Расцветани врвови

Discussion in 'Коса' started by jasmin, Nov 19, 2009.

1. maja8

maja8 Популарен член

И јас го користам и немам многу проблеми со испукани врвови, иако секој 2 ден се фенирам... Незнам дали е до ова или до маската за коса... Инаку побарај во Unique, во Рамстор, во новото Веро или пак во Космо... гарант ке најдеш

2. karina8

karina8 Популарен член

А колку чини глисот ? И како го нанесувате , на целата коса или само на врвовите :?: Доста ми е од силиконски капки , дефинитивно Глис ќе земам .

3. maja8

maja8 Популарен член

Околу 130 денари. Јас го прскам на цела коса, но не и во близина на коренот

karina8 likes this.
  4. nedzma

nedzma Истакнат член

а глисот се нанесува по миење на косата или пред да се измие? јас имам слишнато дека кокосовото масло помагало за расцветани врвови, па сега се мислам што да земам :^)

5. karina8

karina8 Популарен член

Глисот по миењето се нанесува , маслата се нанесуваат пред миењето ..еве на пример јас рицинусово нанесувам пред миење и се остава еден час да делува :)

6. peace23

peace23 Истакнат член

имам долга и многу сува коса, а и многу често ми расцветуваат врвовите...се шишам редовно,обавезно секој месец,никако не ја сушам со фен,не ја пеглам,не ја виткам со фигаро.ги имам пробано сите можни шампони за сува коса,маски,восок,балсам и уште што ти не...имам пробано и со мајонез,оцет,чичково масло,орахово масло,мед, банана,се имам миено со сите можни чаеви и секави разни глупости и маски домашни и недомашни :D и нема лееееккккк :wasntme: ве молам за помош,ако има помош :D

7. feminna09

feminna09 Истакнат член

ист,ист,ист случај сум :| help ;(

8. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

И мојата е ваква чудо од коса. Не и правам ништо што може да и наштети а таа сепак е сува, со расцветани врвови и никаква :( А мислам дека доволно ја негувам, и ставам силиконски капки, маска за коса, Глис, и кај мене тоа како да нема ефект.А чудно е што не е на сите делови оштетена, повеќе на косата од напред отколку одназад :^) Ќе ја ошишам за да ми се обнови и пак ништо :( А сакам уште подолга да ми е, па сега се заинаетив и не ја шишам, си ја носам таква :lol:

9. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Тогаш е некој недостаток на витамин или минерал! Вода обавезно да се пие......
    Доколку организмот е здрав, тогаш и косата е здрава! И јас сум во иста ситуација, сега користам само шампон, и некогаш маска за коса! А порано, се отепував за косата, ја шлакав со 300 чуда, ама џабе, кога не се исхранував здраво.......косата ми беше катастрофа! Сега сменив начин на исхрана, и косата ми е подобра!

babyblue likes this.
  10. babyblue

babyblue Истакнат член

и јас мака мачам со мојата :( што не и ставам , ама како што кажа Scarlet и јас мислам дека треба да пиеш повеќе вода и земи си б-комплекс таблети или ако не ти се скапи оние Merz дражеи. мислам дека би ти помогнало со нив за да си ја подобриш структурата на влакното а исто ке ти се подобри кожата и ноктите ;) позз

11. peace23

peace23 Истакнат член

епа да уште на храната да внимавам ми остана,ај баш ке пробам и ке си земам од тие држеите,колку коштаат?

12. babyblue

babyblue Истакнат член

мислам дека се околу 500 ден ги има во аптеките. а ако ти се скапи земи си пивски квасец-таблети и цинк, јас моментално тоа пијам. цинкот повеќе го зедов за лицето ама аптекарката ми рече дека бил убав и за косата

13. lola.kitty

lola.kitty Истакнат член

Значи стварно почна да ме загрижува мојата коса.. :( .. од пеглање и фарбање премногу ја изгорев.. почнаа да ми се кршат врвовите на мали парчиња.. што да користам за да ја обновам косата.. може ли да ве замолам точно да ми посочите некои препарати.. навистина би ви била благодарна..само не барајте да престанам да ја пеглам косата.. било штоо.. :( Фала однапред ја ценам вашата помош. :) <3

