1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.856
    Женчиња мили :D баш прееска во парфимерија правев муабет со продавачката, и ми рече да не верувам многу на фарби и слични козметички третмани за коса, да си купам од маслата на галафарм, и да читам на нив што пишува-со такви се средувале бабите наши, баба имала коса до газот кога била млада, ја носела така до 50 години, а ја миела редовно со чај од невен, од кантур, мајка и кога била мала ја мачкала со масло неккаво, па се стрижела еднаш годишно, која знел тогаш за расцветани врвови, нели? И плус нели не може сите да имаат совршена коса, еве јас ја средив последниве година две, ама брат ми има двеста пати поубава коса од мене, ко за инает што е машко :D Природа си е природа, арно ви кажа Лилит :!:

2. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
  3. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    ^^Да,јас тоа го користам.

4. lola.kitty

lola.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ќе пробам се што треба..
    двата начина..
    уште утре идам да ја скратам косата..
    ВИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ.. БИДЕТЕ МИ ПОЗДРАВЕНИ <3 :*

5. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    329
    Дали го имате користено овој лив ин кондишнер? Како делува?

6. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Потполно се согласувам со тебе и истово сакав и јас да го пишам. Преку глава од тие "професионални концентрирани производи". Чиста хемија е тоа! Треба да користиме што повеќе природни состојки, а ако тие се прават од природни состојки со поголем концентрат, зошто чинат барем 10 пати повеќе? :fubar:

7. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    329
    Се согласувам со тоа, но ние не сме до толку свесни за тоа! Не се исхрануваме здраво, и сакаме косите да ни се здрави, тоа го нема никаде! Нашите баби биле со убави коси, ама тие не јаделе хамбургери и виршли :rofl: ! Ние јадеме преработено месо полно со адитиви, конзерванси, хормони! Балансот на телото ни се менува, хормоните ни се пореметуваат! Патиме од модерни болести, депресии, анксиозност, стресови! Се е тоа исповрзано со исхраната! Тогаш пати и косата, станува безживотна!
    Можда сум офф топик! НО за здрава коса без расцветани врвови битен е внесот на витамини, минерали, вода! Да нема фен, пегла!
    А овие препарати и силикони, служат за маскирање!
    САмо чекам да израснам доооолга коса, и ги исфрлам од употреба засекогаш! Додуше и сега користам само шампонче, ама кога ќе ми се исуши користам и лив ин балсам! Битно сакам само шампон и ништо друго! Не сакам хемии, и се трудам минимално да ги имам во употреба!

На Gordana10 и babyblue им се допаѓа ова.
  8. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Бабати не се фарбала веројатно, не користела фен и пегла секој ден :) Инаку во некоја друга тема пишувавме дека против расцветани врвови како доста ефтино средство се покажа ова

9. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.856
    E да бе Маја, тоа е донекаде поентата, ние денес претеруваме со се и сешто, шлакај ова, она, фенови, глупости, затоа и си имаме такви проблеми. ;)

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    не е тоа, ова е, ги имаш помешано малку [​IMG]

11. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
  12. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Единствен лек за расцветани врвови е шишање на косата. Ако врвовите се веќе расцветани, ништо не помага. Во сабота одам на фризер и ќе ја кратам косата 20 см сигурно, ако не и повеќе. Планирам да купам и рицинусово масло бидејќи голем број форумџики го препорачуваат.

Исто така, маслиновото масло е убаво за правење маски за косата. Имав еднаш направено маска од маслиново масло и едно јајце и многу убава ми беше после косата :)

13. babyblue

babyblue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    12
    мене да ви кажам ич не ми помогна ова. го имам користено пред 2 год мислам и воопшто не ми помогна за врвовите. ја омекнува косата и има убав мирис, а дека ми помогна за врвовите да не цветаат -НИШТО ОД ТОА! :worried:

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Мене исто ми се виде... сепак жолтото е, не портокалово, тенкс :)

15. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    За расцветани врвови исто така многу добро е ореово масло (галафарм ) го има во сите аптеки но и во поголемите маркети . Јас го нанесувам на цела коса посебно на врвовите, половина или 1 саат пред бањање , и после си ја мијам косата и нормално си ставам шампон и маска за коса обично маската ми е KEUNE за сува и оштетена коса и немам проблем :) Пробајте :emo:

16. marijana..maca

marijana..maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    а што мислите за силиконските капки од авон??? дали тие помагаат за испуканите врвови ???

17. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    многу луѓе ги фалат овие серуми од Авон а и не се скапи , јас си порачав од зелените , во петок треба да ми ги донесат па ке видиме :)

18. marijana..maca

marijana..maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    епа јас си ги земаф тие затоа и прашувам.. новите мирисаат мн поинаку како на дуња некако :)))) кје ти ги донесат кје си ги видиш :D :D :D :D :D

На feminna09 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833

Една моја другарка ги користи долго време вика дека и помагаат јас зедов еднаш и многу ми се мрсеше косата -кај секој различно ...

На feminna09 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    мене пак ми помогна што се однесува на спречувањето на појавување на нови расцветани врвови, но сепак зависи од коса до коса...