Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Свежи.Ќе си ги набереш со ќеси на рацете :lol:

2. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Што се не правиме за косата...цццц :lol:

3. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Тоа е..... :D

4. M-a-j-a

M-a-j-a Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Последен пат кога ја шишав косава беше мај 2009 (пред една година) , а испукани врвови имам многу малку на 5-6 влакна. Ја мием со шампон,и ставам маска и на крај од кога ќе ја измием ја премивам со ладна вода (имам слушнато дека ладната вода ги затварала расцветаните врвови).Стварно делуе.

5. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Женски да ве прашам може ли да измешам пред да ја мијам косата да нанесам и бадемово и маслиново масло или само едно од тие ? :)

6. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Па мислам само едно са ставиш. Не еспериментирај, сега стави едно, па следниот пат стави го другото :)

7. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    А зошто служи рицинусовото масло :^)

8. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    се сложувам, и јас косата ја шишам еднаш годишно, ја мијам еднаш неделно, летоска двапати неделно, инаку ми е многу густа и сува, ја користам маската на DOVE презадоволна сум.За оние кои користат производи од авон маска за коса од бадем и таа е добра .Не ставајте на скалпот маска и нема да ви се мрси косата , исто така не ја мијте со многу топла вода, што помлака толку подобро . Јас ставам шампон само еднаш пообилно , кога ставам двапати , косата ми е хаос .Се надевам дека ке ви помогнат советите 8)

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Рицинусовото масло ја задржува косата сјајна и здрава . Го стимулира растот , го спречуваа опаѓањето и слабеењето на косата. .... Јас го користам и ми се допаѓа ефектот .Можеш да си правиш домашни маски за коса со маслото , така уште поубаво..а исто и самостојно може да се користи :)

10. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    во сите продавници и во авон има шампон за суви врвови ...

11. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    А како го ставаш? На врвовите или на цела коса? И колку време го оставаш да делува?

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Логично е дека штом го стимулира растот , се нанесува на коренот . Ќе нанесеш на коренот на косата, ама не многу за да не ти се измрси и ќе оставиш да отстои еден час.Потоа ќе ја измиеш косата најнормално со шампон .

13. didija

didija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    119
    Прецветани ми се врвовите ,ама што да правам, кога не ми е до шишање :))) Си ја сакам моменталната должина , така да не планирам да се шишам во скоро време, па ке гледам да најдам некое чаре, зошто не баш изгледа фино ;)

14. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    чичковото масло ми е најубаво го обожавам И ЈАС користам од ГАЛА :D

15. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    329
    За расцветаните врвови, решение се ножичките! Се кратат, и тоа не по желба, туку точно до каде е оштетено влакното, па и може маааалце погоре! После тоа е лесна работа, како да се порасте косата!
    Со масло, и лив ин кондитионер, се поминува супер! А најважно за да се нема расцветани врвови, е да ја користите пеглата помалку! Во таков случај обидете се да ја средувате косата само со фен!

На babyblue му/ѝ се допаѓа ова.
  16. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    451
    Дома најдов банана која сум ја заборавила некој ден и веќе поцрнела, па не беше баш за јадење и ми текна дека негде имав прочитано за маска од банана. Само ја изгмечив, ја ставив на коса и ја оставив некаде половина час. Откако ја измив, многу се изненадив, нормално - пријатно, косата ми беше прекрасна.

17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сдп кои силиконски капки за коса се подобро , Докторс или Аура..можеби трет предлог :?: Ги потрошив овие зелените од Авон , а не сакам пак такви не ми се нешто посебно .Или пак Глис да си земам од жолтиот..немам користено таков , а ми го фалат :?:
    на овој мислев [​IMG] ?

18. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Карина јас го користам глисов и сум препрепрезадоволна. Порано ги стрижев врвовите од косата 3 пати во 2 месеци, бидејќи ми е тенка косата и брзо ми цвета, а откако го користам не сум ги скратила 3 месеци и воопшто не ми е оштетена косата.

19. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    a za voa Gliss cel grad go prosetav nema Gliss Kur ima samo nekoi rozovi , portokalovi ovoj go nema -.- inace stvarno go falat deka e mnogu efikasen :)

20. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Жолтиот е за расцветани врвови. Розовиот е за фарбана коса, другите не знам. :)