Реакции на фемина форумџии за одредени ситуации

Дискусија во 'Насмевка' започната од KateKane, 4 декември 2018.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Шубаа сум, а ?! :rofl::rofl::rofl:

На LejlaD, boomsleng, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @mal.ecka јас не сакам странство да одам. Мислам таму да сум сама без моите не. Да не можам внучка да ја видам, не сакам. Ќе ми фалат многу. За работа ја и овде ќе работам, само да се решам:)
    А до некаде да ви кажам и свеќи ќе ми фали. Да да, она ми е мотиватор за се, ми го мотивира инаетот:D
    Пред некое време вика правела најубави манџи. Викам и ја знам да правам. Е не, не сум и била достојна. Па земав прашав на форумот, тука 300 рецепти најдов. И ја не знам веќе што ставив:Dварев, мешав, правев и на крај испадна конечно. Е сега сама си ја јадев, ама најубава беше:D
    А таму да идам ќе нема кој "поттик" да ми дава и ќе треба секој втор ден да печам пиперки и модри домати со лукче:)

@flower30 не не, ја ако кукам, мене овде ми е убаво. Прво далеку е многу, не ми се оди. А и читам таму ако си болен чекаш по 3 - 4 саати на Брза помош. Па ја до тогаш ќе заборавам што ми било:). Па ќе ми речат лечи се со свеж воздух. Па ако е така, ќе треба мм да ми направи една куќичка на некое дрво (ама подебело некое:D) и таму да си живеам:D.

А и читам немале квалитетен зеленчук. Па како ќе готвам и ќе правам најубави јадења?! На крај ќе треба да порачуваме, па после ќе разберат по Македонија таму роднините па ќе речат " леле оваа отиде таму и одма дама стана, не мириса веќе на запршки, лигла". Па ќе треба и за тоа да плачам.
    Арно ми е тука :)

@Bubce38 ја сега уживам. Странство може да дојде у обзир ако сака Бубето кога ќе порасне да идеме сите заедно да му најдеме некоја мома за женење. Ја и Бубо ќе одиме таму, ќе си седиме заедно со Бубето. Ја ќе чувам внуци.
    Сега ако одиме ќе треба и мама да ја водам, а она има и други внуци за чување. И фризерката ќе треба да ја водам, оти Бриџа вика таму скап е фризерајот, а на моето одење на фризер еднаш неделно, ќе треба да банкротираме.

А и тука, на секое качување горе татЕ ќе фрли на Бубето по некоја 100ка ( не денари, евра;)). Е сега малку ме заболеа нозете од одење горе доле, ама па тие 5 креветчиња мора да се исплатат.
    Леле тек па и женско кога ќе родам, мајкоо кој е како мене.
    И не иде ни да работам, кога Бубо работе по 50-60 саати неделно. Скоро 20 саати повеќе, таман он и за мене изработува. И таман си е.
    Ако снемам, ќе продадам лозјето на татЕ и ќе си имаме;)
    Се ми е испланирано, само ја да кулирам. Љубовсито рече ти Бубче аи моја кралица и живеј како таква:):D

На mareane, VDT2906, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле Цветче бе да не пукнеш:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На JoyJoy, LejlaD, WORRIED.BT и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    24.973
    И јас на истово се подмочав од смеење. :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На JoyJoy, LejlaD, WORRIED.BT и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.100
    @flower30 Цвете и да знаеш дека ме болат нозете од идење горе доле:)
    Престанав да се "фалам" али сеуште им готвам. Иако за нас појќе готово земаме. Ама тоа оти маж е лигавеш и прибирлив. И не јаде ручек зготвен вчера/завчера:doh:

Далеку сум од краЉица ама ај:)
    Нека трепка:emo:

На JoyJoy, Cka, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @flower30 готово, ми го напрај денот посабајлечки :)
    Значи нема боље кафе пиење од кафе со фемина :*

На mal.ecka, LejlaD, TeddyGrey и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    88.166
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На mal.ecka, LejlaD, TeddyGrey и 4 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Да не се налути Бубче?:(

Е богами многу прибирлив, до мало дете и се тазе малку потешко е некогаш.

