Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Девојки ако веќе почнува да ви се двои влакното, ништо тука не може да помогне за да оно пак се залепи и биде целосно. Единствено решение се ножички.

А ова сите останати третмани, масла капки регератори, маски, ампули, спрејови против топлина, се е тоа да спречи да расцвета косата. Ама откако ќе расцевта ништо повеќе не може да помогне, освен шишање.

Јас сум презадоволна од маслото за коса на Балеа, она со пумпица што е. Е сеа денес ми рекоа имало и капки за коса на Балеа, кои ептен убаво мирисале, долготрајно, ем не се скапи ем се многу подобри од оние на Авон. Ме интересира дали сте ги сретнале? Не знае да ми објаснат убаво кои се тие.

На cupicupicake, eloves, <3 pleza4e <3 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. 17.06.'15

17.06.'15 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    51
    Каде можам да ги најдам маслото и капките барем за да ми биде поцврста? Иначе се шишав пред неполн месец и еве пак ми се уништи(n)

3. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Да се самоцитирам, сеа пак зборев, и ми кажаа дека уставри мислат на истото масло кое и јас го користам, по грешка го сметале за силиконски капки :D

Инаку @17.06.'15 јас колку што знам Балеа има само во ДМ, ако грешам нека ме поправи некој.
    А знам како ти е, мајка ми мачи мака со таква коса, постојано и е сува. Можеш да пробаш да си пиеш таблети на витаминска основа, имаше едни другарка ми ги пиеше и беше ептен задоволна. Имам пишувано низ темиве, ако не ти е мака побарај. Ептен се добри и за коса и за кожа и за нокти, а и не беа скапи воопшто некои си 170-180 денари а даваат ефект навистина.

На 17.06.'15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    491
    За врвови , а и за цела коса најубаво масло е масло од Арган. Мене врвовиве ми беа катастрофа. Ставив неколку пати од маслото и го оставив преку ноќ. Сега сите ме прашуваат дали сум се шишала , и што сум направила со косата зашто ми е преубава. Комплименти од сите страни :inlove::D

На <3 pleza4e <3 и Tinushka им се допаѓа ова.
  5. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    ботокс на коса? кератински третман? iskustvooo, ceni?

6. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    Па мислам дека за расцветани врвови најдобри се маслата. Ги има од кокос, орев, бадем... Јас моментално го имам од кокос, но не го користам често.. Користам силиконски капки од Авон, зелените, жолти а јас ги сакам те најмногу ми се свиѓаат тие 7 repair- :) розеви се мислам. Долгата коса бара нега па затоа употребувам регенератор за да не се кине и полесно да се расчешла,,:)

На Elen4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Веројатно се работи за овој серум за коса, јас го имам и сум презадоволна.Не содржи силикон, мириса преубаво и ги негува врвовите :)

8. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Не не е серум :)
    Пишав погоре, по грешка ми рекоа серум ама мислеле на истото масло кое и јас го користам.

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  9. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Аааа се извинувам тогаш, бидејќи серумот е многу сличен на силиконски капки, па затоа помислив дека на него мислеле :)

10. Iggy.A

Iggy.A Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    79

Kade mozam da go najdam maslovo ?:)

11. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    врска нема не си ги троши прите, се изгорев јас 2 пати. ми иде да се убијам џабе фрлени пари

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    22
    Дали бадемовото масло е за плава коса и оштетена , кршлива?

13. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Нема врска бојата , не осветлува и сл.

На pavlinapale му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    беше на ова ботокс за коса што се третмани по 300 ден до 500 по салониве?

15. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    На кератинско исправање. Втор пат и тоа и тоа се забувам. Еднаш си реков ајде не биле Ок у салонов околу 3000 беше и после една година у друг салон пак ист резултат - убава коса, тоа да, мазна и здрава но исправање нема без пегла.

16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Бадемовото може слободно, единствено не би ти го препорачала маслото од орев затоа што има тенденција да затемни малку (не веднаш со текот на времето). Исто така и раствори за исплакнување на база на коптива затемнуваат, јас ги правев за зајакнување на косата, имаат ефект косата е поздрава, ама почнаа да ми ја затемнуваат бојата па престанав.

На pavlinapale му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    22
    Ок фала. А дали ако ставам 1 или 2 пати масло од орев ќе има ефект и дали ќе ми потемни многу или за нијанса?Или и од бадемовото ќе ми се зајакни косата? ми треба нешто за зајакнување , оти во последно многу ми паѓа и ми се крши , иначе користам кокосово, чичково , рицинусово, квасец ама нема никакви резултати . Од ко ја исшатирав ми се чини дека пола коса ми падна.

18. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Кокосовото масло е добро за раст на косата ама треба да бидеш упорна. Ниедно масло не функционира од два пати. Од ореовото масло нема да ти потемне од два пати потребно е повеќе време и процесот е постепен.

На joy1 и pavlinapale им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.914
    Допаѓања:
    108.184
    Ако сакате да не ви се расцветува косата , НИКАКО не ја сушете со фен и никако не користите пегла. Сувиот воздух и високата температура ја оштетуваат косата премногу , јас гледам разлика веќе 2 месеца ја немам сушено косата со фен а пегла не користам никогаш.

На Espadrila, <3 pleza4e <3 и Biodevojka им се допаѓа ова.
  20. HoneyHoney

HoneyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    31
    и мојата коса е сува,оштетена до крај,скроз.И си купив бадемово масло...пишува дека е за сува,оштетена коса со рацветани врвови..па ке видам дали ќе има некоја разлика..и нема да ја пеглам некое време,додека маслото го ставам...баш да видам разлика дали ќе има :)

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.