња за да ми се забрза растот ама и од тоа ништо не видов....знае некој нешто што да направа да користам?било каков совет добро би ми дошло...

4. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.701
    После бањање со четка или чешел ја чешлаш? Ако ја чешлаш со четка, тоа е причината. И мене така ми се расцветуваа врвовите...

5. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391

А зошто ја чешлате веднаш по бањање? Јас прво чекам да се исуши, па ја чешлам со четка. Но, врвовите воопшто не ми се расцветани, а не сум ја скратила од Декември. :)

6. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Jас чекам да ми се исуши и ја чешлам па после со фен ја сушам,а некогаш и со четка за фенирање ја чешлам значи и од тоа може да е

7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.701
    Па, јас морам да ја чешлам по бањање зошто ми се заплеткува и како тапирана ми е. А, и кога ја чешлам побрзо ми се суши косата, па ако сум договорена за излегување некаде или планирам да излегувам, тогаш така правам.

8. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684

Јас мислам дека е од користењто на фенот ако не ти се верува. Пробај да не користиш фен воопшто или пак користи го многу ретко

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Два пати ти се суши косата? :^)
    А од фенот, па посебно од фенирањето, многу се гори и расцветува косата. Избегнувај го тоа колку можеш, таман сега е потопло времето.

10. a7-Femina

a7-Femina Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    20
    Се надевам дека не ја суши двапати....ја суши(нецелосно) ја чешла и потоа ја досушува!

11. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.526
    Допаѓања:
    17.583
    Јас до пред некое време не водев многу грижа за коста . :tmi: :$ Но сега одам редовно на фризер и немам оштетени/расцветани врвови . Имам густа и бујна коса па сватив дека треба да почнам да се грижам за неа . Прашањето ми беше : Бидејки косата ми е премногу бујна односна има волумен ( а јас не сакам косата да ми има волумен , сакам права коса без пеглање или фенирање ) што треба да направам ?
    Бев кај мојата фризерка и веќе двапати ми ја тенчеше косата . Сега повеќе ни ми дозволува да ја тенчам бидејќи косата ќе ми се оштети повеќе отколку ќе има некој позитивен ефект . Некој совет , или како вие ја одржувате вашата коса права без пеглање или фенирање ?

П.С. Знам дека темате не е многу соодветна за вакво прашање но ве молам одговорете ми .

12. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Имате ли некоја идеја како да си ги средам врвовите без да одам на фризер,сега за сега?
    Мислам не дека ми е расцветана косата,но некако како метла ми е на краевите.
    Само не сакам да ми ја прави мрсна косата,да ми ја лепи за глава,да остане пак така крута косата,но не како метла.Некоја убава маска за коса,нешто слично? :)

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Ставај силиконски капки, од нив косата ќе ти стане помека и ќе делува посјајна но јас би ти препорачала сепак да одиш на фризер и да ги скратиш сувите врвови :)

14. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    мора и ја од наредниов каталог на Авон или Орифлејм да нарачам силиконски капки. Ја шатирав косата прв пат и одма изгоре од бланшот, метла се врвовите а дали две недели има од тогаш :( а долга коса иам, не сакам да ја кратам, таман ја пуштив :tmi:

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    ^^ Порачај ги оние со арганово масло од Авон што се, многу се добри!

16. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Jас ги зедов силиконските капки од Aвон,оние новите за свилена коса со цел да ги замаскирам деловите кај што ми беше расцветана косата,но џабе.само сечење на расцветаното е решението,бидејќи така само ќе ти расцветува повеќе :) Mене ми беше долга до половините но денес морав да ја сечам и тоа многу.што е тоа е. :)

17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.433
    Значи пред 2 месеци се шишав и сеа повторно ми е расцветана на врвовите помагајте дечки не сакам пак да се шишам. :(

18. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3

probaj so gliss samponite mene mnogu mi pomognaa kosata mi e svila :)

19. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    jas koristam silikonski kapki na macadamia tie se na prirodna baza do sega sum najzadovolna od niv

20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Шампоните само ги маскираат расцветаните врвови,ништо друго не им помагаат освен ножици.
    Мора да го скратиш тоа расцветанто и потоа после шишањето ако сакаш косата да не ти расцветува почни да користиш сликонски капки и маска.И избегнувај да се фенираш и пеглаш само тоа ти е спасот. :)