На Cka, mal.ecka, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.100
    Боже мили, јас и лутење:)
    Плус, ништо Не измисли:lol:
    Тоа со кралица ми дојде малку смешно:)

Он Не ме тера да му готвам ама баш никогаш. Едноставно Не јаде ако не му се ареса и ќе си седи гладен. А јас се нервирам и не можам така да го оставам:)

На Cka, mal.ecka, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Добро, бар фер е човекот:)Ете и гладен ќе седи ако треба :)

На mal.ecka, LejlaD, EuHenIa и 2 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Иако периодов е за никаде, мизерија на сите страни, ама бар да пробаме овде да се насмееме (ако не смета :)).
    Уствари, ако не сметам ја, оти испадна ко моја да е темава:)

Јас да пробам, па ако можете пишувајте и вие.

Тема : Правење залихи заради корона, немири и поскапување.

@Mantub абе не правам залихи, кај да ги чувам?! А и искрено седнавме со маж ми и решивме да си инвестираме во една нивичка, таман иде пролет/лето. Ќе поставиме шатор, од оние за на плажа, цврстите. И ќе си земам лаптоп, јака претплата и тоа е. Ќе си садиме, ќе си јадеме.И така ја вегетаријанец сум.
    Е сега може само една тоалетна плус и нешто од аптека. Ама што од аптека кога ја не можам да пијам лекови. Еднаш пробав, абе ми се заглави таблетата и стои. Ми идеше да речам на маж ми земај со прст бутај да пропадне у грло:DОн 300 идеи доби:D
    Море ја би требало да земам залихи од храната за мачки, ние никаде без нив не одиме.

@Dream-Girl бев до книжара прееска, си изнакупив маркери и тефтери, тоа ми е приоритет на мене. Да си завршам јас факултетот, па после лесно ќе биде.
    Уствари признавам, си порачав од Али експрес, едно 10 пара обетки, нараквици. Епа паднав во искушение, се намалиле и греота ќе беше да не порачам. Е сега сите на брашно прават залихи, јас на обетки:DДобро де и кафе си купив:D

@andrejko82 Дримке, не се секирај, не си сама. Јас си изнакупив еден тон гардероба деновиве. Ама па онаа мојата шефица, само ме гледа попреку ако не сум дотерана. Па кошулата не била добра, па не била марка, не сум била претставителна, па не требало чевли со ниска штикла. Аууу аман од неа.
    Ако не дај боже има потреба од доброволци за одбрана на Украина, ја прва ќе се пријавам. Подобро против Путин ќе се борам, отколку со шефицата моја;)

@duffi same here(fingers) Цел ден на интернет сум со апликациите, само кликам Во кошничка:)Ама па мора некој и да биде убаво облечен :)Да се разбереме, имам и јас по нешто дупло ама не толку многу. Подобро витка и дотерана отколку поправена :D

@WildMk за се ова ние сме си криви. Јас кога ви викав да се собереме да протестираме, вие одма ме напаѓате. Не сум знаела кај живеам, паметот само во с@кс ми бил дрн дрн.
    А ќе протестирав и во сред пик. Мислам онлајн ќе беше, ама ќе беше многу сликовито;) Со скандирања, со се.
    Залихи ја не правам. Тоа маж ми и ќерка ми кога ќе отидат во продавница, купуваат. Ќе изнакупат они за јадење се. Ја може залихи на кондоми да направам:D. Оти завршува пандемијата па ќе сакаат да се олабават сите, па може да си организирам еден два состаноци;)
    И не мом да ги разберам овие со тоалетната. Кај ја складирате бе луѓе?!

