Мој совет немој косата да ја стрижиш на степени и да ја ретчиш, јас ја имав истрижано така и за разлика од претходниот пат кога не ми беше степенаста заприметив дека побрзо почна да ми расцветува и да ми се прави метил, па тоа степените да се виткаат нанадвор и навнатре, катастрофа невидена. Истрижи се рамно или полукружно и почни да си ставам масло за коса( бадемово, маслиново, рицинусово или кокосово) и ако не ти е гад јајце. Користи благ шампон и регенератор. Силиконски капки не ти се потребни.
Ако имате расцветани врвови, треба да ги потстрижете. А ако не сакате можете да користите производи кои содржат силикони и пчелин восок за привремено решение.
Mи треба совет од вас девојки Cе шишав пред месец дена и не ми се верува дека за току краток период ми расцветала косава.Hе ја пеглам секој ден напртив еднаш во месец ја пеглам не ми се верува дека толку ке расцвета од фе н што ја сушам кога ке ми расцвета веќе не ни расте а користам и шампон во кој ставив 2б комплекс апчиња за да ми се забрза растот ама и од тоа ништо не видов....знае некој нешто што да направа да користам?било каков совет добро би ми дошло...
После бањање со четка или чешел ја чешлаш? Ако ја чешлаш со четка, тоа е причината. И мене така ми се расцветуваа врвовите...
А зошто ја чешлате веднаш по бањање? Јас прво чекам да се исуши, па ја чешлам со четка. Но, врвовите воопшто не ми се расцветани, а не сум ја скратила од Декември.
Jас чекам да ми се исуши и ја чешлам па после со фен ја сушам,а некогаш и со четка за фенирање ја чешлам значи и од тоа може да е
Па, јас морам да ја чешлам по бањање зошто ми се заплеткува и како тапирана ми е. А, и кога ја чешлам побрзо ми се суши косата, па ако сум договорена за излегување некаде или планирам да излегувам, тогаш така правам.
Јас мислам дека е од користењто на фенот ако не ти се верува. Пробај да не користиш фен воопшто или пак користи го многу ретко
Два пати ти се суши косата? А од фенот, па посебно од фенирањето, многу се гори и расцветува косата. Избегнувај го тоа колку можеш, таман сега е потопло времето.
Јас до пред некое време не водев многу грижа за коста . Но сега одам редовно на фризер и немам оштетени/расцветани врвови . Имам густа и бујна коса па сватив дека треба да почнам да се грижам за неа . Прашањето ми беше : Бидејки косата ми е премногу бујна односна има волумен ( а јас не сакам косата да ми има волумен , сакам права коса без пеглање или фенирање ) што треба да направам ? Бев кај мојата фризерка и веќе двапати ми ја тенчеше косата . Сега повеќе ни ми дозволува да ја тенчам бидејќи косата ќе ми се оштети повеќе отколку ќе има некој позитивен ефект . Некој совет , или како вие ја одржувате вашата коса права без пеглање или фенирање ? П.С. Знам дека темате не е многу соодветна за вакво прашање но ве молам одговорете ми .
Имате ли некоја идеја како да си ги средам врвовите без да одам на фризер,сега за сега? Мислам не дека ми е расцветана косата,но некако како метла ми е на краевите. Само не сакам да ми ја прави мрсна косата,да ми ја лепи за глава,да остане пак така крута косата,но не како метла.Некоја убава маска за коса,нешто слично?
Ставај силиконски капки, од нив косата ќе ти стане помека и ќе делува посјајна но јас би ти препорачала сепак да одиш на фризер и да ги скратиш сувите врвови
мора и ја од наредниов каталог на Авон или Орифлејм да нарачам силиконски капки. Ја шатирав косата прв пат и одма изгоре од бланшот, метла се врвовите а дали две недели има од тогаш а долга коса иам, не сакам да ја кратам, таман ја пуштив
Jас ги зедов силиконските капки од Aвон,оние новите за свилена коса со цел да ги замаскирам деловите кај што ми беше расцветана косата,но џабе.само сечење на расцветаното е решението,бидејќи така само ќе ти расцветува повеќе Mене ми беше долга до половините но денес морав да ја сечам и тоа многу.што е тоа е.
Значи пред 2 месеци се шишав и сеа повторно ми е расцветана на врвовите помагајте дечки не сакам пак да се шишам.
Шампоните само ги маскираат расцветаните врвови,ништо друго не им помагаат освен ножици. Мора да го скратиш тоа расцветанто и потоа после шишањето ако сакаш косата да не ти расцветува почни да користиш сликонски капки и маска.И избегнувај да се фенираш и пеглаш само тоа ти е спасот.