Некогаш ги има на залиха, некогаш не. Како ќе начекаш. Ако имаш некој од страна, или одиш до Грција, Србија побарај ги.
Дали го користела некоја?! Дали е ок? Го имам, не знам дали да го подарам или да го почнам или да го фрлам... Јас ги имав сите продукти. Ми ја правеше посува косата. Имам виткано, суво, шупливо влакно. Уште толку разлетана беше. Верувам дека е ок за нормални коси.
Незнам дали темава е соодветна за прашањево ама не најдов тема за кинење на коса, ако има преместете го. Значи косава претерано многу ми се кине, не ми е расцветана, шишана сум пред нецел месец, но и пред тоа и уште ми се кине. Кога ја чешлам пред огледало цело лабаво ми е кратки влакненца по 5,6 сантима, кое подолго кое пократко. Претерано ми е слабо влакното плус тоа што на секое миење ја пеглам не и помагам. Знам дека спасот би бил да не ја пеглам ама неможам никаква ми е ако не ја испеглам. Прашањето ми е за некоја препорака за серум или капки или што год да не ми се кине толку косава... Оние што се спрејовите за заштита од топлина имаат ефект?? Помислив и со тоа да пробам... Ве молам помогнете
Мене цела коса ми е таква испокината, насекаде ми штрчат влакна. А не ја пеглам. Одам јас на доктор да видам шо е работата.
Здраво драга според мене ова е едно од најдобите масла за безживотна коса ја подобрува структурата. Се користи пред миење на благо навлажнета коса ова е спас за летен период и за заштита од топлина. Топло ти ги препорачувам
Мене ми помогнаа и со опаѓање и со кинење капките на https://auroraskincare.org/products/hair-repair . На база на рузмарин се, меѓутоа во комбинација. Рузмаринот сам по себе е многу силен да се нанесува па го препорачуваат во комбинација. Moжеш да ги нанесеш и на скалпот и на самата коса 2-3 часа пред миење. Се надевам дека ке ти помогнат!
И јас има сличен проблем, иако во последно време не ја пеглам косата толку често. Ми се кине косата и како што пишала некоја членка, и мене ми штрчат искинати влакна. Ме чуди тоа што како помлада, ја пеглав секој втор ден па не ми беше таква. Сега ја пеглам многу поретко и ми е во доста лоша состоја. Сепак не знам дали воопшто некој продукт може да помогне, или решението е пополека да се шиша оштетениот, истенчен дел и како се обновува косата, да се внимава многу да не се оштети пак. Инаку прскам понекогаш и спреј за заштита од топлина, но не сум забележала до сега дали има некаков ефект.
Јас се шишав и закажав кератински третман. Креатинот ја оживувал и зајакнувал косата плус нема потреба од пеглање и дополнително горење. Па ќе видам како ќе биде
каде закажа кератински третман и која цена е? И мене исто ми се кине косата цело време на краевите и исто така на чешлање ми се чини пола коса искината е...Кажи како ќе си задоволна па можам да размислам за опција кератински третман и јас.
Јас би сакала да знам што се случува кога ќе помине дејството од третманот и како изгледа косата после тоа.
Па незнам ќе пробам па ќе видам Ама има многу што прават редовно така да не верувам дека е кој знае колку страшно. Читав на форумов и негативни искуства и косата партали после тоа, ама мислам дека зависи и до самата коса и дека е индивидуално. Па и да се оштети, коса е, ќе порасне Башка колку има и дома сами од Али експрес што прават, па се фалат
Ги гледам Коса и јас ги следам и се мислам ама страв ми р да не ја дооштетам, ептен ми е сува плус шатирана. Ама па што вилаш, ќе ја потшишам и крај ако ептен се зафркне