Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. dadiva

dadiva Нов член

Се зачлени на:
    18 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    препорачувам кокосово масло и масло од арган , проверено !!
    Маска за коса со арганово масло
    Состојки:
    2 големи лажици маслиново масло
    1 голема лажица арганово масло
    1 голема лажица мед
    Измешајте ги сите состојки во еднолична смеса. Нанесете ја маската на косата завиткајте ја со крпа и оставете да делува околу половина час. Измијте ја потоа косата со шампон. Потоа вашата коса ќе биде цврста, мека и сјајна.

10171769_644703655611752_4878314510587292296_n.jpg
    1. Употребувајте го како омекнувач за косата (нанесете на сува коса, оставете го колку што е можно повеќе и потоа измијте ја косата со шампон)
    2. Употребувајте го како препарат за стилизирање на сувата коса. Земете малку, размачкајте го на дланките и стилизирајте ја косата на посакуваниот начин.
    3. Користете го за бојадисана коса во комбинација со жолчки од јајце и мед.
    576895_438823726199747_727423315_n.jpg
    Кога ќе купувате кокосово масло, гледајте да биде органско за да го има вистинскиот ефект. Најчесто може да се најде во продавниците за здрава храна и чини од 300-600ден во зависност од количината, а ќе го користите долго време и за повеќе намени.

На Fatalnata, LittleGirl214, Miss.N и 2 други им се допаѓа ова.
  2. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.723
    Допаѓања:
    15.698
    aj mala pomos imam rascvetani vrvovi sto da pravam i kako ?

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Ишишај ги

На toxincitylies, Nausicaa, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LanaDR007

LanaDR007 Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    решен проблем :)

5. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
  6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Баш ќе го побарам :)

7. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Pa imam eden problem...Sekoj den ja peglam kosava posto vitkana mi e a poubavo mi stoi prava,zavisna sum od prava kosa no cela mi e ostetena,ispukana znaci cela,kako sto sum trgnata ke ostanam bez kosa za kratko:worried: pa dali znaete nekoj lek na prirodna baza?

8. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Ако ти е изгорена џабе лековите:Dпрво шишање па после третмани со масла и маски (ќе најдеш во соодветните теми низ форумов),и збогувај се со пеглата:)

На Elen4e123 и Hipica им се допаѓа ова.
  9. Monee:')

Monee:') Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки , тука сум нова:) Имам сува коса ,врвовите ми се доста расцветани и оштетени од секојдневно миење на косата, ретка и кратка ..значи пуштена тешко да ја носам :| Дајте ми некој совет шо да прам маски некој шо и да е :( !!

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Косата не треба секој ден да ја миеш, зошто колку повеќе ја миеш толку повеќе ти се мрси. Ако ти е мрсна ставај си бебешка пудра и навикни се барем секој трет или втор ден да ја миеш. Мој совет е да се истижиш малце колку да ги освежиш врвовите, да си купиш кокосово масло и добра маска за коса. :)

11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    дали можам да ставам повеке масла на косата, на пример рицинусово или бадемово (какво што користам ) пред миење и после на сува кокосово како замена за силиконски капки?

12. Monee:')

Monee:') Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Фала, ке пробам :*

13. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Да :)

14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.777
    Може.
    Јас користам мешавина од 6 масла пред миењето на косата (нанесувам на цела коса и отстојува 5 минути). По миењето на косата додека е влажна скалпот го масирам со мешавина до бадемово/аргон масло, и одкако ќе ја исушам врвовите со масло од грозје.

15. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    А како го користите кокосовото масло ?

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Pred da ja mies kosata nekoe vreme, kolku sto mozes poveke go cuvas na kosa. Znaci si stavas na kosa i go cuvas saat dva tri kolku sakas, posle ja mies kosata i tolku :)

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Нема потреба од пеглање на косата секој ден затоа што со тоа ти се оштетува и кине косата. Ако толку сакаш права коса пеглај ја еднаш неделно и сигурна сум ќе можеш да ја носиш барем 5 дена до новото миење. Бидејки косата ти е оштетена најпрво скрати ги врвовите и употребувај соодветен регенератор за сува и оштетена коса или земи си спреј за коса од ДМ за заштита од топлина при пеглање/виткање и употребувај го така може малку ќе ја заштитиш косата од оштетување.

18. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Дали имаат ефект силиконските капки на орифлејм? Со масло од арган се?

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Daaa, jas gi imam koristam super se, 2 pati nedelno gi koristam,poshto smetam deka sekoj den e stetno za kosata,zadovolna sum :)

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. toxincitylies

toxincitylies Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    45
    Za da nemate rascvetani vrvcinja treba:
    -kosata cesto da ne ja peglate so presa ili vitkate so figaro (ako sakate sredena kosa podobro odete vo dobar frizerski salon i isfenirajte ja. Toplinata od fenot indirekno go dopira vlaknoto i na toj nacin pomalku ja sushi kosata za razlika od presata i figaroto)
    -koga ja miete kosata shamponot da go nanesuvate samo na korenot na vlaknoto (shamponot se koristi ja gi iscisti necistotiite i masnotiite od kosata koi se na korenot,a istite dodeka da stignat do vrvcinjata ke treba da ne ja miete kosata cela nedela,gadno. Dokolku stavate shampon i na vrvcinjata i gi triete toa dopolnitelno gi sushi i pukaat.
    -koristete silikonski kapki (kapkite se samo za vrvcinjata,dokolku se od argan ushte poubavo. Arganot zashtituva i ne mrsi tuku ja zacuvuva vlaznosta na vlaknoto. Se koristi po sushenje na kosata, a moze i sekoj den.)
    -shishajte ja kosata na sekoj mesec ipol (normalno deka kvalitetot na kosata zavisi i od priborot za rabota -nozickite ama pogolema uloga igra celosnata nega na kosa)
    -pri sekoe mienje koristete obavezno regenerator ili maska i ednash nedelno ampula za obnova koja ke ja ostavate zaedno so maskata da stoi okolu pola saat
    -koga ja ceshlate kosata ne tegnete jako so cetkata (rasceslajte gi vrvcinjata, pa sredniot del, pa korenot, taka pomalku go iritirate vlaknoto i na cetkata ke ima pomalku vlakna)
    -pravete si domashni recepti so cokosovo(ili bademovo,chichkovo...) ulje koga imate prilika za dopolnitelna nega
    -koristete sprej za rascesluvanje
    -koga vi e dosadno ne vrtete prameni okolu prsti(vlaknoto se iritira i elektrizira)
    -dokolku ja farbate,a osobeno dokolku ja blanshirate kosata sekoj mesec ne ja mackajte cela (hidrogenot vo zavisnost od jacinjata ne samo sto ke gi isushi irascveta vrvcinjata, moze i da gi iskine)
    Se nadevam referatov pomogna :P

На angelche16 и Fatalnata им се допаѓа ова.