Расцветани врвови

Дискусија во 'Коса' започната од jasmin, 19 ноември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Женчиња мили :D баш прееска во парфимерија правев муабет со продавачката, и ми рече да не верувам многу на фарби и слични козметички третмани за коса, да си купам од маслата на галафарм, и да читам на нив што пишува-со такви се средувале бабите наши, баба имала коса до газот кога била млада, ја носела така до 50 години, а ја миела редовно со чај од невен, од кантур, мајка и кога била мала ја мачкала со масло неккаво, па се стрижела еднаш годишно, која знел тогаш за расцветани врвови, нели? И плус нели не може сите да имаат совршена коса, еве јас ја средив последниве година две, ама брат ми има двеста пати поубава коса од мене, ко за инает што е машко :D Природа си е природа, арно ви кажа Лилит :!:

2. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
  3. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    ^^Да,јас тоа го користам.

4. lola.kitty

lola.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ќе пробам се што треба..
    двата начина..
    уште утре идам да ја скратам косата..
    ВИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ.. БИДЕТЕ МИ ПОЗДРАВЕНИ <3 :*

5. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    329
    Дали го имате користено овој лив ин кондишнер? Како делува?

6. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Потполно се согласувам со тебе и истово сакав и јас да го пишам. Преку глава од тие "професионални концентрирани производи". Чиста хемија е тоа! Треба да користиме што повеќе природни состојки, а ако тие се прават од природни состојки со поголем концентрат, зошто чинат барем 10 пати повеќе? :fubar:

7. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    329
    Се согласувам со тоа, но ние не сме до толку свесни за тоа! Не се исхрануваме здраво, и сакаме косите да ни се здрави, тоа го нема никаде! Нашите баби биле со убави коси, ама тие не јаделе хамбургери и виршли :rofl: ! Ние јадеме преработено месо полно со адитиви, конзерванси, хормони! Балансот на телото ни се менува, хормоните ни се пореметуваат! Патиме од модерни болести, депресии, анксиозност, стресови! Се е тоа исповрзано со исхраната! Тогаш пати и косата, станува безживотна!
    Можда сум офф топик! НО за здрава коса без расцветани врвови битен е внесот на витамини, минерали, вода! Да нема фен, пегла!
    А овие препарати и силикони, служат за маскирање!
    САмо чекам да израснам доооолга коса, и ги исфрлам од употреба засекогаш! Додуше и сега користам само шампонче, ама кога ќе ми се исуши користам и лив ин балсам! Битно сакам само шампон и ништо друго! Не сакам хемии, и се трудам минимално да ги имам во употреба!

На Gordana10 и babyblue им се допаѓа ова.
  8. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Бабати не се фарбала веројатно, не користела фен и пегла секој ден :) Инаку во некоја друга тема пишувавме дека против расцветани врвови како доста ефтино средство се покажа ова

9. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    E да бе Маја, тоа е донекаде поентата, ние денес претеруваме со се и сешто, шлакај ова, она, фенови, глупости, затоа и си имаме такви проблеми. ;)

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    не е тоа, ова е, ги имаш помешано малку [​IMG]

11. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
  12. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Единствен лек за расцветани врвови е шишање на косата. Ако врвовите се веќе расцветани, ништо не помага. Во сабота одам на фризер и ќе ја кратам косата 20 см сигурно, ако не и повеќе. Планирам да купам и рицинусово масло бидејќи голем број форумџики го препорачуваат.

Исто така, маслиновото масло е убаво за правење маски за косата. Имав еднаш направено маска од маслиново масло и едно јајце и многу убава ми беше после косата :)

13. babyblue

babyblue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    12
    мене да ви кажам ич не ми помогна ова. го имам користено пред 2 год мислам и воопшто не ми помогна за врвовите. ја омекнува косата и има убав мирис, а дека ми помогна за врвовите да не цветаат -НИШТО ОД ТОА! :worried:

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Мене исто ми се виде... сепак жолтото е, не портокалово, тенкс :)

15. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    За расцветани врвови исто така многу добро е ореово масло (галафарм ) го има во сите аптеки но и во поголемите маркети . Јас го нанесувам на цела коса посебно на врвовите, половина или 1 саат пред бањање , и после си ја мијам косата и нормално си ставам шампон и маска за коса обично маската ми е KEUNE за сува и оштетена коса и немам проблем :) Пробајте :emo:

16. marijana..maca

marijana..maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    а што мислите за силиконските капки од авон??? дали тие помагаат за испуканите врвови ???

17. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    многу луѓе ги фалат овие серуми од Авон а и не се скапи , јас си порачав од зелените , во петок треба да ми ги донесат па ке видиме :)

18. marijana..maca

marijana..maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    епа јас си ги земаф тие затоа и прашувам.. новите мирисаат мн поинаку како на дуња некако :)))) кје ти ги донесат кје си ги видиш :D :D :D :D :D

На feminna09 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833

Една моја другарка ги користи долго време вика дека и помагаат јас зедов еднаш и многу ми се мрсеше косата -кај секој различно ...

На feminna09 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    мене пак ми помогна што се однесува на спречувањето на појавување на нови расцветани врвови, но сепак зависи од коса до коса...