Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    i koristi proizvodi na prirodna baza bes sulfati, parabeni i vestacki boi

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Сум слушала нешто за оштетена коса дека помагало да ја измиеш косата со јајца, незнам што, глупости, не верувам..
    Иначе се согласувам дека мора да ги скратиш расцветаните делови, џабе ги чуваш, неможеш да ги спасиш. :lol:
    И избегнувај пегли, фенирања, сега летото барем, нека се суши сама, виткај ја со нешто има 10000 начини. :)

3. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Јас многу водам сметка за косата-редовно ја шишам, користам квалитетен шампон, маска, ампули. Нон-стоп ја фенирам, па најверојатно од тоа ми се расцветуваат врвовите. Го купив од Авон серумот за суви врвови, ама сеуште не сум почнала да го користам. Вчера се шишав, па фризерот ми кажа да си купам капки од арганово масло и да ги ставам на врвовите. Така да, прво ќе пробам со серумот, па после и со аргановото уље, па ќе видиме. ;)

4. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Јас го имам од Авон серумот за суви врвови и многу сум задоволна, има ефект. :)

5. DarkAngelOfLove

DarkAngelOfLove Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Za zal nekoi devojki imaat raspukani kraevi nekoi ne a toa samo so secenje :(

6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Најдобар начин за отстранување на расцветани врвови е редовно стрижење и негување според типот на косата.
    Препорачливо е на секои 6-8 недели да се скарти должината за да се обновува влакното.
    Сувата коса е најподложна на пукање и расцветување,па и опаѓање доколку не се третира соодветно.

7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    27.326
    Јас одам на секои два месеци на фризер за да ми ги острижа врвовит за 150 денари,барем за 150 денари ќе нема да се малтретирам.

8. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Јас го купив овој серум на орифлејм. Дали некоја го користела? Дали дава добро резултати?? Мене ми се чини добар па ќе видиме. Иначе го земав поради сувите и расцветани врвови пошто не сакам уште да ја кратам. При крајов на летото сум во план да ги скратам само врвовите

Прикачени фајлови:

9. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Јас го имам користено и не сум баш задоволна. Мислам дека уштем повеќе ми беа суви врвовите и се заплеткуваа и не се чешлаа. Ако не сакаш да ја кратиш би ти го препорачала од авон синиот серум или уште подобро маслиново масло. Јас кога користев маслиново масло многу време не ја кратев и воопшто не изгледаше како да не е кратена.Многу ми зајакна косата и немав расцветани врвови.
    :*

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Исто и ореовото масло е супер, мене ми ја спаси косата - долга ми е и фарбана плава и пролетва нешто многу ми се исуши, дури како слама ми беше на допир. Почнав пред миење да нанесувам од маслото, после 2, 3 недели косата веќе беше оправена :party: Го нанесувам веќе 3 месеци и да не се подречам ама немам приметено расцветано влакно :)

11. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Јас ова го купив, но некако мрсно е многу или што знам :?: Мене исто ми е плава ама дека првапт ја фарбав и доле врвовите ми ги изгоре а имам долга косаа. И врвчињата сега ко слама ми се, мислев некако да ја подоппрам да не изгледа грдо дур ја скратам :|
    Ајде ќе пробам и со маслиново масло да видам што ќе направам. Само кажи ми, како го нанесуваше, на колку време, на сува коса како?? се одмива, не се одмива??

12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Маслото можеш да го нанесеш на целата коса или само на врвовите, пожелно е да го оставиш барем половина час, но ако не се брзаш, држи го на коса колку што можеш повеќе (час, два, три...). Го нанесуваш на сува коса кога сакаш но штом си приметила дека ти е оштетена, ставај го пред секое миење. Исто така, додека го држиш маслото, проверувај ја косата, ако видиш дека косата го впила, нанеси повторно - мене ова ми се случуваше првите неколку пати, тогаш ми стана јасно колку ми била сува косата... Се мие најнормално, само можеби на првото шампонирање ќе треба да ставиш малку повеќе шампон.

А капкиве од Орифлејм на каква коса се нанесуваат? Тие од Авон ги ставам на мокра коса и сум супер задоволна.

13. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Овие од Орифлејм пишуваше на исушена коса дека се ставаат. Ама дека 2-3 пати сум ставила и не знам дали делуваат. Затоа побарав некое искуство со истите дали се добри. Јас сакав од Авон- прозирно со зелено што се најпознатите, ама мајками овие ги нарачала по грешка и ајде овие ми ги донесе :?:

А дали маслото ќе ми напраи некој проблем пошто косата мене брзо ми се мрси, а само врвовите ми се суви ради фарбата што ги изгоре?? :?: Да не ми ја мрси повеќе или нема врска??

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Мислам дека не би требало маслото да влијае врз мрсењето ама ако ти е шубе, ставај само на врвовите. Исто така, пробај да ги нанесеш капките на влажна коса, може ќе бидеш позадоволна.

15. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Eпа ајде сега така ќе пробам на влажна коса, па нареден пат со маслиновото масло. Фала ти многу :*

16. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    Дали некоја ги има користено ова [​IMG]
    или ова [​IMG]
    да ми препорача кое да го земам, се мислам помеѓу овие или добро познатиот серум од авон со арганово масло?
    Кое од овие има поголем процент на арганово масло?

17. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
  18. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Девојки во списанието на космо видов третман за обновување на косата на Сајос еве овој [​IMG]
    цената му е 317 ден, не е баш скапо и сакава да ве прашам што функција има и дали сте го пробале како сте задоволни ? :)

19. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Силиκонсκите κапκи помагаат??

20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ако не се лажам ( не сум сигурна) ама мислам дека силиконските капки се ставаат после пеглањето или пред незнам како оди тоа оти не користам за да не се оштетува косата. Е сеа јас пробав се и сешто ама на расцветани врвови освен ножица друго не помага. Ако ти се расцветани врвовите најдобро е ишишај ги и внимавај во иднина не ја пеглај/фенирај косата и дури тогаш пред пеглање можеш да користиш силиконски капки. Ако згрешив некаде поправете ме.

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.