Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Мене ми помгнаа, јас пред тоа еден период многу ја пеглав косата, пред секое излегување и после 5-6 месеци целата коса ми беше оштетена и отидов на вризер ми ја скрати за едно 7-8цм(имав доста дола коса) и од тогаш стално после миење на косата си ставам силиконски капки и еве веке 7 месеци косата ми е супер и повторно си ја имам старата должина

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Ни јас повеќе не знам како да се справам со оваа појава!
    Проблемот е во тоа што немам којзнае колку долга коса ама на крајот од врвовите постојано ми се јавува метил. Пробав со Gliss жолтиот ама искрено не знам колку ми помогна. Ама затоа сигурно знам дека после 5 минути од нанесувањето, секое влакно станува своја приказна. Значи ми се разлетуваат и штрчат на сите можни страни.
    Пробав и со капките на Doctors, тие ми даваа убав сјај на косата но воедно беа и многу мрсни.
    Така да сеуште сум во потрага по идеален препарат против појава на расцветани и исушени врвови.
    Било каков предлог од оние кои имате искуство добро би ми дошол.

3. Nina23a

Nina23a Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2014
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    19

Најдоброто решение за расцветани врвови е да одиш на фризер и да ги ишишаш. А иначе силиконските капки навистина помагаат, се ставаат на косата одкога ке ја исушиш, одкога ке ја испеглаш/извиткаш. Косата ја прават мазна,мека и сјајна во зависност од тоа какви силиконски капки користиш. Најквалитетни се капките на Лореал и др, скапи се но за тие пари вредат да ги купиш. Другите се ефтини но немаат никаков квалитет |( .

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    Масло Валерин, купи си чичково или макар обично маслиново. Пред капење потопи ги врвовите во малку масло, измасирај за да навлезе насекаде, остави да отстои на коса еден час и потоа измиј ја косата темелно.
    Јас уште од првиот ваков третман приметив разлика, врвовите стануваат помеки, полесно се обликуваат и не летаат на сите страни па минималниот метил кој се нафатил се маскира и не доаѓа до израз.

П.С. Не важи за метла врвови, секако дека врвовите за да изгледаат убаво треба редовно да се потшишуваат. :)

На Saraa, Fatalnata и Valerin им се допаѓа ова.
  5. YourBoddy

YourBoddy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    70
    Јас имам притодно виткана коса и мн ретко ја пеглам и затоа не ми е ич ама ИЧ расцветана... АКО некогаш сакам да ја испеглам, после миење ја фенирам БАРУТ исушена да е, и ставам само на краевите малку АМА МНОГУ МАЛКУ капки (овие зелените од авон) и од горе ја удирам пеглава...
    КАПКИТЕ НЕ СЕ СТАВААТ ПОСЛЕ ПЕГЛАЊЕ! Зборувам за тие капки од авон.
    Затоа што: кога косата е исфенирана добро, врвовите испукуваат, и ако не ставиш капки тие горат од пеглата, а кога ставиш тие омекнуваат и се малце мрсни, и подобро се исправуваат
    После пеглање, постојат други капки што може да се ставаат, јас такви не сум користила и не ставам никакви.
    Немојте после пеглањето да ги ставете зелените капки од авон! Затоа што многу се мрсни и косата за три саати ќе биде нешто слично на зејтин! :D

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    А ако ги ставиш пред да се испеглаш, косата ќе ја испржш со самото пеглање затоа што имаат силикон во составот кој ги измазнува наелектризираните влакна и испуканите врвови. Taка побрзо ќе ти се оштети косата.
    Нема разлика во силиконските капки дали се за пред или после пеглање, всушност тоа е едно исто средство, а мислам дека не постои таква поделба затоа што капките се средство за стилизирање на косата исто како и восокот на пример и се нанесуваат како финиш.
    Мислам дека не е добро за косата да се нанесуваат пред пеглање, но секој си знае како му е најдобро.

На Oleeenka, OmniaVanitas и Hipica им се допаѓа ова.
  7. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    Ќе си купите бадемово масло, ќе ги намачкате врвовите и оставете да делува неколку часа, или намачкајте навечер оставете да делува во текот на ноќта и измијте ја. После 4-5 третмани ќе видите дека има позитивни резултати.
    Мене ми помогна! :)

8. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    34.598
    Јас го имам серумот од Балеа -( Balea Professional Repair + Pflege Anti Spliss Serum)
    И многу ми помогна околу расцветаните врвови :D

9. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    И јас истиов серум си го купив , кажи ми како го користиш, после пеглање ?

10. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    А дали може косата да се оштети кога се нанесуваат пред сушење? Јас секогаш кога ќе ја измијам пред да ја сушам нанесувам капки за да не се оштети од топлината а сега прочитав дека може да се спржи :tmi:

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  11. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Капките може да ги нанесуваш на полусува коса.Ќе ја исушиш добро и нема да има оштетување на врвовите.

12. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    34.598
    Епа на полусува ставам од капкиве. :D

13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    а пробал некој третман со беби уље на коса? :?:

14. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
  15. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Без разлика кои капки се, сите селиконски капки се ставаат после третирање на косата зато а што ако ставиш предходно ставаш силикони кои дополнително ја горат косата и ред други работи.
    А и сигурно имате приметено кога одите на флизер после шишање фенирање пеглање флизерот на врвовите става селиконски капки,

16. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    Kakvi kapki koristite na prirodna baza ili ne?

17. 3m43

3m43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    88
    Јас сум од тој тип на луѓе што скоро ништо не им помага :D Пробував секакви маски масла за коса (многу ми беше оштетена од пеглање и фарбање) и не гледав никакви резултати. После една другарка ми го препорача арганово масло и го купив не е скапо 250 ден. Во мало шишенце е, се става по 1-2 капки и се нанесува на врвовите и по должината на косата. Го користам веќе 2 месеца и можам да кажам дека имам подобрување и со квалитетот на косата и со расцветаните врвови. Вреди да пробаш :)

18. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    јас ги користам силиконските капки зелените од авон и презадоволна сум

19. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    Toa se na prirodna baza???

20. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Скратување на врвовите на два месеци барем и зелените капки од авон.

На Carpisa му/ѝ се допаѓа ова.