@Bubce38 Вајлд дојди кај мене, па ќе видиш кај складираме:)Љубовсито мислам пола град го купи. Се имаме од залихи,
    тоалет и памперс највеќе. Кога ќе се помочуваме од страв бар да бидеме средени:D
    И купил некои купони од Боко и од Фук Так од Дојран. Сега ќе имале попусти па за редовни муштерии давале купони со попуст. Богами за нас ќе треба еден дел од акциите во ресторанот да ни отстапат колку сме им редовни:)
    Ми купил и залихи на батерии. Му викам шо ќе ти се, неам вибратор ја. Вика не бе Бубче, за даљинското ти се, да не снемаш нема да можеш да менуваш програми да гледаш Задруга.

@flower30 ја читам вчера тука залихи правите и цела во узбуна. Ѕвонам на маж викам вечер у Кам. И одиме ја барам сјај за садови, Арф, Циф, сунѓерчиња, брашно. Он застанал вика чекај да видам кондомите колку се и индиските ореви. Абе му викам марш таму оди купи паштети, не ми се расфрлај тука.
    И на каса додека чекав го пратив по едно средство за р'ѓа. Па имало таму една жена сакала да го земе и иде маж ми нервозен и вика леле ќе се тепавме. Викам па што не попушти:)Вика ааа да не ти купев, па ќе беше нервозна немаше со што да чистиш фуги па после душа ќе ми вадеше со четка за заби да чистам :D

@Kris80 си направив залихи и јас. Ама на фустани:DИ да ви кажам супер ми е. Ја ако почнам залихи да правам ем куќа ем викендица, кај ќе ми биде крајот. Ама мм за се го бива па он од ништо нешто прави. Ќе му текне некој изум и за тоалетна, речарџбл:D
    Море, арно ме потсетивте да одам да си докупам некое цвеќњнце да си уредам дворот.

@EuHenIa како ми е скиснато веќе, ништо не купувам. Уствари Кам ми е блиску, и ќе одам сега и од плата ќе купам само 3 леба и еден чипс за дома. Ќе си купам и еден џин, тоник може и некое винце. Па со другарка ми Божица ќе си лабавиме. Епа еднаш се живее;)Ќе купам и просо да има за папагалот и за мене:D(не се смејте бре, просото е здрава храна, ја нели на диета сум). И таман до лето ќе сум топ

@NarCis@ Еухенче кај ти на диета со тоа алкохолот :DКупи си флаширана вода, хумус не чипс и џин. Уствари и ја некогаш прекршувм диета со по некоја плескавица, ама па веќе не кажувам.
    Од залихи, ја влошки си купив:DИ Фрош производи нормално :DУствари дел ми се поклон дека сум им заштитно лице. Веќе секој кој ќе види Фрош на мене му текнува. Не дека сум жаба де:Dтуку дека ги рекламирам.
    И еве како права другачка, имате и од мене по 10% попуст на сендвичите од кај мене од сендвичара. Само не кажувајте на другарките од Морална:D

На simona_baby, 24.07, Biljarkata и 18 други им се допаѓа ова.
  12. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.930
    Допаѓања:
    60.731
    хаххаха леле пишувам за штиклите и ми текнува, кога ќе ме види шефицава кога ќе ми рече каде ти ваква на работа ко за на свадба си (ич не ми е шефицата по дотерување иначе) :rofl::rofl::rofl:
    @flower30 :*

На Biljarkata, Annath, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    88.166
    Абе кој е ко мене :D:D
    Нема зима за мене :D:D:D

На Biljarkata, LejlaD, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    @flower30 :rofl::rofl::rofl::rofl:
    А, стварно отидов да си купам маркери да си имам и ме зезнаа, ги качиле пред да направам залиха. :rofl::rofl::rofl:

На Biljarkata, Waverly Raven, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    На барање на @Cka, темата е дупли профили и први постови. Јас ги изменив и никовите.

