Третмани за сув тип на коса и расцветани врвови: Шампон-Шампон за сув тип на коса или комбиниран шампон,а доколку косата е многу сува протеински,витамински,минерални шампони Регенератор-Доколку е малку сува на секое миење Маска-Доколку е средно сува или многу сува на секое миење,а кога ќе се регулира може да се комбинира наизменична употреба на регенератор и маска Хранливи води-еднаш месечно Етерични масла(за ароматерапија)-Етерични масла од портокал,жалфија,здравец,јасмин,лимон,ловор,рузмар ин,ружино дрво За светла коса најдобро е да се користи етерично масло од камилица,а за темна коса етерично масло од сандал.
Точно. Ако се расцветани, можете само да ги замаскирате, со силиконски капки, маска, восок или масло. После миењето, косата е се' уште оштетена и грозна. Мене ми се заглавуваше чешелот во тие делови, значи буквално мртва коса = сено. Го ишишав целиот тој дел, ги отстранив врвовите и дури сега ја третирам прописно, со сите салтанати. Користам маска за коса со ленено семе, глис спреј од розевиот и силиконски капки.
^ Професионална маска за коса е, ја користат повеќето фризерки, јас ја купив од мојата фризерка, од италијанска фирма е AllWaves, 500 гр, 450 ден. Ама се забележува разлика, ја штити косата, е на ја мрси, како останатите кои сум ги користела досега. Така да, ако имаш некоја поблиска која работи како фризерка, кога ќе и носат роба тие добавувачите порачај и една
Се согласувам со претходните неколку постови дека најдобар лек за расцветани врвови е шишањето, со тоа барем ќе се отстранат, а косата ќе порасне дури и побрзо. Затоа најважно е прво шишањето, па нормално и што користите за косата. Сепак попусто ставате различни маски, капки и шампони...... бидејќи врвовите кои се расцветани нема да се обноват само ќе изгледаат така, а вие самите ќе се залажувате се додека не дојдете до ситуација едвај да се расчешлате и мора да се шишате.
да, да.. за расцветени врвови најдобро е косата да се ошиша.. инаку постојат и шампони за оштетени врвови и секакви капки.. досега такви не сум користела, ама кога ќе ми расцветат врвовите си сечам косата 2-3 прста..
имам доста долга коса..меѓутоа користам буквално многу производи з анега непамтам ни имиња повеке..секогаш нешто ново...но силиконските кристали од ленено семе се најдобри за оштетени врвови...буквално после нивно нанесување косата изгледа сјајно, има волумен а од суви врвови нема ни трага. сега има и некој ноќен третман нa Loreal Elvive на база матичен млеч за коса го купив па ке видам како дејствува
Прозирно шишенце, кристалите се лила боја пишува на нив "flaxseed "crystal liquid, ги има во космос, јуник и зегин
beauty s ако веќе користис лореал пробај евитал anti-breakage балсам го користам и супер е за суви врвови презадоволна сум затоа ти го препорацувам
Фала ти , ке земам и тоа да го пробам хаха, Loreal Elvive на база матичен млеч го пробав и насвстина наутро кога ке станеш косата е мека, убаво мириса не с епознаваат расцветани и суви врвови, меѓутоа после некое време ја осеќам тешка како да имам 1 кг хемикалии на неа.
јас од аптека го земав незнам во мк.колку е, портокалово тубиЧе незнам за мене е супер после толку фарбања можес да замислис каква ми е косата ама се подобрува малце
Не би ти го препорачала Сашо мене ми ја уништи косата...Можеби некогаш е стварно добар, ама си има периоди па сега ја шетам со дупки. Имам и претходно искуство кога ме напраи добра..ама 2риот пат ...значи си идеш на среќа, па ти избери си
Денес си купив Gliss спреј за коса. Но на него пишува регенаратор (кој не се плакне) а јас веќе користам регенаратор од нивеа. Нема да и биде премногу на косата и од двете?
Ако е спрејот само за врвовите-тогаш нема гајле а ако е за цела коса -многу ќе и дојде на косата побрзо ќе ти се мрси , во тој случај на едно миење ставај од едното па следното миење од другото регенераторче или па потрошиго едното па после почни го другото
^^мислам дека не е многу, јас секогаш така ставам, прво обичен регенератор а потоа во спреј kate-the-great само на врвовите се става спрејот(барем јас така го ставам)