И јас си имам мака со расцветана и сува коса, а не ја пеглам и многу ретко ја сушам со фен. Маана ми е шо си ги кинам влакната коа ќе најдам некое расцветанко, ама многу ми сметаат а не сакам да се шишам. Дури си најдов едно влакно на кое врвот не беше расцветан, туку средината Почнав да користам шампон и кондиционер помело, па ќе видиме дали ќе има ефект
Девојки ве молам за совет.. Имам тенко влакно, се имам шатирано само и тоа пред 5 години, од тогаш навака не.. Ми се чини од тогаш ја оштетив косава и нема враќање.. Многу брзо ми расцветуваат врвовите, ајде тоа одам ги кратам.. Проблемот е што од надвор косата ми е оштетена и некои прамени се кратки што ако ги скратам би добила степен над уши Дали би ме советувале нешто? Гледав видеа за она влакно по влакно по мали прамени да сечеш до каде што е оштетено, инаку немам друга ни идеја а богами изгледа нема ни решение..
Не ја чешлај додека е влажна. Ако ја сушиш косата со фен не го држи фенот под агол од 90 степени со косата, туку суши ја надоле, во правец на растење на косата. Престани да ја сушиш кога на допир косата ќе почне да ти се стоплува. Масло за коса обавезно после топлина (фен, пегла, фигаро...). Чим ја скратуваш често, предизвикувачот е или топлината или недоволна нега на врвовите на косата.
мене ова ми е спасот. Lifecolor бифазата- течен крем кој го нанесувам додека ми е влажна косата и расчешлувам. Значително ми намалува закачување на косата. И пената за регенрација, еднаш до два пати ја ставам на косата додека е полу сува и не ја одмивам. Многу ми ја зајакнува косата.