@Cka нов ник: @НОБ Прв пост во морална поддршка "Без благо можам, ама леееебббб.... шпагети, јуфки, тарана... :u:"

@flower30 нов ник @Avaks Прв пост во 40-ка. "Здраво на сите, нова сум, ама редовно ве читам уште пред да се зачленам. Да се претставам, јас сум Авакс и моментално чистам фуги дури ви пишувам."

@fana нов ник @kafana На почеток само лајкува и на нешто смешно вика: "Се кафаносав." :D

@Bridget Бриџа со нов профил не се враќа во ова село шо ја избркало и банирало :D

@JuLleE нов ник @Шљивовача прв пост во некоја од темите за здравствени совети. "Здраво. Јас имам покомплексен проблем. Вчера ме пецкаа очите, не знам дали е бактерија, па малку ги премачкав капаците со домашна ракија. Прснав во нос и малку прополис за грло, ваљда нема гајле. Прашањето ми е, дали е можно ова да ми е дека вчера изедов една тегла маџун и пола кг алва?"

На 24.07, Kasiopaja221, Biljarkata и 21 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Ај и ја:D

@JuLleE нов ник. @krivo je more
    Се подлажав јас со морето, трчи Џули ќе одиш на плажа секој ден. Ама цврц. Де пандемии, де карантини и таман се опуштив, останав трудна. Овде сите се толку опуштени. Ја откако сум овде, абе ни алкохол ни дезентал знам што е.
    Ќе одам ја на плажа, ама да се стегнам малку:)Ми фалат уствари искачанките од дома, со друштво. И не ме тепајте одма, не одев често по кафичи, само за прослави - Нова година, Стара Н. Година, па бтори втори(2.2), па 8ми Март, па 1ви Април, па Велигден. Тоа у првите 6 месеци, наредните 6 исто:D
    Тука сите си шетаат, многу кул народ се. Од морето е изгледа:)
    Па и ја станав покул, не се осеќа? :D

@NarCis@ нов ник @frosh 7
    Значи, тие што ме знаете, знаете дека странав застапник на Фрош, како хоби. И плус како хоби сум ко газдарица на 7ца ;)
    И намбр уан - учителица.
    Не ми е мене да бидам во образование за поклоните за 8ми Март или за крај на година, ко што ме обвинува Вајлд.
    Си сакам да бидам таму, си ги сакам учениците. Па и на родотелски какви татковци доаѓат :DЈа затоа почнав со секакви креми, серуми, вежбам, на диета сум, со само 1 хамбургер на ден:DМислам кај и да е ќе ме изберат за најкул учителица:)Се шалам, не скокајте одма:D

@flower30 нов ник @cleanning lady

Па што, кога веќе и дома р'мбам а никој пари не ми дава, ми текна една бизнис идеја:)Добро ми текна 20 години покасно де:D
    Ама на никој не му текнало ова - ќе бидам директор на фирмата Smells like flowers:f:
    Е сега ќе бидам и чистачка и директорка, ама шта ме брига, ќе има пари:D
    Фуги ќе чистам првокласно:oЗа се сум испраксирана.
    И гратис од мене еден ручек:D

На 24.07, Kasiopaja221, Biljarkata и 11 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Исклучиво татковци, мајки не примам :rofl: (ги става Рејбанките поклон за 8-ми март од учениците 8) )

На Annath, Tajnaotrovna, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Поминало времето за, редактирање на постот.

@flower30 и само денес, за сите членови на Фемина, гратис чистење на тераси. А за "сектата 40ка" :D гратис манџа грав во Петок (со пушени ребра, ако не постите:)).

@NarCis@ трај сеа, нели не земаш подароци:D

На 24.07, Kasiopaja221, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Земам, земам. Незгодно ми е, ама земам. (Пишува од најновиот iphone 13 :mp: ) :rofl:

На Kasiopaja221, Annath, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Уствари кажи си, може за нарддна година што ќе се мислат родителите, одма да си знаст:DДа не дојдат децата само со оо еден зумбул:D
    П. С. Нарцис де:):f:

На Annath, Tajnaotrovna, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.