14. nedzma

nedzma Истакнат член

Девојки,ми треба ваша помош!! <3

значи за да ја обновиш косата најпрво треба да ја ишишаш, па потоа да ја негуваш со маски, да користиш соодвете шампон и секако да не ја пеглаш, а ако не можеш да престанеш да ја пеглаш не се надевај дека ќе ја обновиш ништо нема да ти помогне

lola.kitty likes this.
  15. maleckaa

maleckaa Истакнат член

Девојки,ми треба ваша помош!! <3

да најнај најпрво што треба е да ја ишишаш...после да си користш соодветни маски...мозеш и да престанеш да ја фарбаш некое време,пошто и од тоа мн се оштетува...а ако сакаш да продолжиш да ја фарбаш тогаш тоа прави го со квалитетни фарби позз

16. lola.kitty

lola.kitty Истакнат член

Nedzma фала ти многу.. ќе ја ишишам.. ма да мноооооооогу поспоро ми расте сега.. :( ќе пробам и со маски.. ќе прашам на фризер за помош,стварно сакам да ја пораснам пак косата,да ја обновам.. ја фарбам косата со палете,незнам која е подобра фарба =/
    поздрав :*

17. girl1985

girl1985 Популарен член

Лола, моите совети би биле следните...

-скрати ја колку можеш повеќе(зависно колкава ти е моменталната должина и колкава должина минимално би сакала да имаш)

-пред миење на косата ставај рицинусово масло(го поттикнува растот) на скалот(корените) и бадемово масло по должината на косата(ги потхранува оштетените влакна). Меѓудругото можеш да правиш и комбинација од состојки за маска, на пример, рицинусово масло+бадемово масло+маслиново масло+пантенол+АД капки+жолчка од јајце+мед+лимон (не мора сите, што имаш тоа), маската нека седи барем еден час на косата пред да ја измиеш

-користи шампон, некој похранлив и да биде за сува и оштетена коса. Во него може да ставиш пантенол раствор од аптека, бевиплекс или бекомплекс ампула и АД капки(има на водена и маслена база, сеедно кои ќе ги земеш) исто од аптека. За шампонот убаво да го прими косата, остави го да делува едно 5минути

-после миење наместо балсам, користи маска, и остави ја барем 5минути да делува

-може да си купиш и спреј Глис на Шварцкопф(за суви врвови или пак оној со течна свила наводно(светлорозев)-и двата сум ги користела, супер се), ова се става по врвовите, не на коренот

-пред пеглање на косата додека е полусува стави силиконски капки, ја заштитат од топлината колку толку и ќе биде понежна и полелеава(јас имам силиконски капки на Субрина професионал и на Авон, поточно и двата се серуми за суви врвови, задоволна сум и од двете)

:*

lola.kitty likes this.
  18. lola.kitty

lola.kitty Истакнат член

Лелеее..
    Ти благодарам Многуууууууу..
    ми требаше ова..стварноо.. од понеделник почнувам со тоа..
    ќе ве известувам како напредува..
    Girl1985,незнаеш колку сум ти благодарна..
    Фала за се.
    <3 :*

19. aleksandra984

aleksandra984 Нов член

Јас поинаку би те советувала значи кога ќе појдеш на фризер ако сакаш косата да ти се скрати 2 цм тие ја кратат 5 знам по моите муштерии што доагаат и се плачат од фризерите , косата ке ја скратиш само 2 цм. и ке напомениш убаво дека сакаш само 2 а не 3,4-или 5 не е битно дали е уште оштетена или не потоа секој месец ипол ке ја потскратуваш по 1 цм. а за коса што се третира хемиски не помага ни авон ни шварцкоп ни нисто тебе ти треба професионална нега на коса а кога зборам професионална мислам на концетрати и денес постојат толку хранливи шампони , маски ампули креми од заштита од фен , јаки температури , пеглања што мислам дека малку е глупо да се користат рицинусово масло , кокосово , чичково и не ти знам што , ова не ти го зборам демек купувајте од фризери далеку од тоа ама зборот ми е за коса што се третира хемиски и се пегла мора јака линија на производи за таа да изгледа здраво а и да се храни , веќе никаде во светот не користат силиконски капки или регенератор луѓето ставаат пред пеглање крама за исправување на коса , или спрејови кои формираат заштитен филм околу влакното и ја штитат косата од испукување на влакното а доека и постојат креми кои се користат како фарба и ја исправува косата за цели 4-5 месеци сега не мислам на праз права али ако дома ја минеш со пеглата 3 пати прамен сега со цетка ке мозеш да ја исправиш . те поздравувам многууу...

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се што е од природата не може да и штети на косата.
    А тие јаки линии на производи или се чиста хемија која и не знам колку е здрава или се исто на база на овие масла само помалку концентрирани,а далеку поскапи.

girl1985 likes this.