Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Јас лично го користам на водена коса. Мала количина од маслото го нанесувам на врвовите и ја оставам косата да се исуши. На овој начин маслото ја прави косата мека, сјајна ги лепи оштетените врвови и не се заметкува. Порано почесто го користев и на сува коса. Кога ќе ми се измрсеше нанесував и на коренот и на врвоите и по неколку часа ја миев косата со шампон :)

На vitamina и Малечка Маша им се допаѓа ова.
  2. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Пробај ја маската ellie и јас сум многу задоволна уште од првото миење остава убав мирис и не само тоа туку косата секогаш ќе ти е мека ќе почувствуваш, се чешла многу полесно нема да имаш толку расцветани врвови.
    Веќе ми е време да ја кратам косата малце;(;( а тоа ич не сакам не памтам од кога не ми е скратена како што треба.
    Девојки сега малце помош значи вака од кога ќе ја скратам малку косата па ќе ја исчешлам пак не ми е рамна долу туку пак ми се прави истата со врвови како порано.
    Како да ми е рамна а не со врвови? :(

3. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Здраво :) порано го имав истиот проблем премногу сува коса, секогаш ја оставав сама по себе да се исуши никогаш не ја сушев со фен, користев маска за коса Genera од билни екстракти, презадоволна бев, но сега почнав да користам Gliss распрскувач за полесно расчешлување, ја обновува косата ја прави мека и и дава сјај. Презадоволна сум, моментално го користам портокаловото. Поздрав
    http://i.ebayimg.com/00/s/MTUzMlg2MzI=/z/zZ4AAOSw2XFUfjl6/$_35.JPG

4. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Kолку е и каде можам да го најдам :)

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.408
    Глис распраскувачот и капки за коса, со често и долгогодишно користиње капките имаат и тоа каков ефект за расцветаните врвови и општо косата.
    Не очекувајте резултати за брзо време со било кој производ, туку трудете се да користите што е можно подолго време од било кој производ за да ги видете резултатите.

На flowersss и Golden Rose им се допаѓа ова.
  6. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    200денари ili 230денари го има во Тинекс и во сите парфимерии. Секогаш цената е различна многу често му ја менуваат, али тука се движи околу 200-250

7. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    искрено имам многу расцветани врвови и само ги кратам. дали има некое друго решение

8. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    I jas go imam istiot problem, so godini baram resenie no nazalost seuste go nemam najdeno, najverojatno imas kako mene tenko vlakno...nema spas od rascvetanite vrvovi, sekoj mesec se sisam, a sto uste ne i stavam na kosata maski, masla, silikonski kapki duri i frizerot go smeniv ali zaludno :( ajde nekoja feminka ako imala vakov problem a go resila neka pise

На maca cvet му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    9.035
    Истиот проблем и кај мене. Пред еден месец ги скратив расцветаните врвови, еве си ја гледам косата ужас, распукала целата. Сите масла сум ги пробала, последно земав и кокосово масло, редовно пред секое миење ставав, ама џабе. Само забележав дека многу побрзо расте косата, сега го мешам со рицинусово и го држам 2 часа. Се гледа во должина, ама врвовите исто. Јас имам сува коса, уште што не користам, убав шампон, маска, масла пред миење, спреј за коса, фен и пегла скоро никогаш, по 3 часа ја чекам да се исуши и пак исто. Веќе не можам, ако сака целата нека распука.

10. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Проблемот кај испуканите врвови е до самиот квалитет на влакното кој во голема мера зависи од крвната слика и стресот.
    Какви се средства не сум користела од шампони соодветни за сува и лесно крлива коса, спреј за распукани врвови но стресот и лоша крвна слика во смисла намален внес на витамини влијаат врз квалитетот на влакното.
    Евентуално употреба на природни маски од јајце и мед или топла вода и оцет може да имаат ублажувачки ефект.
    Пошто имам осетлив желудник на јаки миризби не сум пробала но кај некои колешки гледам дава позитивни резултати.

11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Здраво драга, ајде јас да се обидам да ти помогнам. Кажуваш дека користиш силиконски капки...упс ете го проблемот. Силиконот го задушува влакното без разлика дали е коренот или врвовите и задушеното влакно неможе да дише и пука. Секако тука се и како фактори пеглањето на косата, фарбање, шампони и регенератори со силикони итн (незнам дали правиш нешто од ова). Ајде да пробаме вака, смени ги шампонот и регенераторотисклучиво без силикони (кажи ми точно каква коса имаш и ќе најдеме нешто заедно), нанесувај еднаш неделно масни третмани, користи масла како силиконски капки и биди упорна...и да видиме за месец два каков резултат ќе има. Ако сакаш секако, ама според мене ќе ја обновиш косата ако направиш мала промена. Поздрав

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Што е најтрагично не се фарбам и не се пеглам само фен користам, а постојано ми цветаат врвовите. Влакното на косата ми е тенко, имам мрсна коса а врвовите ми се прилично суви, иначе користам и масла за коса кокосово од тегличка, маслиново, кога како ги менувам. Поздрав и до тебе и секој совет ми е добредојден

13. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Доколку имаш масна коса во тој случај еве пробај го шампонот на алверде со кна и маслина. Убаво чисти и дава волумен и спред мене ќе ти одговара. Како балзам може да земеш некој од алверде на пример оној од авокадо кој ќе го ставаш само од половина коса до доле кај врвовите. Еднаш неделно прави маски од масло од пола коса надолу избегнувај на коренот, и нанесувај ги на благо навлажнета коса никако на сува. Како замена за силиконски капки пробај кокосово масло, или јојоба или арган. Овие три масла лесно се впиваат и одлично хранат. Мала количина нанеси на врвовите на сува коса или на мокра пред сушење. Фенот држи го што подалеку и на средна топлина. Пробај со сите овие работи па пиши како оди.
    п.с. веќе оштетените врвови само ножици ги спасуваат овие совети се за да ја превенираш нивната појава од денес па натаму.
    За било што слободно пиши ми, тука сум. Поздрав

На mila1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Ti blagodaram na sovetot mnogu mi znaci, i ke pisam, se nadevam so pozitivni rezultati :)

15. Mika 90

Mika 90 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    98
    а дали знае некојa feminka да ми каже каков ефект има ореово масло, доколку сте го користеле? :)

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Zamoli nekoj pravo so nozica da ti ja sece kosata od doma i nema da imas vrvovi. Ako si vesta mozes i sama

17. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Јас го имам користено и преубаво ми е, во суштина сите масла ми се убави освен бадемовото, од ова некако, јас лично не бев задоволна. Ореовото масло се користи за нега на влакното на сува и оштетена коса, косата добива сјај, мекост и ја спречува појавата на пукање (цветање) на влакната, погодно е за бринети за русокоси не е.

На Mika 90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mika 90

Mika 90 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    98
    Го прочитав јас упатството, ама сакам да слушнам од некого дали има ефект. Ставам на секое миење на косата (3 пати неделно) , го користам веќе еден месец ама нема некои посебни резултати :)

19. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Бадемово масло има на Гала фарм. Околу 80 ден. го има во аптеките и поголемите маркети . Се нанесува пред туширање, да отстои еден час . Се нанесува нс врвовите и се втрива во скалпот Јас го користам и сум задоволна.

20. 17.06.'15

17.06.'15 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    51
    Врвовите на косата ми се расцветани но и целата коса ми е оштетена бидејќи ја пеглам од два до три дена во неделата.Почна и да ми станува се поретка и поретка.Феминки какво масло или шампон би ми помогнало и од каде можам да го најдам?:P