Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. dadiva

dadiva Нов член

Се зачлени на:
    18 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    препорачувам кокосово масло и масло од арган , проверено !!
    Маска за коса со арганово масло
    Состојки:
    2 големи лажици маслиново масло
    1 голема лажица арганово масло
    1 голема лажица мед
    Измешајте ги сите состојки во еднолична смеса. Нанесете ја маската на косата завиткајте ја со крпа и оставете да делува околу половина час. Измијте ја потоа косата со шампон. Потоа вашата коса ќе биде цврста, мека и сјајна.

10171769_644703655611752_4878314510587292296_n.jpg
    1. Употребувајте го како омекнувач за косата (нанесете на сува коса, оставете го колку што е можно повеќе и потоа измијте ја косата со шампон)
    2. Употребувајте го како препарат за стилизирање на сувата коса. Земете малку, размачкајте го на дланките и стилизирајте ја косата на посакуваниот начин.
    3. Користете го за бојадисана коса во комбинација со жолчки од јајце и мед.
    576895_438823726199747_727423315_n.jpg
    Кога ќе купувате кокосово масло, гледајте да биде органско за да го има вистинскиот ефект. Најчесто може да се најде во продавниците за здрава храна и чини од 300-600ден во зависност од количината, а ќе го користите долго време и за повеќе намени.

На Fatalnata, LittleGirl214, Miss.N и 2 други им се допаѓа ова.
  2. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    18.176
    aj mala pomos imam rascvetani vrvovi sto da pravam i kako ?

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.345
    Ишишај ги

На toxincitylies, Nausicaa, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LanaDR007

LanaDR007 Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    решен проблем :)

5. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
  6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Баш ќе го побарам :)

7. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Pa imam eden problem...Sekoj den ja peglam kosava posto vitkana mi e a poubavo mi stoi prava,zavisna sum od prava kosa no cela mi e ostetena,ispukana znaci cela,kako sto sum trgnata ke ostanam bez kosa za kratko:worried: pa dali znaete nekoj lek na prirodna baza?

8. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.407
    Ако ти е изгорена џабе лековите:Dпрво шишање па после третмани со масла и маски (ќе најдеш во соодветните теми низ форумов),и збогувај се со пеглата:)

На Elen4e123 и Hipica им се допаѓа ова.
  9. Monee:')

Monee:') Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки , тука сум нова:) Имам сува коса ,врвовите ми се доста расцветани и оштетени од секојдневно миење на косата, ретка и кратка ..значи пуштена тешко да ја носам :| Дајте ми некој совет шо да прам маски некој шо и да е :( !!

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.845
    Косата не треба секој ден да ја миеш, зошто колку повеќе ја миеш толку повеќе ти се мрси. Ако ти е мрсна ставај си бебешка пудра и навикни се барем секој трет или втор ден да ја миеш. Мој совет е да се истижиш малце колку да ги освежиш врвовите, да си купиш кокосово масло и добра маска за коса. :)

11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    1.279
    дали можам да ставам повеке масла на косата, на пример рицинусово или бадемово (какво што користам ) пред миење и после на сува кокосово како замена за силиконски капки?

12. Monee:')

Monee:') Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Фала, ке пробам :*

13. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.621
    Да :)

14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.589
    Допаѓања:
    290.128
    Може.
    Јас користам мешавина од 6 масла пред миењето на косата (нанесувам на цела коса и отстојува 5 минути). По миењето на косата додека е влажна скалпот го масирам со мешавина до бадемово/аргон масло, и одкако ќе ја исушам врвовите со масло од грозје.

15. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    А како го користите кокосовото масло ?

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    13.903
    Pred da ja mies kosata nekoe vreme, kolku sto mozes poveke go cuvas na kosa. Znaci si stavas na kosa i go cuvas saat dva tri kolku sakas, posle ja mies kosata i tolku :)

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.151
    Нема потреба од пеглање на косата секој ден затоа што со тоа ти се оштетува и кине косата. Ако толку сакаш права коса пеглај ја еднаш неделно и сигурна сум ќе можеш да ја носиш барем 5 дена до новото миење. Бидејки косата ти е оштетена најпрво скрати ги врвовите и употребувај соодветен регенератор за сува и оштетена коса или земи си спреј за коса од ДМ за заштита од топлина при пеглање/виткање и употребувај го така може малку ќе ја заштитиш косата од оштетување.

18. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Дали имаат ефект силиконските капки на орифлејм? Со масло од арган се?

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Daaa, jas gi imam koristam super se, 2 pati nedelno gi koristam,poshto smetam deka sekoj den e stetno za kosata,zadovolna sum :)

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. toxincitylies

toxincitylies Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    45
    Za da nemate rascvetani vrvcinja treba:
    -kosata cesto da ne ja peglate so presa ili vitkate so figaro (ako sakate sredena kosa podobro odete vo dobar frizerski salon i isfenirajte ja. Toplinata od fenot indirekno go dopira vlaknoto i na toj nacin pomalku ja sushi kosata za razlika od presata i figaroto)
    -koga ja miete kosata shamponot da go nanesuvate samo na korenot na vlaknoto (shamponot se koristi ja gi iscisti necistotiite i masnotiite od kosata koi se na korenot,a istite dodeka da stignat do vrvcinjata ke treba da ne ja miete kosata cela nedela,gadno. Dokolku stavate shampon i na vrvcinjata i gi triete toa dopolnitelno gi sushi i pukaat.
    -koristete silikonski kapki (kapkite se samo za vrvcinjata,dokolku se od argan ushte poubavo. Arganot zashtituva i ne mrsi tuku ja zacuvuva vlaznosta na vlaknoto. Se koristi po sushenje na kosata, a moze i sekoj den.)
    -shishajte ja kosata na sekoj mesec ipol (normalno deka kvalitetot na kosata zavisi i od priborot za rabota -nozickite ama pogolema uloga igra celosnata nega na kosa)
    -pri sekoe mienje koristete obavezno regenerator ili maska i ednash nedelno ampula za obnova koja ke ja ostavate zaedno so maskata da stoi okolu pola saat
    -koga ja ceshlate kosata ne tegnete jako so cetkata (rasceslajte gi vrvcinjata, pa sredniot del, pa korenot, taka pomalku go iritirate vlaknoto i na cetkata ke ima pomalku vlakna)
    -pravete si domashni recepti so cokosovo(ili bademovo,chichkovo...) ulje koga imate prilika za dopolnitelna nega
    -koristete sprej za rascesluvanje
    -koga vi e dosadno ne vrtete prameni okolu prsti(vlaknoto se iritira i elektrizira)
    -dokolku ja farbate,a osobeno dokolku ja blanshirate kosata sekoj mesec ne ja mackajte cela (hidrogenot vo zavisnost od jacinjata ne samo sto ke gi isushi irascveta vrvcinjata, moze i da gi iskine)
    Se nadevam referatov pomogna :P

На angelche16 и Fatalnata им се допаѓа ова.