Женчиња мили баш прееска во парфимерија правев муабет со продавачката, и ми рече да не верувам многу на фарби и слични козметички третмани за коса, да си купам од маслата на галафарм, и да читам на нив што пишува-со такви се средувале бабите наши, баба имала коса до газот кога била млада, ја носела така до 50 години, а ја миела редовно со чај од невен, од кантур, мајка и кога била мала ја мачкала со масло неккаво, па се стрижела еднаш годишно, која знел тогаш за расцветани врвови, нели? И плус нели не може сите да имаат совршена коса, еве јас ја средив последниве година две, ама брат ми има двеста пати поубава коса од мене, ко за инает што е машко Природа си е природа, арно ви кажа Лилит
http://www.makexpo.com.mk/media/kompanii/fitofarm/proizvodi/ricinusovo-maslo.jpg да ве прашам ова масло од рицинус од фитофарм го користите за коса ?
Ќе пробам се што треба.. двата начина.. уште утре идам да ја скратам косата.. ВИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ.. БИДЕТЕ МИ ПОЗДРАВЕНИ <3
Потполно се согласувам со тебе и истово сакав и јас да го пишам. Преку глава од тие "професионални концентрирани производи". Чиста хемија е тоа! Треба да користиме што повеќе природни состојки, а ако тие се прават од природни состојки со поголем концентрат, зошто чинат барем 10 пати повеќе?
Се согласувам со тоа, но ние не сме до толку свесни за тоа! Не се исхрануваме здраво, и сакаме косите да ни се здрави, тоа го нема никаде! Нашите баби биле со убави коси, ама тие не јаделе хамбургери и виршли ! Ние јадеме преработено месо полно со адитиви, конзерванси, хормони! Балансот на телото ни се менува, хормоните ни се пореметуваат! Патиме од модерни болести, депресии, анксиозност, стресови! Се е тоа исповрзано со исхраната! Тогаш пати и косата, станува безживотна! Можда сум офф топик! НО за здрава коса без расцветани врвови битен е внесот на витамини, минерали, вода! Да нема фен, пегла! А овие препарати и силикони, служат за маскирање! САмо чекам да израснам доооолга коса, и ги исфрлам од употреба засекогаш! Додуше и сега користам само шампонче, ама кога ќе ми се исуши користам и лив ин балсам! Битно сакам само шампон и ништо друго! Не сакам хемии, и се трудам минимално да ги имам во употреба!
Бабати не се фарбала веројатно, не користела фен и пегла секој ден Инаку во некоја друга тема пишувавме дека против расцветани врвови како доста ефтино средство се покажа ова
E да бе Маја, тоа е донекаде поентата, ние денес претеруваме со се и сешто, шлакај ова, она, фенови, глупости, затоа и си имаме такви проблеми.
http://www.google.com/imgres?imgurl...1t:429,r:0,s:78&tx=110&ty=75&biw=1280&bih=825 јас го имав ова , го платив околу 400 денари и можам да кажам дека нема којзнае какво дејство како што пишува на самата амбалажа
Единствен лек за расцветани врвови е шишање на косата. Ако врвовите се веќе расцветани, ништо не помага. Во сабота одам на фризер и ќе ја кратам косата 20 см сигурно, ако не и повеќе. Планирам да купам и рицинусово масло бидејќи голем број форумџики го препорачуваат. Исто така, маслиновото масло е убаво за правење маски за косата. Имав еднаш направено маска од маслиново масло и едно јајце и многу убава ми беше после косата
мене да ви кажам ич не ми помогна ова. го имам користено пред 2 год мислам и воопшто не ми помогна за врвовите. ја омекнува косата и има убав мирис, а дека ми помогна за врвовите да не цветаат -НИШТО ОД ТОА!
За расцветани врвови исто така многу добро е ореово масло (галафарм ) го има во сите аптеки но и во поголемите маркети . Јас го нанесувам на цела коса посебно на врвовите, половина или 1 саат пред бањање , и после си ја мијам косата и нормално си ставам шампон и маска за коса обично маската ми е KEUNE за сува и оштетена коса и немам проблем Пробајте
многу луѓе ги фалат овие серуми од Авон а и не се скапи , јас си порачав од зелените , во петок треба да ми ги донесат па ке видиме
епа јас си ги земаф тие затоа и прашувам.. новите мирисаат мн поинаку како на дуња некако ))) кје ти ги донесат кје си ги видиш
Една моја другарка ги користи долго време вика дека и помагаат јас зедов еднаш и многу ми се мрсеше косата -кај секој различно ...
мене пак ми помогна што се однесува на спречувањето на појавување на нови расцветани врвови, но сепак зависи од коса до коса...